Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva skjer med egglederne under graviditet?

Hva skjer med egglederne under graviditet?

egglederne er et sett med to smale rør som danner en stor del av den kvinnelige reproduktive system. Som kvinnens eggstokker å produsere et egg hver måned, egglederne tjene som et middel til å reise for egg til å flytte fra eggstokkene slik at det kan potensielt bli befruktet med sperm. Hvis et egg ikke blir befruktet, egglederne fungere som et lagringsområde for egg før det utarter seg. For et egg som er befruktet, hva skjer med egglederne under graviditet, spesielt i begynnelsen stadier, kan bety forskjellen mellom en vellykket full sikt graviditet eller en som kan føre til fare for mor og foster.

en av de første tingene som skjer i egglederne under svangerskapet er at det konverterer til et lagringsområde for det befruktede egget i ca tre dager. I løpet av disse tre dagene, begynner det befruktede egget å multiplisere inn i mange forskjellige celler. Egglederne deretter passerer det befruktede egget gjennom til livmoren, hvor egget kan da feste seg til livmorslimhinnen, eller den indre foring av livmor. Når det befruktede egget passerer gjennom egglederne og festes til livmoren, kan graviditet begynner å skje, og egget kan begynne å utvikle seg til et foster.
Ad

Selv om store endringer ikke pleier å skje med fallopian rør under graviditet, hvis det befruktede egget ikke skal bevege seg gjennom egglederne og i stedet forblir i en av rørene, er det som kalles en graviditet utenfor livmoren. Siden egglederne ikke er ment å spille en viktig rolle i svangerskapet eller hold et embryo eller fosteret, kan en graviditet utenfor livmoren ikke være ferdig til termin. I tillegg til det befruktede egget ikke er i stand til å resultere i fødselen av et barn, kan det også være farlig eller potensielt livstruende for mor. Egglederen med fosteret er i fare for å briste, og kan føre til ukontrollert blødning som krever øyeblikkelig legehjelp.

En graviditet utenfor livmoren kan ha en rekke årsaker, hvorav de fleste har en tendens til å ha å gjøre med noen form for før skader på egglederne. En infeksjon som påvirket egglederne kan gjøre en kvinne mer sannsynlig å ha en graviditet utenfor livmoren i fremtiden. Arrvev eller annen skade på rørene fra kirurgi kan også øke sannsynligheten for feil av egglederne under svangerskapet. Unormalt av egglederne som en fødsel defekt eller på grunn av vekster på rørene kan også bidra til ektopisk svangerskap.