Hjem >> ernæring >> Den sunneste indiske maten å bestille,

Den sunneste indiske maten å bestille,

Sier diettist

Å gå til en ny restaurant kan føles stressende noen ganger, spesielt når du ikke er kjent med noen av elementene på menyen. Du vet kanskje nøyaktig hvordan du liker salaten din tilberedt i salatbutikken i nærheten av hjemmet ditt, og du har kanskje lagret de sunneste måltidene du kan bestille fra en hvilken som helst hurtigmatkjede.

Når du går til en ny restaurant i nabolaget, selv om, du kan ikke alltid stole på gamle favoritter. Vi har dekket deg. Vandana Sheth, RDN, CDCES, FAND, registrert diettist ernæringsfysiolog og forfatter av "My Indian Table:Quick &Tasty Vegetarian Recipes, "snakket med Spis dette, Ikke det! om de sunneste valgene på de fleste indiske matrestauranter.

"Chana masala, Baingan Bharta, palak paneer, chapati eller roti, [og] agurk raita ville være noen av mine anbefalinger for et sunt måltid, "sier Sheth.

Hvis du leter etter bare ett valg som vil være et solid valg, hun anbefaler det første av disse alternativene, chana masala, som hun sier er rett av "kikerter tilberedt i en tomatløksaus."

Shutterstock

Sheth legger til at hvis du går for kylling, du har det bedre å velge en rett i tandoori-stil enn kylling tikka masala, siden marinaden til yoghurt og krydder er lettere enn den tykke eller fortykkede fløten du finner i en tikka masala -rett. I tillegg hun anbefaler å gå lys på naan så vel som samosas og pakoras, gitt alt det raffinerte melet disse matvarene inneholder.

Selvfølgelig, avhengig av hvilken restaurant du går til, du kan se forskjellige ting på menyen. Som Sheth bemerker, "Det er stort mangfold innen indisk mat. De fleste indiske restauranter i USA har en rekke matvarer som kommer fra forskjellige deler av landet, men hovedsakelig fra den nordlige delen av India."

Gitt variasjonen fra restaurant til restaurant, Det kan ikke skade å ha alternativer for sikkerhetskopiering. Sheth foreslår også at du kan gå med en av flere ekstra næringsrike, vegetariske alternativer inkludert dals, rajma, eller aloo gobi.

Neste gang du går inn på en indisk restaurant, og du vil ikke måtte stille dine ledsagere eller servitørene en rekke spørsmål om hvordan hvert måltid tilberedes, Vurder å gå for chana masala eller et av de andre RDN-godkjente alternativene.

Elsker du allerede indisk mat? Da kommer du til å bli begeistret for denne databaserte lesingen:Topp 5 takeaway-bestillinger som øker lykke.