Hjem >> helse >> Er Swai Fish ren eller uren?

Er Swai Fish ren eller uren?

På grunn av den inkonsekvente kvaliteten på vietnamesisk-importert fisk, som swai-fisk, blir de ofte ansett som "urene" og oppdretter en rekke helseproblemer.

Swai-fisken (Basa) er hjemmehørende i Vietnam og importeres for det meste til USA. Den er ganske populær siden den er billig, har en mild smak og er allsidig å lage mat.

Imidlertid har U.S. Food and Drug Administration (FDA) utstedt rapporter som fremhever flere helseproblemer når det gjelder vietnamesisk importert fisk som swai , ettersom de har det største antallet helsebrudd på importert sjømat i USA.

 • Kjøttet av swai har blitt evaluert av FDA, og mange antibiotikamidler som nitrofuran, malakittgrønn og gentianfiolett er påvist i denne fisken i store mengder. Disse er ikke godkjent for bruk i USA, da nitrofuran, malakittgrønn og gentianafiolett har vist seg å forårsake kreft i dyrestudier.
 • I tillegg ble antibiotika kjent som fluorokinoloner også påvist i swai-fisk. Disse brukes ofte for å forhindre vekst av sopp, bakterier og parasitter i sjømaten, men tilfeldig bruk av disse kan føre til antibiotikaresistens hos mennesker hvis de konsumeres i mat på lang sikt.
 • Disse fiskene dyrkes under uhygieniske forhold og er utsatt for sykdommer, spesielt de som er forårsaket av Escherichia coli-bakterier som er kjent for å forårsake sykdommer som gastroenteritt, matforgiftning, urinveisinfeksjoner, chorioamnionitt (infeksjon i fosterets membraner) og sepsis hos mottakelige. menneskelig befolkning.
 • Disse fiskene er oppdrettet i «fiskefabrikker», hvor de blir fôret med fiskemel laget av små, vill fisk, mais fra genetisk modifisert organisme (GMO) og korn. GMO-innholdet i maten kan vekke bekymring hos noen mennesker.
 • Disse fiskene avles ofte i skittent vann, noe som kan forårsake sykdommer som hepatitt, amøbiasis og salmonellose hos den menneskelige verten.
 • Det er bekymring for at polyklorerte bifenyler, dioksiner og plantevernmiddelrester som finnes i vannet der fisken er oppdrettet, også kan være tilstede i fisken.
 • Det er en økende bekymring for kvikksølvnivåene som finnes i swai-fisk og andre tungmetallrester, som kan være skadelig for både barn og voksne i vekst.

Dessuten er swaien ofte feilmerket og solgt som dyrere fisk som steinbit, tunge, havabbor og flyndre i markedet. Disse problemene sammen med den konsekvente manglende evnen til å oppfylle FDAs helsestandarder kan være årsaken til at swai-fisk kalles "uren" eller "uhygienisk."

Det er derfor avgjørende at alle kjøp relatert til swai gjøres fra offisielle US Department of Agriculture (USDA) bedrifter. Dette kan raskt fastslås ved å se etter USDA-stempelet, som finnes på hver pakke som kommer fra et inspisert anlegg.

USDA-stemplet viser anleggets etableringsnummer og garanterer at det oppfyller alle krav. I tillegg gjennomfører USDA en rekke laboratorietester for å identifisere hvilken type fisk som selges, slik at du er sikker på at du får noe for pengene dine.

Hva er næringsinnholdet i swai-fisk?

Sammenlignet med laks, makrell, ørret og kveite, er næringsinnholdet i swai underveldende.

I følge US Department of Agriculture gir en fire-unse filet av swai følgende næring:

Tabell. Næringsinnholdet i swai-fisk (4-oz filet) Næringsstoff Beløp Kalorier 70 Protein 15 g Fett 1,5 g natrium 350 mg (varierer) kolesterol 45 mg

Bruk av fett, sauser, oljer og griller kan påvirke næringsprofilen ytterligere.

