Hjem >> eldre helse >> Slik Design et treningsprogram for Elderly

Slik Design et treningsprogram for Elderly

Den fysiske treningen av kroppen som følge av fysisk aktivitet for å oppnå et sunnere nivå av fysisk så vel som psykisk velvære er referert til som trening. Noe som holder en person i bevegelse som gåing, tending hagen, og arbeider i bakgården blant andre aktiviteter kan betraktes som former for trening. Mange folk ikke anerkjenner viktigheten av trening til mangel på fysisk anstrengelse fører til noen lidelse eller sykdom i kroppen. Menn og kvinner, unge og gamle behovet for å ha en øvelse som vil styrke eller opprettholde generelle helse.
Øvelser gi en rekke fordeler, som inkluderer styrke muskler, optimalisere kardiovaskulære systemet, øke hjernens funksjon, kontrollere kroppsvekt, og øker immunforsvaret, og forbedre atletiske ferdigheter. Det hjelper også å forebygge sykdommer, inkludert men ikke begrenset til kardiovaskulær sykdom, hjertesykdom, diabetes og fedme. Øvelser også bidra til å kontrollere blodtrykket, blodsukkeret og kolesterol. De kan redusere stress eller forhindre depresjon.
Som en person blir eldre, en rekke endringer i kroppen foregår. Kroppen blir mer mottakelig for plager relatert til alderdom for eksempel høyt blodtrykk, leddgikt og revmatisme. Knoklene blir svakere, og kroppsfunksjoner forverres og blir mer utsatt for brudd. Med regelmessig mosjon, muskler, bein og ledd blir styrket og aldringsprosessen bremses. De eldre kan fremdeles føle deg ung, sterk og uavhengig til å gjøre ting på egenhånd. Selv om det er aldri for sent for en eldre person å begynne å utføre øvelser, er det svært viktig å sikre forsvarlig omsorg og betraktninger før du gjør øvelsen planer.

  1. Finn ut om fysisk anstrengelse ville være trygt for kroppens tilstand. Den eneste måten å løse dette på er å ha den eldre gjennomgå en fysisk undersøkelse. Eldre eller ikke, er det alltid lurt å oppsøke lege før du utfører noen øvelse. Legen kan gi deg innganger på kroppens respons på ulike nivåer av fysisk aktivitet. Bare da kan du begynne å designe trening planer og en øvelse tidsplan.
  2. Basert på legens funn, vet hvilke konkrete alternativer kan brukes. Det er lett, moderat og hard trening. Mens det er senior personer som er fortsatt svært mye engasjert i løping, sykling, og tung vekttrening, strekke øvelser er bra for sent voksen alder. Tenk Yoga, Tai Chi, eller Pilates programmer.
  3. Er det behov for en personlig trener? Den eldste kanskje foretrekker trening planer der han kan uavhengig bevege seg rundt i sitt eget hjem minus behov for en personlig trener. Walking, dans, gjør husarbeid, og strekker typer rutiner kan gjøres alene så lenge den eldste er klar over hans tempo, og sine grenser. Noen eldre ville gå for en treningsøkt øvelse hvor cardio øvelser, løfting eller dumbbell program, og andre typer rutine er regissert av profesjonelle trenere. Fordelen med rutiner blir gjort med en trener eller på treningsstudio er muligheten for personen å sosialisere. De eldre kan møte andre ledende personer med hvem de kan forholde seg. De kan oppmuntre eller motivere hverandre og fortsette å ha det gøy.
    Når du utformer et treningsprogram for eldre, er det viktig å understreke hva de eldre bør gjøre før aktiviteten under aktivitet, og etter aktiviteten. Varmer opp riktig, inntak av vann under trening, nedkjøling og gjør etter trening må-dos bør vektlegges.