Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er narsissistisk forsyning?

Hva er narsissistisk forsyning?

Den narsissistiske personen vil vanligvis prøve å fremstille seg selv som langt mer talentfull, kunnskapsrik, vittig, rik, smart, eller viktigere enn de faktisk er.

Narsissistisk tilbud er et begrep psykologer ofte bruker for å referere til varselet som mennesker med narsissistisk personlighetsforstyrrelse vanligvis krever. Folk som lider av narsissisme, har generelt ingen egenfølelse, og derfor stoler de på oppmerksomheten til andre for å ha det bra med seg selv. Mange eksperter sammenligner narsissistens behov for varsel fra andre med en form for avhengighet. Mange mennesker som lider av narsissisme, foretrekker at deres narsissistiske tilbud kommer fra positive varslingsformer, for eksempel validering, kjærlighet, eller beundring, selv om negative varslingsformer også kan danne en slik persons narsissistiske tilbud. Eksperter identifiserer vanligvis to hovedtyper av narsissistisk forsyning:primær, som generelt utgjør mer offentlig orienterte varslingsformer, og sekundær, som vanligvis utgjør et varsel som er oppnådd i løpet av mellommenneskelige forhold.


Narsissister trives med negativ oppmerksomhet like mye som de gjør med positiv oppmerksomhet.

Meldingen en narsissist klarer å motta, enten offentlig i form av beryktelse eller berømmelse, eller privat i sammenheng med et mellommenneskelig forhold, sies vanligvis å utgjøre hans narsissistiske forsyning. Narsissisten vil generelt gå langt ut av veien for å fremkalle andres reaksjoner. Narsissisten vil vanligvis oppsøke en person eller gruppe som er i stand til og villig til å gi ham et høyt nivå av oppmerksomhet. Psykologer refererer vanligvis til denne gruppen eller personen som kilden til narsissistisk forsyning.


Narsissister har en tendens til å stole på oppmerksomhet fra andre for å ha det bra med seg selv.

Når narsissisten har funnet noen som kan gi ham stor oppmerksomhet, han vil vanligvis prøve å påpeke den oppmerksomheten til seg selv på en eller annen måte. Mens de fleste liker å motta en viss varsel fra andre, den typiske narsissisten vil søke så mye varsel han kan få. I motsetning til en person med en sunn personlighet, narsissisten antas å trives like godt ved fordømmelse, hat, frykt, sinne, og konfrontasjon som på mer positive former for oppmerksomhet. De med sunne personligheter, på den andre siden, vanligvis foretrekker å bare motta positive former for oppmerksomhet. I tillegg, de med friske personligheter vil vanligvis begynne å føle seg litt ukomfortable hvis de begynner å motta for store mengder godkjenning.


En mann med narsissisme kan basere sin egenverd på kjærligheten han kan få fra kvinner.

Jo flere andre legger merke til og tar hensyn til ham, eksperter tror, jo bedre narsissisten føler om seg selv. Det spiller vanligvis ingen rolle om han mottar ros eller fordømmelse, så lenge han blir lagt merke til. Den narsissistiske personen vil vanligvis prøve å generere varsel fra andre ved å presentere seg selv som langt mer talentfull, kunnskapsrik, vittig, rik, smart, eller viktig enn han faktisk er.