Hjem >> syn >> Kan du forebygge tørr øyne syndrom?

Kan du forebygge tørr øyne syndrom?

Det er viktig å vite hvordan man skal forebygge og behandle tørr øyne syndrom, en av de vanligste øyesykdommer. Du kan være i stand til å redusere sjansene for å utvikle tørre øyne eller minimere symptomer for tiden led ved å følge disse retningslinjene.

Hva er Dry-Eye syndrom?

Tårer er ikke bare en følelsesmessig uttrykk - de er en nødvendighet for å øyehelse. Tears belegge overflaten av øyet og bidra til å fjerne alle støvpartikler som kommer inn. Når en person ikke produserer nok tårer å tilstrekkelig fjerne invaderende rusk, øynene blir irritert, rød og kløende. Øynene kan også være ultra-følsom for lys og dekk lett. På sitt verste er tørt øye syndrom smertefulle og tåkelegger din visjon.

Årsak til tørre øyne

Tre nivåer av tåre lag beskytter øyet: olje, vann og slim. Tørrøyesyndrom kan resultere når sammensetningen av disse tre ingrediensene er i ubalanse. En annen årsak kan være at tårekjertlene ikke produserer nok tårer for tilstrekkelig beskyttelse øyet. Tilstanden kan være et resultat av miljøfaktorer, som for eksempel bor i en høyere høyde klima med tørr luft eller fokusere på dataskjermer eller papir i lange perioder av gangen.

I andre scenarier, kan tilstanden være en bivirkning av medisiner som akne behandlinger, anti-depressiva, blodtrykk regulatorer og mer. Aldring individer og kvinner er mer sannsynlig å utvikle tørt øye på grunn av avtagende tårekjertelen produksjonen og hormonelle endringer. Mens korrigerende øye kirurgi kan føre til tørr-øyesymptomer, normalt de vil løse etter utvinning perioden er fullført.

At-Home Treatment

Selv om det kan ta flere måneder å tre i kraft, som omfatter omega-3 vitaminer til daglig næringsstoff forbruk kan øke oljeinnholdet i øyet og redusere symptomer. Også prøve å kjøpe en luftfukter og plassere den ved sengen din til å kjøre over natten. Disse maskinene legge til fuktighet til luften, og kan være nyttig, spesielt i de tørre vintermånedene.

Hvis kontaktlinser forverre symptomene, bare bruke dem når det er nødvendig. Undersøke alternative kontaktlinser med innebygd fukt fangst teknologi. Kjøp vind skjold for briller for å beskytte øynene fra uteluft eksponering, noe som kan fremskynde rive fordampning. Overvåk ytre påvirkninger som kan beskatte dine øyne, for eksempel lengre tid foran datamaskinen og TV-skjermer. Alltid posisjon dataskjermer under øyehøyde slik at øynene ikke trenger å åpne så vidt å kunne se den. Begrensning av øyets eksponering for blått lys som sendes ut av elektroniske enheter kan resultere i en markert forbedring av symptomer.

Snakk med øye lege

Kunstig tårer legge smøring og er tilgjengelig over disk på de fleste apotek. Hvis denne metoden ikke forbedrer dine symptomer, gjøre en avtale med legen din. Han eller hun kan foreskrive en anti-inflammatorisk medisin som kalles ciklosporin, designet for å produsere mer tårer og hindre hornhinnen skade. Etter legen din får en liste over dine nåværende medisiner, vil han eller hun være i stand til å identifisere om en gjeldende resept kan gnister symptomer. De kan foreslå en alternativ medisiner for å redusere ubehag. For de mest alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å reparere blokkert tåreproduksjon kjertler.

Ring øyet lege for en vurdering av din tilstand og lære flere måter å forebygge tørre øyne syndrom.