Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er svimmelhet?

Hva er svimmelhet?

svimmelhet er episoder av å besvime eller besvime. En person som har en svimmel spell kan føle som om han er nær besvimelse eller føler en overveldende svakhet. Noen mennesker også føle seg forvirret eller kvalm når de har svimmelhet; noen enda spy. Under et spell, kan en person ha følelsen at rommet er spinning eller har problemer med å snakke, konsentrere seg, gå, eller utføre vanlige oppgaver. Disse staver kan være forårsaket av et bredt spekter av saker, blant annet blodtrykksforandringer, hjerteproblemer, slag, svulster, og migrene; selv medisiner og akutte infeksjoner kan føre dem.

Selv om svimmelhet er vanlig, kan de være vanskelig å beskrive. Dette er fordi de kan inneholde en lang rekke symptomer. For eksempel kan en person beskrive svimmel som en følelse av ørhet, mens en annen kan si at han føler seg som om rommet er spinning. Noen mennesker kan beskrive staver som en følelse av å være altfor varm samtidig som du arbeider med overveldende svakhet. Et individ kan riste eller skjelve når han er svimmelhet, eller kan føle kvalm; den enkeltes kvalme kan noen ganger utvikle seg til oppkast også.
Ad

Mange sykdommer og tilstander er forbundet med svimmelhet, og det kan være vanskelig for en lege å gi en nøyaktig diagnose hvis det er en pasient eneste symptom. Blant de problemer som kan føre til en svimmel er infeksjoner, lavt blodsukker, dehydrering, og utilstrekkelig oksygenopptak. Anemi, indre blødninger, og selv panikklidelse kan forårsake svimmelhet også. I tillegg kan en person ha episoder av svimmelhet på grunn av en hjertesykdom, hjerneslag, svulst, eller migrene.

Aldersrelaterte endringer og sykdommer kan bidra til episoder av svimmelhet i noen tilfeller. For eksempel kan en aldersrelatert nedsatt toleranse for fysisk anstrengelse forårsake svimmelhet. Aldersrelaterte sirkulasjonsproblemer og herdet arterier kan også føre til episoder av svimmelhet. I tillegg kan nerve dysfunksjon som er relatert til andre aldersrelaterte tilstander forårsake eller bidra til svimmelhet.

Siden svimmelhet kan utvikle seg som et tegn på en livstruende tilstand, helseeksperter ofte råder pasientene til å søke legehjelp etter en innledende, uforklarlig svimmel. Hvis en person har en historie for svimmel episoder, men de blir verre, kan han gjøre det bra å søke lege evaluering samt. Likeledes, svimmelhet som oppstår etter at en person begynner å ta en ny medisin eller sammen med bryst eller arm smerter garanterer legehjelp. Hvis en person har problemer med å gå eller stå etter en episode, er dette også en indikasjon på en alvorlig tilstand som krever medisinsk evaluering.