Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er pigmentglaukom?

Hva er pigmentglaukom?

Ekstreme øyesmerter og rødhet kan være et tegn på pigmentært glaukom.

Pigmentær glaukom er en sjelden form for glaukom som oppstår når pigmentlaget i øyet gnir mot linsen, tvinger pigmentet til å bevege seg inn i den vandige humoren. Dette fører til væskeansamling, som legger press på synsnerven, og kan føre til blindhet hvis den ikke blir oppdaget og behandlet i sine tidlige stadier. Når pigmentglaukom setter inn, sykdommen utvikler seg raskt. Behandlingen inkluderer ofte øyedråper, medisiner, og kirurgiske inngrep.


Glaukom får en person til å miste synet gradvis.

Noen personer med pigmentglaukom opplever ingen symptomer. Noen mennesker, derimot, kan klage på tåkesyn og se fargede glorier rundt lysene etter streng trening. Andre symptomer er i tråd med de som glaukompasienter opplever, inkludert en reduksjon i perifert syn og ekstreme øyesmerter. I tillegg, øynene kan virke røde og vann for mye.


Et annet symptom på pigmentær glaukom inkluderer Krukenbergs spindel. Krukenberg Spindle's er en tynn, vertikalt bånd av pigmenter som akkumuleres på hornhinnen. Denne oppbyggingen skyldes pigmentbiter fra baksiden av iris. Transilluminasjonsdefekt av iris er en annen indikasjon på øyetilstanden. Denne defekten på iris resulterer i et pigmenttap på iris, og pigmentet er feil spredt gjennom øyet.


Kaukasiske menn er utsatt for pigmentglaukom enn kvinner, og menn trenger vanligvis også mer radikal medisinsk behandling, inkludert kirurgiske inngrep, å behandle sykdommen. I tillegg, sykdommen rammer ofte mennesker som er nærsynte, og rammer vanligvis mennesker i 20 -årene, 30 -årene, og 40 -årene. De som deltar i solid trening, som å løpe og spille basketball, kan også være utsatt for denne formen for glaukom, ettersom streng trening gir mer pigment for å slippes ut av iris, forhindrer drenering av øyne.


Foreskrevne øyedråper som brukes ved behandling av pigmentglaukom har minimale bivirkninger og er enkle å bruke. Annen medisin, kalt miotikk, kan også brukes i behandling. Miotika får elevene til å bli mindre, som bidrar til å redusere mengden pigment som frigjøres. Miotikk gjør, derimot, har ofte bivirkninger, for eksempel forårsake tåkesyn.


I noen tilfeller, laserbehandling kan brukes i behandlingen. Argo laser trabeculoplasty innebærer bruk av en laser for å øke væskestrømmen inn i øyet, som bidrar til å senke øyetrykket. Selv om denne behandlingen virker i utgangspunktet, ofte vil pasienter rapportere en følelse av press på øynene sine på veien.

Et annet behandlingsalternativ er trabekulektomi. Denne polikliniske prosedyren som tar mindre enn 60 minutter bidrar til å tømme den vandige humoren. En liten klaff er laget i øyets hvite, slik at den vandige humoren kan absorberes i omkringliggende blodkar.