Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Kronisk Pyelonefritt?

Hva er Kronisk Pyelonefritt?

Kronisk pyelonefritt er en vedvarende infeksjon i nyrene fører til betennelse, arr og andre permanente skader. Det er mest sett hos pasienter med underliggende anatomiske abnormiteter som predisponerer dem for infeksjoner i urinveiene og nyrene. Behandlingsalternativene inkluderer vanligvis antibiotika medisiner for å behandle infeksjonen og kan innebære kirurgi for å korrigere en anatomisk problem og hindre fremtidige infeksjoner, samt andre komplikasjoner.

Hos pasienter med kronisk pyelonefritt, infeksjonen starter ofte lavere i urin røret, rundt blæren, med bakterier eller virus som forårsaker infeksjon og obstruksjon. Urin kan sikkerhetskopiere til nyrene, forårsaker infeksjonen å spre seg inn i nyrene og fører til utbredt betennelse. Symptomer på pyelonefritt kan omfatte problemer med vannlating, endringer i urin farge, og smertefulle nyrer. I tilfellet med kronisk pyelonefritt, disse symptomene vedvarer i lengre tid, som betennelse aldri helt forsvinner.
Kan også bli evaluert

Prøver av urin kan tas for å lete etter smittsomme organismer for å diagnostisere infeksjon og pasienter med medisinsk bildediagnostikk studier for å se etter tegn som hevelse eller andre endringer vev i nyrene. Disse studiene vil også avdekke variasjoner i pasientens anatomi, som for eksempel strukturer i urinveiene, noe som kan forklare hvorfor pasienten utviklet pyelonefritt utgangspunktet, og hvorfor det er så vanskelig å løse.
Ad

Umiddelbar behandling omfatter medisiner for å drepe den utløsende organismen. Når infeksjonen er løst, kan en lege foreslå andre alternativer som for eksempel kirurgi. Pasientene kan også bli bedt om å gjøre kosttilskudd endringer for å redusere risikoen for fremtidige urinveisinfeksjoner, for eksempel å drikke tranebærjuice å holde urinen surere, og dermed motstå bakterievekst. Noen kroniske pyelonefritt pasienter kan også bli gitt en stående resept på antibiotika de kan bruke når de oppdager tegn på en infeksjon.

Hvis denne tilstanden ikke behandles, kan den vedvarende betennelse være svært skadelig for nyrene. Arrdannelse kan føre til innsnevring av urinveiene, noe som gjør det vanskeligere for pasientene å uttrykke urin og nyrer kan ikke fungerer så godt. Over tid kan dette føre til skade på andre organer, som en gang nyrene begynner å funksjonsfeil, skjer en gjennomgripende rekke reaksjoner fordi kroppen ikke lenger kan regulere nivåer av elektrolytter og avfallsstoffer effektivt. Behandling av kronisk pyelonefritt er kritisk, så er oppfølgingskontroller for å sjekke for tilbakefall av tilstanden og gi pasienter med forebyggende forsiktighet for å hindre urinveisinfeksjoner fra å nå nyrene.