Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning av å spise karbohydrater,

En stor bivirkning av å spise karbohydrater,

Sier Science

Hvis det noen gang har vært en tid da vi svingte pizzaen, pasta, og informasjonskapsler ringer langt opp, det har vært det siste året. Karbohydrater, karbohydrater, karbohydrater, hvor vi elsker og hater deg.

Ser utover vårt kjærlighets/hat -forhold, vi må innse at karbohydrater er en avgjørende komponent i et sunt kosthold og en sunn kropp:"Karbohydrater er en av de tre makronæringsstoffene vi trenger for å drive kroppen. Karbohydrater er faktisk kroppens foretrukne energikilde, " sier Breanna Woods, MS, RD , medskaperen av Blogilates 90-dagers måltidsplan.

Men som vi vet, ikke alle karbohydrater er skapt like. Enten du krasjer og brenner etter et måltid eller føler deg klar til å sette pedalen på metallet på den nye, nye, syreholdige sykkelen din, har mye å gjøre med den typen karbohydrater du spiser. Faktisk, en viktig bivirkning av karbohydrater er å få energien kroppen din trenger - men hvor mye energi og hvor lenge energien varer, avhenger av hvilken type karbo du spiser . Du ser, avhengig av hvilken type karbohydrater du velger å spise, hastigheten på kroppens energimetabolisme (det er vitenskapelig talende for hvordan kroppen din bryter ned mat til drivstoff) vil variere-enten gir du varig energi eller en rask krasj. (Relatert:15 karbohydrater myter som er helt falske)

Som Woods forklarer, karbohydrater fra en godteribar og karbohydrater fra en søtpotet deler alle den samme skjebnen i fordøyelseskanalen vår - de omdannes til glukose. Når det skjer, cellene i kroppen din bruker den glukosen for å gi deg energi. "Derimot, karbohydrater behandles annerledes på veien til å bli glukose avhengig av hvilken type du spiser, "sier hun." Raffinerte karbohydrater som godteri, hvit mel, og tilsatt sukker brytes ned og absorberes raskt. Dette tømmer plutselig glukose i blodet på en gang, som fører til et utbrudd av energi nå, men deretter et krasj senere, "fortsetter hun, og merker at du vil føle deg sliten og sulten snarere enn senere.

På baksiden av mynten er komplekse karbohydrater, som inkluderer sunn mat som belgfrukter, stivelsesholdige grønnsaker, og fullkorn. Disse matvaregruppene fordøyes sakte, som er en velsignelse for energinivåene dine (for mer om komplekse karbohydrater, sjekk ut de 24 beste sunne karbohydratene for å gå ned i vekt. "Dette betyr at glukose absorberes i blodet sakte og jevnt over en lengre periode uten at det øker blodsukkeret, noe som betyr at du unngår et krasj senere. Energinivået ditt forblir stabilt, og du blir fornøyd lenger mellom måltidene, "sier Woods.

Og det er viktigere å velge komplekse karbohydrater enn å bare hjelpe til med å styrke arbeidsdagen din mandag morgen eller når du har hatt en nedgang i ettermiddagen mellom forelesningene:"Jevn glukosekontroll er også viktig for langsiktig helse. Hver gang glukose kommer inn i blodet, bukspyttkjertelen frigjør insulin for å hjelpe glukose til å komme inn i cellene. Hvis glukosenivået stadig øker, cellene kan bli mindre følsomme for insulin. Dette fører til problemer som betennelse, diabetes, og kardiovaskulær sykdom, "advarer Woods, peker på denne 2018 -studien i Metabolisme som fulgte 14 middelaldrende voksne, og fant inntak av fullkorn (dvs. komplekse karbohydrater) signifikant forbedrede glukosenivåer etter måltidet, sammenlignet med et raffinert korndiett.

(Hvis du ikke er sikker på om du spiser for mye sukker i kostholdet ditt, se denne praktiske guiden.)

Det blir verre i den enkle karbo -leiren:"En studie fra 2021 publisert i British Medical Journal fulgte over 137, 000 deltakere fra 21 land for å utforske sammenhengen mellom inntak av raffinerte korn og hjertesykdom, "kommenterer Woods, og la til at denne forskningen konkluderte med at et høyt inntak av raffinerte korn øker risikoen for store kardiovaskulære hendelser, samt total dødelighet. Hmmm ... vi tror vi kommer til å holde oss til komplekse karbohydrater, folkens.

I tillegg til å øke energien din, komplekse karbohydrater gir næringsstoffer som fiber, vitaminer, og mineraler - som alle er fjernet fra raffinerte karbohydrater, sier Woods. Fiber, spesielt, er en sentral aktør for din generelle helse:"Det er et næringsstoff de fleste amerikanere mangler, og letter sakte fordøyelse for å skape en stabil energikilde, "sier Woods." Studier viser også at fiber fra komplekse karbohydrater reduserer risikoen for type 2 diabetes, hjerte-og karsykdommer, og kreft. "Vi erstatter den pizzaen, pasta, og informasjonskapsler, med denne trippelen mot sykdom alle dager i uken! Og hvis du ikke er sikker på om du bør legge til fiber i kostholdet ditt, sjekk ut disse 9 advarselstegnene du ikke spiser nok fiber.

For flere sunne kostholdsnyheter, sørg for Meld deg på vårt nyhetsbrev!