Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Anal Atresia?

Hva er Anal Atresia?

Anal atresi er en fødselsdefekt der kroppsavfall ikke kan utvises.

Anal atresi er en type fødselsdefekt der anus ikke utvikler seg riktig. Tilstanden kan manifestere seg som en uvanlig smal eller helt fraværende anus. Hvis det ikke er noen analåpning, det kan være en indre vevpose som omgir endetarmen eller endetarmen kan være koblet til kjønnsorganet eller urinveiene. Problemer mistenkes å begynne veldig tidlig i svangerskapet, Selv om leger er usikre på om det finnes spesifikke genetiske eller miljømessige årsaker. I de fleste tilfeller, kirurgi er nødvendig kort tid etter fødselen for å konstruere en ny anus og reparere skader på andre strukturer i bekkenet.


Anal atresi er assosiert med andre medfødte fosterskader, for eksempel problemer med nyrene og blæren.

Problemer med anusutvikling er ganske vanlige, Selv om forskere ennå ikke har identifisert betydelige underliggende årsaker. Ved normal fosterutvikling, anus, indre kjønnsorganer, og urinveiene begynner å skilles omtrent på åtte ukers mark. Anal atresi oppstår når de midlertidige kanalene som forbinder de tre strukturene ikke beveger seg fra hverandre. Som et resultat, tarmen fortsetter å utvikle seg unormalt til fødselstidspunktet. Anal atresi er forbundet med andre medfødte defekter i mange tilfeller, inkludert problemer med nyrene, blære, og nedre ryggrad.


I de fleste tilfeller, kirurgi er nødvendig kort tid etter fødselen for å konstruere en ny anus og reparere skader på andre strukturer i bekkenet.

Et spedbarn som er født med anal atresi kan ha en liten anusåpning veldig nær kjønnsorganene eller ingen åpning i det hele tatt. Hos kvinner, anus kan være synlig inne i skjeden. Endetarmen kan gå ut av kroppen gjennom en liten perforering ved bunnen av penis eller like bak pungen hos menn. Andre tilfeller er rapportert der perforeringen er intern, tilkobling til blæren eller urinrøret. Endelig, en form for anal atresi kan oppstå der det ikke er noen forbindelse i det hele tatt; endetarmen tømmes rett og slett i en liten pose inne i kroppen der anus skal være.


Leger er usikre på om det finnes spesifikke genetiske eller miljømessige årsaker som forårsaker anal atresi.

En fødselslege kan vanligvis gjenkjenne anal atresi kort tid etter fødselen av en baby under en rutinemessig fysisk undersøkelse. Hvis det oppdages en unormal eller fraværende anus, sonogrammer og andre avbildningstester er nødvendig for å bestemme hvor endetarmen tømmes. Et team av leger sjekker også om andre abnormiteter i kjønnsorganene, urin vei, ryggrad, og indre organer. For å forhindre spedbarnet i å gjøre avføring, han eller hun blir ikke matet og får i stedet vital væske gjennom en intravenøs linje.


Rekonstruktiv kirurgi vurderes i løpet av de første timene etter at det er påvist anal atresi. Avhengig av tilstandens eksakte natur, en kirurg må kanskje lage en midlertidig stomi i bukhulen og feste en kolostomipose for å samle avføring. Eventuelle perforeringer eller andre skader på kjønnsorganene og urinveiene repareres, og en ny anus dannes i normal posisjon. Oppfølgingsoperasjoner kan være nødvendig hvis problemet ikke kan korrigeres helt. De fleste babyer opplever fullstendig restitusjon, selv om et lite antall pasienter har permanente problemer med å kontrollere avføringen.