Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en lumbal belastning?

Hva er en lumbal belastning?

Musklene i ryggen.

En belastning refererer til en muskelskade hvor som helst i kroppen der muskelen pådrar seg små tårer i fibrene. Korsryggen refererer til området i ryggen som vanligvis kalles korsryggen. En lumbal belastning, derfor, er en muskelbelastning i lumbalområdet i ryggraden som resulterer i smerter, opphovning, blåmerker, nummenhet, prikking, eller andre varianter av smerte. En lumbal belastning bør ikke forveksles med andre skader og smerter i korsryggen, som isjiasnerven, diskusprolaps, eller leddbåndsskader. Alle typer stammer er begrenset til bare muskler.


Korsryggen refererer til korsryggen.

En lumbal belastning kan forekomme i hvilken som helst av musklene som støtter ryggraden i korsryggen. Sportsskader er vanlige i dette området, som vridende bevegelser kan belaste disse musklene for mye. Bilulykker kan også forårsake slike belastninger, som kan tunge løft. Hver gang musklene i ryggen pådrar seg en belastning eller påvirkning som ikke er mulig for disse musklene å håndtere, en lumbal belastning er mulig. Muskelfibrene begynner å skilles og rives, som kan føre til smerter. Hvis muskelvevet skilles helt ut, skaden er kjent som en muskelsår og kan kreve operasjon for å reparere.


Løfting av tunge gjenstander kan forårsake belastning i korsryggen.

Når det oppstår en lumbal belastning, den som lider vil sannsynligvis føle kjedelig smerte i korsryggen. Hevelse er mulig, som blåmerker, men hvis skaden er iset umiddelbart etter at den inntreffer, hevelse og blåmerker kan holdes på et minimum, som igjen vil holde smerten på et minimum og oppmuntre til helbredelse. Rikelig med hvile er nødvendig for å la korsryggen leges; hvile kan vare alt fra en dag til flere uker, avhengig av alvorlighetsgraden av belastningen. Smertestillende midler kan også bidra til å lindre smerten, og i mer alvorlige tilfeller, en lege kan foreskrive antiinflammatorisk medisin for å holde hevelsen nede.


Blåmerker kan være forbundet med en lumbal belastning.

For å forhindre at en lumbal belastning oppstår, man bør delta i en vanlig treningsrutine som styrker kjernemuskulaturen - det vil si musklene som støtter ryggraden i korsryggen, mageregionen, baken, og hofter. Han eller hun bør også strekke seg regelmessig for å holde musklene sprukne og friske. Hvis den syke rutinemessig sitter i lange perioder, det er nødvendig å stå opp av stolen ofte for å bevege seg rundt og sørge for at musklene forblir slanke. Muskler vil svekkes som følge av konstant inaktivitet, gjør dem mer utsatt for skade.