Hjem >> barns helse >> Når er tvangstanker og tvangshandlinger hos barn et problem?

Når er tvangstanker og tvangshandlinger hos barn et problem?

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Det er normalt for barn, på noen punkter i utviklingen, å være bekymret for likhet og symmetri og å ha ting perfekt. De kan insistere på visse rutiner for sengetid, eller utvikle overtro og ritualer som å unngå sprekker i fortauet. Men som vi beskriver i januar 2012 Harvard mental helse brev , når slike oppfatninger eller atferd blir altoppslukende og begynner å forstyrre skolen, hjemmeliv, eller fritidsaktiviteter, problemet kan være tvangslidelser (OCD).

Tvangstanker er irrasjonelle tanker, Bilder, og impulser som en person føler som urealistiske, påtrengende, og uønsket. Hos barn, tvangstanker kan styre hvordan leker eller andre personlige eiendeler er ordnet i lekerommet. Hos tenåringer, tanker og impulser kan føre til frykt for forurensning eller overdreven bekymring for religiøse ritualer, som å be konstant. For å lindre angsten forårsaket av disse besettelsene, en ungdom kan delta i tvangsmessige ritualer som å knappe og trykke opp en skjorte titalls ganger før han bruker den.

Symptomer kan dukke opp allerede i treårsalderen. Selv små barn vet ofte at besettelsene deres er meningsløse, men kan være hjelpeløse til å stoppe seg selv.

Behandling av OCD

To hovedtyper behandling brukes for å hjelpe ungdom med å bedre OCD:en form for samtaleterapi kjent som kognitiv atferdsterapi, og medisiner. Den ideelle tilnærmingen er å prøve kognitiv atferdsterapi før du går til medisinering.

En versjon av kognitiv atferdsterapi, kalt eksponering og responsforebygging, brukes ofte til å hjelpe mennesker i alle aldre med OCD. Under behandlingen, en kliniker utsetter personen gradvis - enten fysisk eller mentalt (gjennom fantasien) - for tingene, steder, og omstendigheter som provoserer hans eller hennes besettelser. Hvis alt går bra, personen lærer å tolerere angsten, og dette gjør den tvangsmessige atferden unødvendig.

Atferdsterapi krever ukentlige økter i flere måneder. Daglige lekser er også viktig, fordi omstendighetene som fremkaller tvangstanker og ritualer er forskjellige for hver person og ikke alltid lett kan gjengis på et terapeutkontor.

Selektive serotonin gjenopptakshemmere (SSRI) som fluoksetin (Prozac) og sertralin (Zoloft) er stoffene som oftest brukes hos ungdom med OCD. Det tar to måneder eller mer å ha effekt på OCD -symptomer - lengre tid enn de vanligvis tar for å lindre depresjon. Unge mennesker må kanskje fortsette å ta SSRI i minst et år og noen ganger på ubestemt tid. Når stoffet er den eneste behandlingen, ungdommer får vanligvis tilbakefall om noen måneder hvis de slutter å ta det.

Fremtidig forskning kan vise veien til bedre medisinering eller effektiv kortere psykoterapi. Inntil da, bevisene tyder på at lindring for unge med OCD vil avhenge av å øke tilgangen til erfarne kognitiv atferdsterapeuter.

Du kan lese hele artikkelen på nettstedet til Harvard Health.