Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til sirkulære utslett?

Hva er de vanligste årsakene til sirkulære utslett?

Ringorm er den vanligste årsaken til sirkulært utslett.

Sirkulære utslett kan være symptomer på flere medisinske tilstander. Ringorm, som er forårsaket av en soppinfeksjon, er en av de vanligste årsakene til denne typen utslett. Ulike typer dermatitt kan også produsere denne typen utslett. Noen insektbitt kan resultere i runde utslett. Lyme sykdom, for eksempel, er forårsaket av en flåttbitt, og et av de vanligste symptomene på denne sykdommen er et rundt utslett.


Ringorm er en av de vanligste årsakene til runde utslett. I motsetning til hva mange tror, ringorm er ikke forårsaket av noen form for orm. Det er faktisk en soppinfeksjon forårsaket av den samme soppen som er ansvarlig for fotsopp.

Flåttbitt kan forårsake sirkulært utslett på en persons kropp.

De sirkulære utslettene som er forbundet med ringorm er vanligvis flassende og kløende. Ofte, det vil være et klart hudområde i midten av utslettet, skape et ringformet utslett. Ringorm er vanligvis veldig smittsom, men det er lett å behandle. En over-the-counter aktuell anti-sopp krem ​​vil vanligvis rydde opp et ringorm utslett. Hvis utslettet vedvarer eller fortsetter å spre seg, derimot, en sterkere reseptbelagt medisin kan være nødvendig.


Ulike typer dermatitt kan forårsake sirkulære utslett på huden.

Ulike typer dermatitt kan også forårsake sirkulære utslett hos noen mennesker. Et av de vanligste tegnene på discoid dermatitt, for eksempel, er et rundskriv, eller skiveformet, utslett. Dette utslettet vises oftest på en persons vedlegg, men det kan også utvikle seg på andre områder av kroppen, inkludert overkroppen.


Discoid dermatitt, som mange andre typer dermatitt, synes også å blusse opp mer i tørre miljøer. Behandling av discoid dermatitt innebærer vanligvis påføring av fuktighetskrem på utslett på kroppen. Aktuelle steroider kan også brukes, og disse kan bidra til å holde betennelsen nede.


Insektbitt kan også forårsake sirkulære utslett. Bittstedene kan også være veldig kløende, og i noen tilfeller, smertefullt, og hovent. Mygg og edderkopper er to arter som vanligvis forårsaker utslett når de biter en person eller et dyr.

Edderkoppbitt kan resultere i utslett.

Et sirkulært utslett er et veldig vanlig symptom på Lyme sykdom, som er en infeksjon forårsaket av en bakterie som overføres gjennom hjorteflåttbitt. Andre symptomer på Lyme sykdom ligner vanligvis symptomene på vanlig influensa, og de kan inkludere feber, muskelsmerter, og tretthet. Antibiotika er vanligvis det anbefalte behandlingsforløpet for Lyme sykdom. For å forhindre Lyme sykdom, folk som går inn i skogkledde områder, bør ha lange bukser og skjortehylser, sammen med et DEET insektmiddel.