Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker brus hver dag

Hva skjer med kroppen din når du drikker brus hver dag

Brus er en av de mest populære drikkene i Amerika, står for 22% av drikkene folk spiser. Og 32% av amerikanerne spiser en sukkerholdig drink, som brus, hver eneste dag, ifølge Centers for Disease Control &Prevention. (For unge voksne, det er 43 prosent.) Så, oddsen er at du er en vanlig drikker av de søte tingene. Og det er dårlige nyheter.

Du er sannsynligvis klar over at brus ikke er det beste for deg, men vet du nøyaktig hvor ille det er å drikke denne kullsyreoppslemningen hver dag? Her er et hint:fakta er ikke pene.

Vurder disse potensielle helsemessige resultatene av langvarig praksis med å nippe til brus hver dag før du åpner din neste boks med cola-eller noen av de 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.

1

Det vil definitivt påvirke helsen din på en negativ måte

Shutterstock

"Brus er langt fra sunt, " sier Gina McArdle, RDN, LDN , en registrert diettist ernæringsfysiolog ved Geisinger Community Medical Center. "Selv om det å ha en og annen brus noen ganger ikke kommer til å ha varige langtidseffekter, å ha en eller flere sukkerholdige drikker hver dag vil. Faktisk, brus og andre sukkerholdige brus kan være en av de viktigste årsakene til fedme. "Dessuten overdreven kaloriinntak fører til vektøkning og metabolsk syndrom, en klynge av symptomer knyttet til hjertesykdom og diabetes. Å utvikle metabolsk syndrom gjør det vanskeligere for kroppen å forbrenne fett og gå ned i vekt. Så regne med å drikke brus om dagen blant de 15 daglige vanene som får deg til å gå opp i vekt - mer om dette neste.

2

Du vil sannsynligvis gå opp i vekt

Shutterstock

En bokse på 12 gram brus har omtrent 140 kalorier og 39 gram sukker (3 gram mer enn American Heart Association anbefalte daglige inntak på 36 gram for en voksen mann). På en cola kan en dag, du vil ha brukt en ekstra 51, 100 kalorier i året over ditt normale kaloriinntak. Det er kaloriekvivalenten til 14 kilo ekstra!

Men vil brus virkelig føre til vektøkning? Vi satser på det, vurderer en storskala studie som fulgte over 50, 000 sykepleiere i mange år. Studien publisert i American Journal of Clinical Nutrition fant ut at kvinner som økte forbruket av sukkerholdige drikker, spesielt kullsyreholdige brus, og opprettholdt et høyt inntaksnivå over 4 år gikk opp i gjennomsnitt 17 kilo sammenlignet med kvinner som reduserte sukker-søtet drikkeinntak i samme periode og gikk opp bare 6 kilo. Så å kutte ut brus vil spare deg for 11 kilo. På den måten trenger du ikke engang å følge disse 10 beste reglene du må følge hver dag for å miste 10 pund.

3

Det kan gjøre deg sulten

Shutterstock

Vet du hvordan alkohol kan gi deg munchies? Vi vil, en metaanalyse av 88 studier publisert i American Journal of Public Health antyder at det samme kan skje fra å drikke brus. Det kan stimulere appetitten din eller undertrykke metthet, får deg til å spise mer mat. En av disse studiene fant at deltakerne spiste 17 prosent flere kalorier enn i sitt vanlige kosthold, selv etter at kaloriene fra brusen de drakk var tatt i betraktning. Forskere mener at mat og drikke som har en høy glykemisk indeks som brus (betyr at de forårsaker en rask, kraftig økning i blodsukkeret, etterfulgt av en rask dukkert) kan utløse trangen til å spise og foretrekke andre raske karbohydrater som øker blodsukkeret.

BLIV INFORMERT :Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få de siste matnyhetene levert rett i innboksen din.

4

Du kan øke risikoen for diabetes type 2

Shutterstock

Mange studier har knyttet forbruk av brus og andre sukkerholdige drikker til type 2 diabetes og metabolsk syndrom. En av de største, en metaanalyse av 11 studier som involverer 310, 819 deltakere, fant ut at folk som drakk en til to porsjoner sukkerholdige drikker hver dag, hadde en 26 prosent større risiko for å utvikle type 2 diabetes enn folk som ikke drakk brus. For nyttige råd om hvordan du kan bryte din sukkeravhengighet og miste opptil et kilo om dagen, sjekk ut Spis dette, Ikke det! bok 14-dagers sukkerdiett .

5

Minnet ditt kan forverres

Shutterstock

Å drikke mye sukkerholdig brus har vært knyttet til Alzheimers sykdom og andre former for demens, ifølge flere nyere studier. En av dem, i journalen Alzheimers og demens , overvåket 4, 000 voksne i middelalderen. Deltakerne fikk minnetester og hjerneskanninger. Forskere, inkludert de fra Boston University, fant ut at jo mer sukkerholdige brus noen drakk jo verre de gjorde på minnetestene. Og hjerneskanningen avslørte den største hjernekrympingen hos de som drakk mest brus.

