Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Thoracic Vertebrae?

Hva er Thoracic Vertebrae?

Den brystvirvler er 12 små, runde bein som har et hult senter som får dem til noe ligne donuts. Vertebrae er bein; thorax som danner den midterste delen av ryggsøylen, også kalt ryggraden eller ryggraden. Disse 12 ben er stablet den ene oppå den andre. Thoracic ryggvirvlene er festet til 12 par ribber som festes rundt til forsiden av legemet, hvor 10 av de 12 parene også feste til sternum, eller brystbenet. Beskyttelse for vitale organer, slik som hjerte og lunger oppnås ved at ribbene er festet til brystbenet og til den torakale ryggvirvlene for å danne brysthulen.

To par av 12 ribber som danner brysthulen er ikke festet til sternum; derfor de ofte blir beskrevet som "flytende" ribbeina. Den brystkassen er den vanligste betegnelsen som brukes for å referere til dette hulrommet som thorax ryggvirvlene er en del av. Struktur, støtte og bevegelse for hele kroppen er gitt av ryggsøylen, som er sammensatt av i alt 33 ryggvirvler som danner en kjede på midten av ryggen. Et slikt design tillater en viss fleksibilitet. En person kan bøye og lene hans eller hennes torso til den ene siden og mot fronten eller tilbake fordi ryggsøylen er fleksibel.
Ad

Det er fem seksjoner eller avdelinger til ryggsøylen, som begynner på bunnen av skallen og strekker seg til halebenet eller halebenet. Syv vertebrae komponere første divisjon, som er referert til som cervicalcolumna eller nakke bein. Disse sitter på toppen av andre divisjon, som er thorax ryggraden. Etter thorax ryggraden er lumbalcolumna, som består av fem ryggvirvler. Neste er den sakrale ryggraden som består av fem ryggvirvlene, og endelig er halebenet, som består av fire virvler sammen 33 små bein.

Enhver skade på ryggraden er potensielt meget alvorlig fordi ryggvirvlene sammen danner huset til ryggmargen, en forlengelse av det sentrale nervesystemet. Hjernen sender og mottar viktig informasjon via ryggmargen. Bevegelse, følelse og vital livsfunksjoner som åndedrett involverer ryggmargen. Hvis det er enda litt skadet, kan spesielt cervical divisjon, lammelser eller død resultere fordi åndedrett og hjerteslag kan bli påvirket.

Selv de mest lett skadet divisjoner av ryggsøylen er cervical og lumbar, kan thorax ryggvirvlene lider alvorlig skade i side-effekt bil kollisjoner. Hele ryggraden kan være voldsomt forskjøvet mot en side av kroppen, noe som resulterer i skade som kan påvirke ryggmargen. Skade på thorax ryggvirvler kan svekke beskyttelsen som brysthula tilbyr for organer som hjerte, lunger og store arterier og vener.