Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Er det normalt å få Leg Cramps under svangerskapet?

Er det normalt å få Leg Cramps under svangerskapet?

Det er vanlig å få leggkramper under graviditet. De fleste kvinner vil oppleve leggkramper i leggene på et tidspunkt under svangerskapet, og disse kramper tendens til å øke i frekvens, eller blir verre, som svangerskapet utvikler seg. Leger vanligvis tilskriver dette til den økte vekten fra barnet setter ekstra press på beinmuskulaturen, samt påvirker blodtilførselen til musklene i benet. Noen omsorgs anbefale å ta kalsiumtilskudd, får rikelig med kalsium fra mat kilder, og spise mat som inneholder kalium, for eksempel bananer, for å hjelpe avverge leggkramper under graviditet.

Leg kramper under svangerskapet ser ut til å være spesielt vanlig på sengetid eller midt på natten, noe som kan være ganske smertefullt og kan påvirke søvnen. Eksperter anbefaler bevegelse i løpet av dagen, hvis det er mulig, for å unngå kramper skjer. For eksempel, i stedet for å sitte ved en pult hele dagen, stå opp hver gang på en stund og gå rundt på kontoret, og ikke sitte med bena i kryss. Tilsvarende vil ikke bruke for lang stående enten; sørg for å legge seg ned i løpet av dagen og hvile etter behov.
Ad

Lett trening kan også bidra til å bøte på leggkramper under graviditet. Selv noe så enkelt som å strekke leggen ved å peke hælen mot bakken og forlenge kalvene kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av ubehag, og kan bidra til å kvitte seg med en raskere hvis det skjer. Prenatal yoga eller pilates kan også bidra til å strekke musklene og holde kroppen fleksibel, noe som kan gjøre svangerskapet og fødselen lettere samlet, ikke bare forhindre leggkramper. Selv tar en kort tur i ettermiddag kan være en nyttig måte å holde blodet strømmer til beina og holde musklene sterke; bare være sikker på at det er trygt å gjøre det.

Å spise en kalsium og kalium-rik diett og drikke mye vann i løpet av dagen kan også bidra til å forebygge leggkramper under graviditet, og er også viktig for sunn vekst og utvikling av barnet. Mens leggkramper under graviditet er normalt, og vanligvis ingen grunn til bekymring, er det mulig å utvikle en blodpropp i beinet, som generelt vil føre til hevelse og smerte ved berøring, eller det kan bare føler en smerte i beinet som ikke går bort. Hvis dette skjer, sørg for å besøke en lege umiddelbart for behandling.