Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er et Wild Yam?

Hva er et Wild Yam?

Wild yam (Dioscorea villosa) er en art av tuberous vintreet i familien yamsrotfamilien. Det er innfødt til den østlige delen av Nord-Amerika. Anlegget er lav krypende og Twining, og kan tolerere gjennomsnittlig til dårlig jord. Wild Yam signatur er dens knyttet og forvridd rot stengel, vinranker, og dets store hjerteformede blader. Andre navn på anlegget inkluderer Kina rot, kolikk rot, og revmatisme roten.

Wild yam er mest kjent for sine saponiner, som kan endres kjemisk å produsere progesteron, et steroid hormon involvert i den kvinnelige menstruasjonssyklusen. Det antas at vill yam inneholder egenskaper som ligner på Dehydroepiandrosteron (DHEA). Disse egenskapene fungere som forløpere til østrogen og progesteron, som begge er kvinnelige kjønnshormoner. Basert på denne informasjonen, har mange produkter er produsert som inneholder noen form for anlegget.

Wild yam ekstrakt har blitt brukt til å behandle smerter forbundet med menstruasjon og mange symptomer på overgangsalder. Den aktive ingrediensen, diosgenin, brukes til å syntetisere en rekke steroider, inkludert østrogen og progesteron. Imidlertid kan denne omdannelsen bare finne sted i et laboratorium ved kjemiske prosesser. Kroppen kan ikke konvertere diosgenin inn progesteron naturlig.
Ad

I tradisjonell urtemedisin, er wild yam ekstrakt brukes til å behandle inflammatoriske tilstander som betennelse i fordøyelseskanalen. Det er også vurdert å være krampeløsende, og den har en balanserende effekt på hele fordøyelsessystemet. Den brukes til å effektivt behandle kramper i tykktarmen, magekramper, og for å lindre smerte.

Tidlige bosettere i Nord-Amerika en gang brukt roten til å behandle kolikk. Det har også blitt brukt til å behandle et bredt spekter av muskelforstyrrelser og astma. Beslektede arter av felles nordamerikanske wild yam har blitt brukt til å behandle forkjølelse, byller, leddgikt, hemorroider, revmatisme og feber i Mellom-Amerika og Amazon. Imidlertid har moderne vitenskap ennå til å studere anlegget i stor nok detaljer til å fastslå hvor effektivt det er for slike lidelser.

Wild yam er ofte forberedt hjemme som skal brukes til en urolig mage. Et populært alternativ medisin metode for utarbeidelse består av pudret urten og plassere i kapsler. To kapsler tas per dag inntil mageproblemer har passert. Et skjær av vill yam kan også tas for dette formål.

Vill yam bør unngås under svangerskapet, eller i tilfelle av magesår. Urten kan forverre disse magesår hos noen mennesker. Folk som opplever skjoldbrusk lidelser, diabetes, hypoglykemi, urinveisinfeksjoner, leukemi, og hepatitt bør også unngå å konsumere vill yams.