Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er flytende nikotin?

Hva er flytende nikotin?

Røykere kan bli avhengige av nikotin i sigaretter.

Nikotin er en av hovedingrediensene i sigaretter. Nikotin kan også kjøpes i mange andre former, inkludert lapper, tyggegummi, og flytende ekstraktformel. Flytende nikotin er et stoff som brukes i røykfrie sigaretter. Denne væsken er tilgjengelig i mange smaker og røykes vanligvis med en spesiell elektronisk sigarett som brenner nikotinet til et røykfritt kjemikalie.


Nikotinplaster inneholder flytende nikotin på overflaten som påføres direkte på huden.

Det er mange smaker av flytende nikotin tilgjengelig. Disse inkluderer flere røykesmaker samt sjokolade, eple, og mynte. Smaksatt nikotin røykes med en spesiell elektronisk sigarett. Den kjøpes i en spesiell dispenser som er designet spesielt for disse sigarettapparater.


Nikotinsukker og tyggegummi bruker også flytende nikotin. Disse brukes vanligvis for å redusere ønsket om sigarettrøyking. De fleste sigaretter inneholder hundrevis av kjemikalier som kan forårsake alvorlige helseproblemer. Bruk av et nikotintyggegummi kan redusere suget etter sigaretter, som kan hjelpe en person å slutte å røyke.


Nikotintyggegummi er laget med flytende nikotin.

Flytende nikotin er spesielt designet for elektroniske sigaretter. Innkjøp av renset flytende nikotin til annen bruk er vanligvis begrenset til helsepersonell. Denne rene nikotinsubstansen kan forårsake skadelige bivirkninger hvis den ikke overvåkes nøye. Bruk av riktig dosering for sigaretter sikrer en ren smak uten å forårsake uønskede bivirkninger.


En kjemikalie som finnes i tobakkblader, nikotin er et sentralstimulerende middel som er både vanedannende og en potensiell årsak til sykdom hvis det brukes over lang tid.

Nikotinplasteret er et annet nikotintilførselsprodukt. Det muliggjør absorpsjon av nikotin gjennom huden. Denne lappen har flytende nikotinkonsentrat på overflaten, som er plassert på huden. De fleste lappene gir en jevn flyt av nikotin gjennom dagen. Lappene er tilgjengelige i flere størrelser og kan levere tilsvarende 20 sigaretter om dagen.


Medisinsk hjelp bør søkes hvis det er mistanke om overdosering av nikotin.

Vær forsiktig når du bruker nikotin i ren form for å sikre at en overdose ikke oppstår. En standard sigarett gir en røyker tilsvarende 1 milligram nikotin. Mange nikotintilførselssystemer kan levere høyere doser enn en vanlig sigarett.

En person kan overdose overdreven nikotin, som vil forårsake forgiftning. Dette stoffet kan forårsake alvorlige bivirkninger. Noen eksempler inkluderer brystsmerter, svimmelhet, magesmerter, og anfall.

Mens en typisk sigarett inneholder 9 milligram nikotin, mye av det slipper ut i luften og en røyker får bare i seg omtrent 1 milligram. En elektronisk sigarett leverer vanligvis også så mye nikotin. Andre nikotinutstyr, inkludert nikotintyggegummi, kan gi høyere doser og bør overvåkes nøye, spesielt hvis det brukes sammen med sigaretter og lapper.