Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser frø

Hva skjer med kroppen din når du spiser frø

Du vet at nøtter er en sunn matbit, men hva med frø? Får de like mye kjærlighet som deres nuttier motpart? De burde definitivt, fordi frø består av sunne enumettede og flerumettede fettstoffer, som er gunstig for både hjertet og midjen - spesielt når de er i stedet for mettet fett. I tillegg, når du spiser frø, de har mange viktige vitaminer og mineraler, inkludert vitamin B1 og mangan.

Under, Vi skisserer bare fem av de mange fordelene kroppen din kan oppnå hvis du liker å spise alle slags frø. Og for mer, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

De kan redusere betennelse.

Shutterstock

Hvis du liker sesamfrø, du har flaks. Som det viser seg, de små frøene pakker ganske mange antiinflammatoriske egenskaper . Sesamfrø inneholder polyfenoler kjent som lignaner, som fungerer som antioksidanter i kroppen. Dette er viktig fordi antioksidanter arbeider for å redusere betennelse og oksidativt stress, som begge er kjent for å forverre symptomer på ulike lidelser og sykdommer.

For eksempel, en studie fra 2015 viste at personer med kneartrose hadde mye færre kjemikalier forbundet med betennelse i blodet etter å ha spist omtrent 40 gram sesamfrøpulver hver dag i to måneder. Enten du drysser sesamfrø på salaten din eller legger tahini (en pasta laget av sesamfrø) på ris- og grønnsaksfatet, vet at du kan stoppe betennelse i sporene.

Her er hvorfor du trenger antioksidanter i kostholdet ditt - og hvordan du kan spise mer av dem.

2

De kan senke kolesterolnivået.

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

Stekte gresskarfrø er en deilig matbit, spesielt når du krydrer dem med karri, kanelsukker, gresskar krydder, og ja - til og med tacokrydder! Bortsett fra smaken, en annen grunn til å nå disse frøene er for deres evne til å holde kolesterolnivået i sjakk. Disse nøttefrøene er hjemsted for flere fytosteroler, aka planteforbindelser som kan hjelpe til med å senke skadelige kolesterolnivåer kjent som LDL .

Slik steker du gresskarfrø for den perfekte snacken.

3

De kan hjelpe til med å håndtere blodtrykksnivået.

Shutterstock

Som gresskarfrø, linfrø har også vist seg å redusere dårlige kolesterolnivåer, som delvis kan tilskrives deres høye fiberinnhold og omega-3 fettsyrer. Linfrø kan også spille en rolle i å senke høyt blodtrykk . For eksempel, en analyse av 11 studier fant at, når den spises hel hver dag i mer enn 12 uker, linfrø kan redusere blodtrykksnivået litt.

Selvfølgelig, andre faktorer som å spise mindre rødt kjøtt og rik på natrium, samt å trene mer, kan alle være mer effektive måter å håndtere blodtrykksnivået på. I noen tilfeller, folk trenger til og med medisiner for å få blodtrykksnivået i et sunt område. I mellomtiden, hvorfor ikke legge til noen linfrø i morgenbollen med havregryn?

For mer, sørg for å sjekke ut farlige bivirkninger av å ha høyt blodtrykk.

4

De kan holde deg vanlig.

Shutterstock

Alle frø er generelt gode kilder til kostfiber, og siden fiber ikke blir fordøyd eller absorbert av kroppen, den går rett gjennom magen til tynntarmen og til slutt tykktarmen. Chiafrø er spesielt full av fiber, med bare en unse som inneholder nesten 11 gram fiber. Ifølge American Heart Association, den daglige verdien for fiber er 25 gram. Derimot, menn under 50 år oppfordres til å spise litt mer enn dette, spesielt mellom 30 og 38 gram fiber hver dag.

Nok en plugg om chiafrø? De inneholder løselig fiber, noe som betyr at når de først er i nærvær av vann, de danner et gelignende stoff i mage-tarmkanalen. Dette kan deretter bidra til å myke avføring og til slutt gjøre det mye lettere å passere.

5

De holder deg mett.

Shutterstock

I tillegg til å være gode kilder til kostfiber, alle frø er rike på sunne fettstoffer og pakker ganske mye proteiner - alt dette hjelper deg til å føle deg mett.

For mer, sørg for å sjekke ut hva som skjer med kroppen din når du spiser nøtter, Sier Expert.