Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser mikrobølgeovn

Hva skjer med kroppen din når du spiser mikrobølgeovn

Vi ønsket svar, en gang for alle. Selv om mikrobølger lett kan sees på som kreftspredere på grunn av stråling, i virkeligheten, de er ikke så ille som du tror. Faktisk, mikrobølgeovn maten din er en helt enkel måte å varme opp noe raskt - spesielt et sunt frossent måltid du hentet i butikken. Her er hva som virkelig skjer med kroppen din når du spiser mikrobølgeovn, og for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du vil ikke bli skadet av stråling.

Shutterstock

Mikrobølger er avhengige av stråling for å varme opp mat, og noen kan si at strålingen kan ende opp med maten din, eller til og med forårsake eksponering for den ved siden av mikrobølgeovnen. Dette er rett og slett ikke tilfelle. Ifølge Food &Drug Administration (FDA), FDA-godkjente mikrobølger har ikke lov til å lekke en viss mengde mikrobølgestråling innen to centimeter fra mikrobølgeovnen (bare 5 milliwatt). Og når du beveger deg bort fra stråling, du er mindre sannsynlig å bli skadet. Så med mindre du presser ansiktet mot mikrobølgeovnen under hele oppvarmingsprosessen, stråling vil ikke skade deg. Dette er også grunnen til at mikrobølger stopper når døren slippes fordi stråling stopper umiddelbart og du ikke vil bli skadet.

Plus, stråling i mikrobølger er også de samme elektromagnetiske bølgene vi utsettes for daglig. Ifølge BBC, den samme eksponeringen kan skje når du baker brød eller til og med spiser alle typer avlinger som ble utsatt for solen.

Her er de 13 største feilene i mikrobølgeovnen du gjør.

2

Du får enda flere vitaminer og mineraler.

Shutterstock

Vent ... virkelig? Det er sant! Vanligvis når råvarer er tilberedt, kan det frigjøre noen av vitaminene og mineralene som ville være i sin naturlige tilstand. Derimot, ifølge Harvard Health, fordi mikrobølger tar den minste tiden (og bruk av vann) for å lage mat, det betyr at maten fortsatt vil inneholde flere vitaminer og mineraler fordi den ikke hadde all den tiden å slippe mens du lagde mat.

Derimot, Harvard Health gjør det også klart at tilberedte grønnsaker-tilberedt i mikrobølgeovnen eller stekt i ovnen-fremdeles er gode for deg å spise, og for ikke å gå seg vill i denne detaljen. Men når det gjelder hva som skjer med kroppen din, hvis du kjøper en pose brokkoli for å dampe i mikrobølgeovnen, sjansen er stor for at du kan få litt mer av fordelene enn du ville koke den på komfyren.

Her er 9 advarselstegn du ikke spiser nok grønnsaker.

3

Men bare avhengig av hva du spiser.

Shutterstock

Hvis du spiser usunne mikrobølge måltider som ikke har massevis av næringsverdi til å begynne med, da vil ikke måltidet gi deg de ekstra vitaminer og mineraler. Vanligvis de mikrobølgeovnmåltider du ser i delen frossen mat, fylt med skjult tilsatt sukker, store mengder natrium, og en mengde kjemikalier og konserveringsmidler. I stedet, fokus på sunnere frosne middager som fremdeles kan gi deg de fordelaktige vitaminene og mineralene du trenger.

4

Du kan innta kjemikalier.

Shutterstock

Alt dette vil avhenge av hvilken beholder du varmer opp maten din i. Ifølge BBC, ved oppvarming av plastbeholdere eller innpakning, studier har funnet ut at dette kan øke ens risiko for å innta ftalater - tilsetningsstoffer av plast som kan brytes ned og lekke ut i maten. I stedet, det beste du kan gjøre er å fjerne maten i en keramisk eller glassplate/bolle før du varmer den opp.

I SLEKT: Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

5

Du kan spise altfor mye salt.

Shutterstock

Ta en titt på næringsverdiene før du spiser mikrobølgeovn. Hvordan ser natriumtallet ut? De fleste mikrobølgeovnsmåltider er fylt med natrium, som kan tjene som konserveringsmiddel og få måltidet til å "smake bedre". Derimot, med så mange sunnere frosne måltider å vende seg til, du trenger ikke å stole på disse natriumfylte mikrobølgeovnmåltidene som umiddelbart får deg til å overgå det tildelte natriumtallet for dagen.

Plus, hvis du inntar mer enn din vanligvis anbefalte daglige mengde sedum, du har større risiko for å akselerere blodtrykket ditt, noe som kan føre til hjerte- og karsykdommer.

6

Du kan gå opp i vekt.

Shutterstock

En gang til, bare hvis du spiser feil type mikrobølgeovn! Fokuser på sunnere alternativer som er fulle av gode ingredienser som vil pumpe opp næringen med minimal innsats.

Så hold det sunt med disse 17 velsmakende mikrobølgeoppskrifter som alle kan gjøre!