Hjem >> ernæring >> Her er når det er OK å spise muggent mat - og når det ikke er det

Her er når det er OK å spise muggent mat - og når det ikke er det

Hvor mange ganger har du gått for å lage en sandwich og det er en liten fregne av mugg på brødet? Smaker du det eller kaster det? Noen ganger kan mugg sette deg i fare for å bli syk, og andre ganger, det er ingenting å bekymre seg for. Lurer på hvilken muggen mat som har bekymringsfulle effekter, vi søkte etter svarene.

Visste du:utover den lille blå prikken på din brie lå tråder av giftige lag? Hvis du er sulten etter å vite mer, les videre for å finne ut hvilken mat du kan beholde, og som må kastes.

Moldy Foods du bør kaste

Meste parten av tiden, det første synet av mugg er en indikator for å kaste maten rett i søpla - og det er sannsynlig at du har det bedre. Ikke bare kan mugg produsere giftige stoffer som mykotoksiner og aflatoksiner, men det er kjent for å forårsake allergiske reaksjoner. Takket være USDA, Vi har lært hvilke matvarer du definitivt trenger å kaste når du finner selv den minste muggbiten.

1

Kjøttpålegg, Bacon, og pølser

Shutterstock

Matvarer som kalkun og stekt kyllingbryst blir sjelden mugne i kjøleskapet mitt fordi deres høye nivåer av natrium og nitritt reduserer fuktighetsinnholdet og forhindrer spredning av bakterier. Men hvis de skulle ha mugg… til søpla drar de! All mat med høy fuktighetssammensetning er mer sannsynlig å bli plettet utover det du kan se, betydning, de inviterer flere bakterier til å stå ved siden av formen før vi kan fortelle.

2

Tilberedt pasta og korn

Shutterstock

Nei - kast det! Viser seg, vi kan ikke bare kaste bort den muggne delen av pastasalaten fra den andre natten. På grunn av fuktigheten denne matgruppen får, Det er mer sannsynlig at bakterier sprer seg før øynene dine faktisk kan se de infiserte områdene. Men det er der!

3

Myk, Smuldret, og skiver

Shutterstock

Sikker, noen ganger du ønsker muggent ost. (Tenk:bleuost.) Men når det gjelder myke oster som brie, kremost, eller skiver av sveitsisk, nye observasjoner av mugg bør være en viktig indikator på at de må kastes og ikke spises. Med mindre du kjøpte ost med produsert mugg, det er ikke trygt å spise når det er forurenset.

4

Myk frukt og grønnsaker

Shutterstock

Agurker, tomater, ferskener, bær, og alle frukter og grønnsaker bør ikke konsumeres når en flekk av mugg er funnet. Mens den fuktighetsgivende maten er god for deg, de kan være ekstremt farlige når de mugner fordi de sannsynligvis vil beholde bakteriene og bli bortskjemt utover overflaten. Sørg for å sjekke andre frukter og grønnsaker for mugg som lå i nærheten av kjøleskapet, også.

5

Yoghurt og rømme

Shutterstock

På trenden ennå? Våt mat og mugg er et stort rødt flagg. Disse meieriproduktene gir for mye plass til komfort når det gjelder bakterier og mugg. På samme måte som bakteriene i et barnebasseng, i muggen yoghurt og rømme, bakterier får svømme og leke uten å bli sett. Yikes.

6

Peanøttsmør, Belgfrukter, og nøtter

Shutterstock

Vi vet at du ikke ville tenke på å kjøpe et nøttesmør med konserveringsmidler, Ikke sant? Den eneste ulempen:matvarer produsert uten kjemikalier har større risiko for mugg. Så når du ser en liten mugg, kast den ut, og deretter kjøpe en annen krukke med våre favoritt nøttesmør.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

7

Brød og bakevarer

Shutterstock

Sjansen for å la brød og bakevarer bli muggne er liten, men når det gjør det, bare kast dem ut i stedet for å diskutere om du muligens fortsatt kan redde dem. Mat som brød, muffins, scones etc. har dype porer, så dette gjør at mugg kan sive rett inn gjennom alle kriker og kroker for å infisere produktet fullstendig.

8

Syltetøy og gelé

Shutterstock

I motsetning til hva mange tror, disse langvarige oppslagene har helt en utløpsdato. Mugg funnet på disse er sannsynligvis mykotoksin, et giftig element som kan gjøre deg syk. Så selv om du synes det er greit å bare ta ut det infiserte området og bruke resten, FDA uttaler at mikrobiologer anbefaler at du ikke bør gjøre dette og bare kaste ut spredningen.

Matvarer du fortsatt kan beholde hvis det er mugg

Selv om du for det meste er bedre å spille det trygt enn å beklage, Det er noen få matvarer du fortsatt er klar til å spise når du har hugget av de infiserte områdene.

9

Fast frukt og grønnsaker

Shutterstock

Nøkkelen til å diskutere om du skal beholde eller kaste mugne frukter og grønnsaker eller ikke, har mye å gjøre med deres tekstur. Fast frukt og grønnsaker - epler, gulrøtter, og kål, for eksempel - er greit å spise når det muggne området er fjernet. Bare fjern en tomme rundt den støpte flekken og kast den. Så lenge kniven din ikke berører det infiserte området, er du i gang! Så hvorfor er det greit å spise disse fruktene og grønnsakene? Det er fordi det er mer en utfordring for mugg å komme inn gjennom tett mat.

10

Hard ost

Shutterstock

Når det gjelder oster som ikke skulle ha muggsopp - la oss si parmesan - behandle produktet som en hard frukt eller grønnsak med en formflekk. Det samme gjelder ost med produserte former, for eksempel gorgonzola - bare kutt av det invaderte stedet og gjør kjeksene dine klare for resten.

11

Hard salami og tørket kjøtt

Shutterstock

Sjokkerende, Det er ganske greit at disse matvarene blir litt muggne. Bare skrubb av hvilken som helst overflateform og nyt deretter. Sørg for å skylle alle redskaper du måtte ha brukt til å kaste flekkene for å forhindre krysskontaminering, selv om.