Hjem >> barns helse >> Sjekklisten for sår hals:Hva foreldre trenger å vite

Sjekklisten for sår hals:Hva foreldre trenger å vite

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Sår hals skjer med barn hele tiden - og mesteparten av tiden, de er ingenting å bekymre seg for. Noen ganger, selv om, foreldre trenger å bekymre seg. Her er hva foreldre bør vite om ondt i halsen.

Tegn på at ondt i halsen kan være en nødsituasjon

Først og viktigst, her er når ondt i halsen kan være et tegn på en virkelig nødssituasjon:

 • Når barnet ditt har problemer med å puste . Sår halsen kan være et tegn på hevelse eller blokkering i luftveiene.
 • Når barnet ditt har problemer med å svelge, spesielt hvis de sikler . Dette kan også være et tegn på farlig hevelse eller blokkering.
 • Når barnet ditt har høy feber som ikke vil gå ned, eller uvanlig søvnighet. En temperatur på 102 ° F eller høyere som ikke vil gå ned med acetaminophen eller ibuprofen, eller uvanlig søvnighet, kan være tegn på alvorlig infeksjon.
 • Når barnet ditt er alvorlig ustanselig smerte . Den slags smerter, hvor som helst, krever umiddelbar oppmerksomhet.

Hvis noen av disse skjer, du bør ta barnet ditt til nærmeste legevakt.

Mer vanlige årsaker til ondt i halsen hos barn

Heldigvis, slike nødstilfeller er sjeldne. Halsbetennelse kan skyldes mange ting, gjelder også:

 • Virale infeksjoner. Det er mest sannsynlig et virus hvis barnet ditt sammen med sår hals har rennende nese og hoste, kanskje med vondt i kroppen, feber, urolig mage, eller diaré. Mange forskjellige virus kan forårsake disse symptomene, inkludert den som forårsaker COVID-19. Hvis barnet ditt har disse symptomene, du bør ringe legen din om COVID -testing, selv om du ikke tror de har blitt avslørt. Disse dager, selv bare en halsbetennelse alene kan være COVID. Hvis barnet ditt har ondt i halsen som ikke forsvinner lett med noe å drikke og litt distraksjon, sjekk med legen din.
 • Allergi. Halsbetennelse følger ofte med allergi, spesielt når tett nese fører til munnpust, som fører til tørr munn. Det kan være vanskelig å se forskjell på allergi og virus. Hvis halsbetennelsen er mild og ledsaget av tett nese, nysing, og noen kløende øyne, sjansen er stor for at det er allergi. Hvis du ikke er sikker, sjekk med legen din.
 • Bakterielle infeksjoner, som strep . Det er mer sannsynlig at det er en bakteriell infeksjon hvis det er feber og det ikke er rennende nese eller hoste. Noen ganger vil barn med halsbetennelse også ha hodepine, mageknip, og et sandpapiraktig utslett, samt en stemme som høres ut som om de holder en varm potet i munnen.
 • Irriterende stoff som inhaleres eller svelges. Eksponering for irriterende stoffer i luften, som luftforurensning, kan forårsake ondt i halsen - det samme kan svelge alt som irriterer halsen, som syrer. Sørg for å holde alle farlige ting utilgjengelig for barnet ditt. Ring legen din eller et giftsenter (800-222-1222) hvis du tror barnet ditt har rammet noe.
 • Gastroøsofageal refluks. Når syre kommer opp fra magen, det kan føre til ondt i halsen. Hvis barnet ditt har problemer med magesmerter og/eller halsbrann sammen med ondt i halsen, det kan være årsaken. Snakk med legen din om dette.

Forebygging av ondt i halsen

For å forhindre infeksjoner som kan forårsake ondt i halsen, det er alltid en god idé å

 • vask hendene regelmessig (eller bruk håndsprit hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig)
 • unngå å berøre ansiktet ditt
 • tørk av offentlige overflater før du berører dem
 • gjør ditt beste for å holde deg borte fra syke mennesker.
I områder der COVID-19 infeksjoner er utbredt, bruk av maske kan gjøre en stor forskjell - det kan også vaksineres hvis du er kvalifisert.