Hjem >> ernæring >> Kan du få koronavirus fra berøringsskjermmonitorer på hurtigmatrestauranter?

Kan du få koronavirus fra berøringsskjermmonitorer på hurtigmatrestauranter?

Selvbetjente berøringsskjermmonitorer blir sakte en mer normal måte å bestille på en gatekjøkkenrestaurant, men kan de være ansvarlige for overfører koronavirus ?

Fra i morges, det er 231 bekreftede tilfeller av COVID-19 blant 22 stater i USA og, ettersom antallet mennesker som blir smittet bare anslås å øke, det fikk oss til å tenke på ting vi gjør i hverdagen vår som kan bidra til at den sprer seg voldsomt.

På tirsdag, Taco Bell kunngjorde at den aktiverte en enkelt sveip-funksjon, Veggie Mode, på sine selvbetjeningskiosker landsomfattende, og det fikk oss til å stille spørsmål ved om berøringsskjermmonitorer - som er på kiosker i gatekjøkkener over hele verden - kan være en potensiell kilde til sykdommen.

Vi konsulterte Cedrina Calder, MD, Lege for forebyggende medisin, og helse- og velværekspert, for å se om koronaviruset kan overføres gjennom et objekt som berøringsskjermmonitorer.

Først av alt, hva er forskjellen mellom COVID-19 og coronavirus?

"Et koronavirus er en familie av virus, det finnes forskjellige typer koronavirus, "Calder forklarer." Koronavirus kan smitte mennesker og dyr som forårsaker luftveissykdom. En ny type koronavirus har dukket opp og forårsaker det nåværende koronavirusutbruddet. Dette nye viruset forårsaker en sykdom som har fått navnet COVID-19. "

Ifølge National Foundation for Infectious Diseases , koronaviruset ble først identifisert på 1960 -tallet. Virusfamilien kan lett identifiseres under et mikroskop av de kronlignende piggene på overflaten. Du husker kanskje MERS (Middle East Respiratory Syndrome) i 2012 og SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) i 2002, begge disse sykdommene ble forårsaket av forskjellige stammer av koronavirus.

COVID-19 dukket først opp på et sjømat- og fjærfemarked i Wuhan, Kina i 2019 og så langt, Det har vist seg å være lettere overførbart enn MERS og SARS.

Det er fortsatt så mye vi ikke vet om COVID-19, men har vi en solid forståelse av hvordan det overføres?

Calder understreker at COVID-19 er en ny sykdom og derfor, forskere er fremdeles midt i å prøve å forstå det. I henhold til CDC, det ser ut til å være mest overførbart mellom mennesker som er i nær kontakt med hverandre. For tiden, referansen for nærkontakt strekker seg opp til omtrent 6 fot.

"Tanken er at sykdommen sprer seg gjennom dråper, "sier Calder." Disse dråpene kommer fra munnen eller nesen til en person med COVID-19 når han eller hun hoster eller nyser. Det antas at andre er smittet når dråpene lander på munnen eller nesen til en person i nærheten, eller når en person i nærheten inhalerer dråpene. "

Er det mulig, deretter, å få COVID-19 fra berøringsskjermmonitorer på gatekjøkken?

Flere og flere berøringsskjermmonitorer dukker opp i fastfoodrestauranter rundt om i verden, og med så mange mennesker som besøker disse stedene midt i et utbrudd av koronavirus, det får oss til å lure på om dette setter mennesker i større risiko for å pådra seg sykdommen.

I SLEKT: Kim Kardashian og Kanye West har problemer med KFC -kioskene, Akkurat som oss andre.

Tenk på denne måten. Hvis noen med COVID-19 hoster eller nyser, "respirasjonsdråper som inneholder viruset kan lande på overflater eller objekter i nærheten, "sier Calder.

Nå, du kan sannsynligvis se hvor problemet oppstår.

"Det er mulig at du kan få COVID-19 ved å berøre overflater eller gjenstander der dråpene har landet og deretter berøre munnen din, nese eller øyne, "legger hun til.

Selv om vi er like begeistret som deg for å teste ut Taco Bells Veggie Mode for å se hvor mange vegetariske menykombinasjoner vi kan lage, Det kan være i alles beste å holde ut til utbruddet dør.

Du kan holde deg oppdatert om fremskritt og forholdsregler for COVID-19 ved å følge CDC. Men, i mellomtiden, sjekk ut 7 måter å beskytte deg mot koronavirus mens du spiser ute, slik at du kan spise ute og redusere risikoen for å pådra deg sykdommen etter beste evne.

Spis dette, Ikke det! overvåker stadig de siste matnyhetene når det gjelder COVID-19 for å holde deg frisk, sikker, og informert (og svar på de mest presserende spørsmålene dine). Her er forholdsreglene du bør ta i matbutikken, maten du bør ha for hånden, levering av måltider og restaurantkjeder som tilbyr takeaway du trenger å vite om, og måter du kan hjelpe dem som trenger det. Vi vil fortsette å oppdatere disse etter hvert som ny informasjon utvikler seg. Klikk her for all vår COVID-19-dekning, og registrer deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.