Hvordan smaker swai?

Swai fisk har en nøytral eller mildt søt smak. Fisken har en flassete tekstur, og den passer godt til sauser så vel som grønnsaker i stekte, grillede former eller stekt etter belegg med brødsmuler.

Kan jeg ha swai-fiskallergi?

Ja det er mulig. Symptomene på fiskeallergi inkluderer:

 • Elveblest eller hudutslett
 • Kvalme
 • Mavekramper
 • Fordøyelsesbesvær
 • Brekninger
 • Diaré
 • Tett eller rennende nese og/eller nysing
 • Pusthet

Anafylaksi er en sjelden og potensielt dødelig reaksjon som kan forårsake sjokk og død ved alvorlig betennelse i luftveiene.

Noen allergiker anbefaler at personer med fiskeallergi bør unngå å spise all fisk; Det kan imidlertid være mulig for noen som er allergiske mot én type fisk, trygt å spise andre typer. Hvis du er allergisk mot swai, kan allergilegen din teste for å finne ut om andre varianter av sjømat er trygge å spise.

Hvis du lider av fiskeallergi, unngå fisk og fiskeprodukter. Les matetikettene nøye. Behandle symptomer på anafylaksi med epinefrin (adrenalin). Den er tilgjengelig som en penn, kalt EpiPen, som du alltid må ha lett tilgjengelig.

Hvor ofte kan du spise fisk?

Det er sunt å konsumere minst åtte gram sjømat i løpet av en uke. Fet fisk inneholder langkjedede omega-3-fett, proteiner, vitamin D og selen sammen med lave mengder mettet fett, noe som gjør dem til det sunneste valget når det kommer til sjømat.

Regelmessig inntak av fisk eller fiskeoljetilskudd er bra for hjertet og blodårene med mindre du er allergisk mot disse.

I følge American Heart Association må du spise fisk to ganger i uken for å redusere risikoen for hjertesykdom og demens og for å holde nervene friske.

Bør gravide kvinner spise fisk?

Selv om det er sunt å spise fisk (så lenge den er trygt hentet og tilberedt), er det bedre å utvise forsiktighet under graviditet.

 • Gravide kvinner bør unngå å spise fisk som hai, sverdfisk, kongemakrell eller flisefisk (noen ganger kalt gullbass eller gullsnaps) fordi de inneholder høye nivåer av kvikksølv.
 • Kviksølvet er giftig for nervesystemet i fosteret i utvikling.

Den sunneste tilnærmingen for kvinner som er eller kan bli gravide, ammende mødre og små barn er å spise to porsjoner per uke med fisk eller annen sjømat, som er kjent for å ha lavt kvikksølvinnhold. Dermed kan de konsumere opptil én porsjon per uke med fisk som hvit (albacore) hermetisk tunfisk, reker, hermetisert lett tunfisk, laks, sei og steinbit.

Sjekk lokale råd om fisken fanget i dine lokale innsjøer, elver og kystområder. Hvis ingen råd er tilgjengelig, kan de spise opptil seks unser (ett gjennomsnittlig måltid) per uke med fisk fanget fra lokale farvann, men ikke konsumere annen fisk i løpet av den uken.

 • Det potensielle høye inntaket av kvikksølv fra fisken kan skade babyens hjerneutvikling.
 • Men lavt inntak av omega-3 fett på grunn av mangel på fisk eller fiskeolje er minst like farlig.

I følge mange studier var skårene for visuell gjenkjenning hos seks måneder gamle spedbarn høyest hos de hvis mødre spiste minst to porsjoner fisk i uken under svangerskapet, men som også hadde lave kvikksølvnivåer.

Hvis fersk fisk ikke er et alternativ, kan du diskutere med helsepersonell og sette i gang fiskeo7il-tilskudd for deg selv under graviditeten og ammingsperioden.