Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er tegn på en parasitt infeksjon?

Hva er tegn på en parasitt infeksjon?

Noen av de mest vanlige tegn på en parasitt infeksjon involverer gastrointestinale forstyrrelser som kvalme, oppkast og diaré, selv om andre symptomer er også mulig. Parasitter kan gi hudreaksjoner som kløe, utslett, og åpne sår. Søvnforstyrrelser, autoimmune dysfunksjon og tretthet kan også forekomme som et resultat av en parasitt infeksjon. Anemi, feber og gulsott er rapportert hos noen mennesker som har blitt diagnostisert med interne parasitter. Eventuelle tegn på en parasitt infeksjon bør rapporteres til en lege for å få en nøyaktig diagnose og en individuell behandlingsplan.

De fleste av parasitt infeksjoner først og fremst påvirker tarmen, forårsaker symptomer som magekramper, oppkast eller diaré. Kvalme, endringer i appetitt og økt tarmgass kan også forekomme. Unormale masser som ligner svulster kan noen ganger utvikle seg som et resultat av en parasitt infeksjon, ofte forårsaker magesmerter og forstoppelse, særlig hvis massen forårsaker en intestinal blokkering.

A parasitt infeksjon kan føre til endringer i huden slik som et utslett , kløe og gråt eller væskende sår. I mange tilfeller er disse symptomene innledning forveksles med andre hudlidelser så som eksem eller psoriasis. Rødhet, hevelse, eller blemmer hud bør rapporteres til lege for videre evaluering. En hudlege er en lege som er spesialist i diagnostisering og behandling av hudsykdommer og bør være i stand til å skille mellom symptomer forårsaket av parasitter i motsetning til andre hudsykdommer.
Ad

Søvnforstyrrelser kan indikere tilstedeværelse av en parasitt infeksjon , ofte på grunn av kløe eller ubehag rundt anus. Noen parasitter bor bare inne i tarmkanalen og har en tendens til å gjennomgå til åpning av anus for å legge egg. Barn er spesielt utsatt for å bli smittet med denne type parasitt.

Immunsystemet kan bli svekket hvis en parasitt infeksjon kommer inn i blodet. En person med denne typen infeksjon kan bli utmattet lett eller oppleve gjentatte bakterielle eller virale infeksjoner. Anemi er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive en tilstand hvor det ikke er nok jern i blodet. Dette er blant de mulige sirkulasjonssystemet komplikasjoner forårsaket av tilstedeværelse av parasitter i blodet.

Feber og gulsott kan oppstå som et resultat av en parasitt infeksjon. Gulsott fører til at huden og øynene til å utvikle en gul farge og kan indikere leverskader. Muskel eller leddsmerter kan også utvikle seg som parasitter invadere disse vev. Uten riktig medisinsk behandling, kan alvorlige parasittinfeksjoner vise seg å være dødelig. Av denne grunn er det viktig å melde fra om eventuelle uvanlige eller plagsomme symptomer til en lege, slik at behandling kan starte så tidlig som mulig.