Hjem >> ernæring >> Tradisjonelle meksikanske mais tilberedningsmetoder

Tradisjonelle meksikanske mais tilberedningsmetoder

Den andre delen av bloggen min om meksikansk mat handler om riktig tilberedning av mais. Se den første delen om meksikansk bønnetilberedning.

Mais er et korn (beklager barn, maiskolber teller ikke som en grønnsak!) og krever derfor nøye forberedelse for å maksimere ernæringen og nøytralisere antinæringsstoffer. Tradisjonelle folk som stolte sterkt på mais, var nøye med å bløtlegge maismel i kalkvann før koking. Denne spesielle bløtleggingsprosessen frigjør vitamin B3 som ellers er nesten umulig for fordøyelsesprosessen å trekke ut fra kornet. Å stole sterkt på mais i kosten uten å bløtlegges først er en primær årsak til sykdommen pellagra. Symptomer på pellagra inkluderer tretthet, sår hud og psykiske problemer.

Gratis ukentlig nyhetsbrev + rapport om hemmeligheter med sterk immunitet

Det er utrolig enkelt å lære å lage kalkvann! Bare legg 1/2 tomme av dolomitt- eller kalsiumkarbonatpulver i bunnen av en kvartsglass og fyll med filtrert vann. Rist godt, dekk til og la det stå over natten.

Den klare væsken som blir tilgjengelig etter at sedimenteringsprosessen er fullført, er kalkvann. Oppbevares kjølig eller i kjøleskap. Jeg bruker dolomittpulver, og det er tilgjengelig i mange helsekostbutikker eller på nettet fra denne undersøkte kilden.

Spirende mais vil også frigjøre vitamin B3 og nøytralisere fytinsyre og andre antinæringsstoffer som reduserer enzymatisk aktivitet i fordøyelseskanalen. Så hvis maistortillas er din kopp te, prøv The Food of Life-merket av Sprouted Corn Tortillas (ingredienser:organisk spiret mais, filtrert vann, havsalt, lime). Jeg bruker disse hjemme hos oss for å lage fajitas og andre meksikanske retter som krever tortillas.

En annen bruk av spiret maistortilla er for deilige, sunne corndogs! Bare grill eller bak nitratfrie, antibiotikafrie pølser og pakk godt inn i en oppvarmet spiret maistortilla. Fest tortillaen godt med en tannpirker. Dette gjør en god skolelunsj for barna også!