Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er forbindelsen mellom allergier og svimmelhet?

Hva er forbindelsen mellom allergier og svimmelhet?

Flere allergier har svimmelhet som en av sine symptomer. Den primære sammenheng mellom allergi og svimmelhet er at mange forhold påvirker ørene og øretrompeten i dem, noe som er viktig i å hjelpe kroppen til å opprettholde balansen. Svimmelhet kan også være et resultat fra kroppen jobber overtid for å beskytte seg mot allergener. Behandling av øre trykk og lunger i brystet og nesen kan lindre både allergier og eventuelle svimmelhet forårsaket av dem.

allergier ofte påvirke riktig funksjon av øretrompeten, som regulerer balansen i menneskekroppen. Røret forbinder mellomøret til svelget, som er en del av halsen. Når det fungerer, tapper øretrompeten slim fra mellomøret. Dersom røret blir svellet på grunn av allergi, blir slim fanget, og det er ikke lenger i stand til å utligne trykket i området, og således opprettholde balanse i kroppen. Dette er en vanlig sammenheng mellom allergi og svimmelhet.

Når immunforsvaret er angrepet det går inn i beskyttende modus. Et overveldende angrep, for eksempel når luften er plutselig fylt med partikler som inneholder allergener, kan vise seg å være et slikt sjokk for kroppen at det i hovedsak går inn i overdrive prøver å bekjempe inntrenging. Den doble sjokk av allergener og sterk reaksjon i kroppen til dem kan føre til svimmelhet.
Ad

Noen av de symptomer assosiert med allergi og svimmelhet inkluderer svimmelhet, kortpustethet, ørhet og forvirring. En senket blodtrykket er også vanlig. Det er viktig å behandle disse symptomene mens de fortsatt er mild. Hvis ignorert, kan allergi-forbundet svimmelhet føre til anafylaksi, en alvorlig allergisk reaksjon som kan være dødelig.

Det er flere metoder som kan bli prøvd for å lindre svimmelhet forårsaket av allergi. Anti-histaminer, decongestants og nasals spray kan alle avlaste lunger og oppheve ørene og nesegangene, og dermed hjelpe kroppen til å balansere mer effektivt. Den inhalerte steroider kortikosteroid kan også bidra til å lindre symptomene.

Svimmelhet assosiert med allergi er best avverget ved å unngå allergener som forårsaker en reaksjon. Med matallergier, må elementene i spørsmålet unngås helt. Hvis tilstanden kommer fra luftbårne partikler, kan en luftrenser avverge både allergi og svimmelhet forbundet med dem. Som pollen allergi er en vanlig årsak til sykdom, unngå å bruke for mye tid utendørs i løpet av de månedene når pollen teller er høy kan også hjelpe. Holde området rent og støvfritt kan også avverge noen allergi-relaterte ubehag, inkludert svimmelhet.