Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Vomit?

Hva er Vomit?

Vomit, også kalt spy, barf, og en rekke andre navn, er gulpe opp væsker og faste stoffer fra en persons mage. Når en person spiser og drikker, maten han bruker vanligvis reiser gjennom hans spiserøret til magen og deretter videre til tarmen som det går gjennom prosessen med fordøyelsen. De delene av mat som kroppen ikke kan bruke gå ut av kroppen gjennom anus. Men noen ganger en sykdom, fører til kroppslige plager, eller brekningsrefleksen maten til å sikkerhetskopiere fra tarmsystem og ut gjennom munnen i form av oppkast.

fordøyelsesprosessen vanligvis fungerer akkurat som folk til å forvente at det skal, og konsumert mat beveger seg gjennom fordøyelsessystemet. Materialet som er til overs forlater kroppen i form av avføring. Men noen ganger, noe upsets denne naturlige forløp, og en person kaster opp i stedet.

Det er mange ting som kan forårsake oppkast. Ofte er det et resultat av et virus eller en bakterie som forårsaker en sykdom. For eksempel kan en person spiser en matvare som har blitt forurenset av bakterier og oppkast på grunn av det. Noen ganger det samme kan skje når en person ikke klarer å vaske hendene før du spiser eller tilbereder mat. I et slikt tilfelle, kan et virus eller bakterie som var på hendene forurense maten hans og få ham til å bli syk.
Ad

En person kan selv ta et virus som fører til oppkast fra en annen person. Dette er ofte referert til som magen influensa. Magen influensa er ikke relatert til influensa, som er en luftveissykdom. Det er mulig for en person til å kaste opp når han har en luftveissykdom som for eksempel influensa, men.

I tillegg til virus og bakterier, det er mange andre forhold og situasjoner der en person kan begynne å spy. For eksempel kan en person kaste opp etter å spinne rundt en god del eller ri en fornøyelsespark ride; noen kvinner også oppleve oppkast i de første månedene av svangerskapet. Et individ kan kaste opp når han har et sår, en rekke kroniske tilstander, eller en matintoleranse. I noen tilfeller kan en person med oppkast når han ser eller lukter noe som gjør ham føle seg syk. For eksempel, noen mennesker spy når de ser andre oppkast.

I de fleste tilfeller ender oppkast etter en kort periode, og folk begynner å føle seg bedre uten medisinsk intervensjon. Hvis en person kaster opp gjentatte ganger, for mer enn et par dager, eller har andre bekymringsfulle symptomer, men kan han gjøre det bra å oppsøke lege. Likeledes kan en person gjøre det bra å snakke med en lege om han ser ut til å bli blodig oppkast eller galle, som er en fordøyelsesvæske leveren gjør. I tillegg kan en stiv nakke eller sterke magesmerter også garanterer en telefon til en lege.