6

Du blir sannsynligvis eldre raskere

Shutterstock

Snakk om de 20 verste spisevanene som barber år av livet ditt. An American Journal of Public Health studie knyttet til å drikke 20 gram sukker-søtet brus om dagen til 4,6 års aldring sammenlignet med de som ikke drakk brus eller sukkersøte drikker.

7

Du kan øke risikoen for en smertefull autoimmun lidelse

Shutterstock

Hovne og smertefulle fingre, knær, og andre ledd er symptomer på revmatoid artritt, en langsiktig autoimmun lidelse der kroppens immunsystem angriper leddene. Og det er kliniske bevis som knytter sukkerholdige brus til sykdommen. En observasjonsstudie på mer enn 80, 000 kvinner i American Journal of Clinical Nutrition fant ut at kvinner som drakk en eller flere porsjoner sukker-søtet brus per dag hadde en 63 prosent økt risiko for å utvikle revmatoid artritt enn kvinner som spiste lite eller ingen sukkerholdig brus per måned.

8

Det kan gi deg den verste typen magefett

Shutterstock

Studier som viser en sammenheng mellom brus og vektøkning indikerer en veldig spesifikk type fett som tilsettes kroppen din - visceralt fett, aka magefett. I en studie i Journal of Clinical Investigation forskere ga overvektige og overvektige deltakere fruktose- eller glukosesøte drikker i mengder som utgjorde 25 prosent av deres daglige kaloribehov i 10 uker. Mens begge gruppene opplevde lignende vektøkning i løpet av den tiden, abdominal CT -skanning viste at visceralt fett, som vikler seg rundt dine vitale organer, ble signifikant økt bare hos pasientene som konsumerte drikker med høy fruktose (et av de vanligste søtningsmidlene i brus). Faren for visceralt fett er at det hemmeligheter kjemikalier som er forbundet med en konstellasjon av metabolske abnormiteter, inkludert insulinresistens, høye triglyserider, betennelse, og som vi har nevnt før, Type 2 diabetes. Brus er ikke ditt eneste problem. Du bør vite om disse 13 matvarene du ikke skjønte forårsaker magefett.

9

Du øker sjansene for å dø av hjertesykdom

Shutterstock

Det er ingen måte å sukkerfrakke dette:En stor studie publisert nylig i tidsskriftet Sirkulasjon fant ut at jo mer sukkerholdige drikker folk spiste, jo høyere er risikoen for å dø av en hvilken som helst årsak - men spesielt kardiovaskulær sykdom. Studien, som fulgte mer enn 118, 000 helsepersonell i mer enn tre tiår, fastslått at personer som drakk to eller flere sukkerholdige drikker daglig, var omtrent en tredjedel mer sannsynlig å dø av hjertesykdom eller hjerneslag sammenlignet med personer som sjelden drakk søte drikker.

10

Det vil mate bakterier og kan gi deg dårlig ånde

Shutterstock

Hvis du ikke vet at brus kan gi deg hull, du gikk ikke til tannlegen som barn. Men visste du at gjennomsnittlig brus er sur - til en verdi av 2,5 pH, gjør den omtrent like sur som sitronsaft - og kan ødelegge tannemaljen? Sukker i seg selv skader ikke tennene, men den mater de 300 forskjellige bakteriearter som lever inne i munnen din. Når du drikker brus, bakterier lever av sukkeret og etterlater avfall i form av plakett. Hvis du ikke børster det bort, plaketten vil lage syrer som sliter ned tannemaljen. Og når plaketten dannes nær tannkjøttet, det produserer giftige produkter som kommer inn i tannkjøttvev som forårsaker gingivitt, tannlegebetegnelsen for dårlig ånde.

11

Du er mer sannsynlig å bli diagnostisert med depresjon

Shutterstock

En stor studie med 263, 925 mennesker mellom 50 og 71 år så på forbruket av brus, te, fruktpunch, og kaffe i løpet av ett år. Omtrent 10 år senere, forskere spurte deltakerne om de hadde fått diagnosen depresjon; totalt 11, 311 depresjonsdiagnoser ble talt. Det viste seg at folk som drakk mer enn fire bokser eller kopper brus per dag, hadde 30 prosent større sannsynlighet for å utvikle depresjon enn de som ikke drakk søtet drikke. "Forskningen vår tyder på at å kutte ut eller redusere drikker med søtet diett eller erstatte dem med usøtet kaffe naturlig kan redusere depresjonsrisikoen din, "sa studieforfatter Honglei Chen, MD, PhD, med National Institutes of Health i Research Triangle Park i North Carolina og medlem av American Academy of Neurology.

12

Det kan forkorte levetiden din

Shutterstock

Drikkebrus kan forkorte levetiden din. En populasjonsbasert studie publisert i JAMA Indremedisin undersøkte brusforbruk i 10 europeiske land. Forskere fant deltakere som drakk to eller flere glass brus om dagen, opplevde en betydelig større risiko for død av alle årsaker sammenlignet med de som drakk mindre enn 1 glass per måned. Redd livet ditt - hopp over brus. Og hvorfor ikke erstatte den med de 20 matvarene du bør spise hver dag i et lengre liv.