Hjem >> eldre helse >> Slik unngår Falls i Elderly

Slik unngår Falls i Elderly

Som mennesker alder, deres risiko for å falle øker. Faktisk faller er et alvorlig helseproblem for eldre, siden eldre folks bein er mer skjør og kan bryte lettere enn de av en yngre person. Selv om du ikke kan stoppe deg fra aldring, kan du ta skritt for å beskytte ditt hus og ditt miljø. Ved å gjøre dette, kan du minimere risikoen for å falle og bidra til å holde deg sunn og sterk.

  1. Bli aktiv på en jevnlig basis. Ved å delta i moderat trening som passer for din alder, kan du bidra til å forbedre din styrke, opprettholde balanse og hjelpe deg selv bli smidig.
  2. Arbeid med din lege eller apotek for å bestemme side påvirker om alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner du tar. Noen kan påvirke din balanse, kan gjøre deg mer sliten eller skape forvirring. Alle disse tingene kan gjøre deg mindre sikker på føttene
  3. . Er belysning på innsiden og utsiden av hjemmet ditt sterke nok? Hvis ikke, korrigere dette problemet nå, så du ikke snubler.
  4. Ha øynene kontrolleres regelmessig. Hvis synet ditt forverres, gjøre nødvendige endringer for å hjelpe deg å finne det du trenger lett i ditt hjem.
  5. Finn ut om det er noen områder i huset der du har økt risiko for å falle og ta skritt for å endre ting å forbedre din sikkerhet. For eksempel, hvis din badekar utgjør en fare for deg, må du installere en grab bar og bruke en ikke skli matte. Hvis trappen er bratt, sørg for at du har en sikker rekkverk installert.
  6. Gå gjennom huset for å se om det er gjenstander eller møbler som kan være i veien. Hvis så, flytte ting deretter. Klare brede stier i din rom, slik at du kan navigere dem lett. Flytt alle elektriske ledninger ut av veien. Fjern området tepper som kan være glatt eller bruke no-slip bakside der det er mulig.
  7. Ha ingen meier som vil hjelpe deg å bli mer sikker vinner. Luke ut noen sko i skapet som har glatte hæler og såler. Unngå iført tøfler som er for store, og kan føre til at du skli. Også unngå iført bare sokker eller strømper uten sko, som også kan gjøre deg mer sannsynlig å skli.
  8. Ha en lysende lampe, telefon og en lommelykt i nærheten av sengen. Også holde en natt lys på på badet hele tiden.
  9. Ordne lamper i huset ditt slik at du kan slå dem på så snart du kommer inn i et rom, i stedet for å måtte gå i mørket for å få tilgang til dem.
  10. Sørg for at klær, mat, medisiner og andre nødvendigheter er alle plassert godt innenfor rekkevidde, slik at du ikke trenger å anstrenge seg for å få dem og risikere å falle.