Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er smerter i bekkenbeltet?

Hva er smerter i bekkenbeltet?

En røntgen av bekkenet.

Bekkenbeltesmerter, også referert til som PGP og noen ganger symfyse pubis dysfunksjon (SPD), innebærer smerte, ubehag, og til og med immobilitet i bekkenbeltet, også kjent som det benete bekkenet. Det benete bekkenet består av tre bein:ilium, ischium, og pubis. Bekkenbeltesmerter er oftest assosiert under eller umiddelbart etter graviditet, selv om det ikke er uvanlig at en pasient har smerter i bekkenbeltet som følge av skade eller traumer.

Bekkenet består av ilium, ischium, og pubis.

Smerte er det primære symptomet på PGP. Det kan være mest bemerkelsesverdig i leddene i bekkenet, påvirker ofte kjønnsbenet foran, men kjente også i korsryggen. Andre symptomer inkluderer vanskeligheter og smerter eller ubehag når du går, vanskeligheter med mobilitet som å sitte, stående, eller vridning i livet. Når det gjelder SPD, smerten antas å være løsnet eller løsnet eller leddbåndene rundt bekkenområdet.

Bekkenbeltesmerter kan kjennes i korsryggen.

Bekkenbeltesmerter anses oftest som et symptom på de fysiologiske endringene som skjer under graviditet. Bekkenet veier et foster som vokser i nok tid til at trykket forårsaker smerte og ubehag. Svak til moderat smerte og ubehag kan forventes, men alvorlig eller svekkende smerte som forstyrrer daglig aktivitet, bør behandles av en lege.

Gravide kvinner kan oppleve smerter i bekkenbeltet.

På grunn av hyppigheten av bekkenbeltesmerter under graviditet, den behandlende fødselslegen kan gi en behandlingsplan som inkluderer en kombinasjon av hvile og fysioterapeutiske aktiviteter for å styrke kjernens bekkenledd og muskler. Behandling av denne smerten post-partum kan også inkludere osteopati. Kiropraktorer som er kjent med denne tilstanden kan også tilby behandlingsmuligheter for PGP hos menn, eldre, og postpartum pasienter.

En fødselslege kan foreslå en behandlingsplan som inkluderer hvile og fysioterapi.

Siden den eksakte fysiologiske årsaken til PGP er både variert og uklar fra et diagnostisk synspunkt, behandling for smertelindring bør individualiseres. For ikke-gravide kvinner, en lege kan utelukke hovedårsakene til smerte, inkludert bekkenbetennelsessykdom og andre seksuelt overførbare sykdommer som kan forårsake bekkenpine. Hvis det ikke blir funnet noen underliggende årsak, behandling kan bestå av en kombinasjon av fysioterapi, reseptbelagte medisiner, og osteopati. Behandlingsmetoden er like variert som de enkelte symptomene og årsakene.

Noen kvinner opplever smerter i bekkenbeltet tidlig i svangerskapet.

Gravide kvinner som opplever symptomene på smerter i bekkenbeltet, bør snakke med fødselslegen eller jordmor, mens andre pasienter vil diskutere symptomene sine med sin fastlege, kiropraktor, eller en ortopedisk spesialist. Trening og tøyning uten påvirkning, som de øvelsene forbundet med yoga antas å gi en viss lindring for denne typen smerter. Gravide kvinner bør søke råd fra sin fødselslege eller jordmor før de starter et nytt treningsprogram.