Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en hemothorax?

Hva er en hemothorax?

A hemothorax er en medisinsk tilstand der blodet fyller det hulrom som omgir lungene, noe som fører til en reduksjon i lungefunksjonen. Hvis betingelsen ikke er behandlet, er det mulig for pasienten å dø som følge av hemmet lunge eller hjertefunksjon, eller simpelthen av alvorlig blodtap. Pasienter som oftest utvikle en hemothorax etter alvorlige traumer til brystet, inkludert sår som brytes membranene som omgir lungene.

Under normale omstendigheter, pleuralhulrommet som omgir lungene har en liten mengde av væske for å bidra til smøring og redusere overflatespenningen. Når lungene blåses opp med en pust, de fyller hulrommet, før delvis defla når personen puster ut. I en hemothorax, fylles hulrommet med blod, noe som gjør det umulig for lungene for å blåse opp fullstendig, og i noen tilfeller kan en lunge faktisk kollapse fra trykket. Trykket i fluidet kan også hemme funksjonen av hjertet.

Pasienter med en hemothorax klassisk erfaring alvorlige pustevansker. Hvis deres lungene kollapset, kan de utvikle en unormal hjerterytme, sammen med en blekhet i slimhinnene rundt øynene og munnen, sammen med en blekhet i huden. I disse tilfellene er det pasientens tilstand kritisk, og det må tas opp raskt, eller pasienten kan dø. I en mindre alvorlig hemothorax, kan tilstanden fortsatt føre til en rekke komplikasjoner.
Ad

Den primære behandling for en hemothorax er innsetting av en kiste tube, som vil tillate blodet å renne. Antilevringsformål midler kan også bli administrert for å holde blodet i brysthulen levrer seg. Kilden til blødningen må også bli identifisert og stoppet, og pasienten kan kreve en blodoverføring, som blodtap involvert kan være betydelig. En enkelt pleural hulrom kan holde opp til 40% av kroppens totale blodvolum.

Noen få medisinske tilstander er assosiert med spontan hemothorax, der ingen åpenbar kilde til traumer fører til opphoping av blod rundt i lungene. Personer som er utsatt for denne uvanlige formen for hemothorax er vanligvis advart om det av sine leger, slik at de vet å søke rask legehjelp dersom de opplever pustevansker. I enhver situasjon hvor noen sliter med å puste, selv om det ikke er noen åpenbar årsak, er det avgjørende å ringe legevakt så raskt som mulig, fordi folk kan dø veldig raskt når de er ute av stand til å puste, eller de kan utvikle komplikasjoner som hjerneskade som følge av oksygenmangel.