Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er tegnene på en allergisk reaksjon på teppe?

Hva er tegnene på en allergisk reaksjon på teppe?

Utslett kan være et resultat av en allergisk reaksjon.

De vanligste tegnene på en antatt allergisk reaksjon på teppe er hodepine, hudutslett og ubehag i øvre luftveier. Enkeltpersoner har også rapportert problemer som hoste, tretthet og pusteproblemer. Det har ikke vært bevis som spesifikt støtter en allergi mot teppe, men noen tror at det er mulig. Med nytt teppe, dette antas å være et resultat av å puste 4-fenylcykloheksene (4-PC), et kjemikalie som ofte brukes i produksjon av gulvbelegg. En reaksjon på et eldre teppe utvikler seg vanligvis på grunn av ting som mugg, midd eller støv fanget i fibrene, ikke på grunn av teppet selv.


Tegn på en allergisk reaksjon kan omfatte rennende nese.

En allergisk reaksjon på teppe som nylig er installert varer vanligvis ikke lenge. De 4-PC kjemiske røykene med lav utslipp forsvinner vanligvis i løpet av få dager. Noen mennesker er følsomme for lukten av røyk, men andre merker det kanskje ikke i det hele tatt. Alvorlighetsgraden av reaksjonen kan også variere avhengig av materialene som brukes. Ofte, polstring og annet tilbehør for installasjon vil også avgi røyk.


Hodepine er et av de vanligste symptomene på teppeallergi.

En av de beste måtene for en person som har en antatt allergisk reaksjon på teppe for å unngå symptomer, er å holde seg borte fra det nylig teppebelagte området i noen dager. Dampene kan fjernes raskere fra området med grundig ventilasjon, som å bruke vifter og holde vinduer og dører åpne. Hvis et teppe rulles ut og luftes ut før installasjon, Det kan bidra til å unngå å bringe noen av røykene inn. Det er også tepper med lav utslipp, polstring og annet tilbehør tilgjengelig for folk som tror at de har allergi.


Tegn på en allergisk reaksjon på teppe kan omfatte hoste.

Noen mennesker er følsomme for ting som støv, mugg og midd som kan bli fanget i gamle tepper, som kan virke som en allergisk reaksjon på teppe. Hyppig støvsuging og riktig ventilasjon i rommet kan redusere symptomene ved å fjerne irriterende stoffer fra atmosfæren. Det har vært forskjellige meninger om hvorvidt fjerning av teppe også kan hjelpe mot symptomer. Noen tror at teppet vil øke mengden irriterende stoffer i et rom. Andre hevder at teppe hjelper til med å lindre allergi ved å fjerne irriterende stoffer fra luften og fange dem i fibrene.


En inhalator kan foreskrives til astmatikere som opplever pusteproblemer i forhold til teppe.

Hvis symptomene ikke avtar med unngåelse eller rengjøring, tradisjonelle metoder for behandling av miljøallergi kan brukes. Dette kan omfatte administrering av antihistaminer og kløekrem. Hvis pusteproblemer er alvorlige, som for eksempel astma lider, en inhalator eller annen form for åndedrettsmedisin kan foreskrives.