Hjem >> hjertesykdom >> Månedens frukt:Epler

Månedens frukt:Epler

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Du vet hva de sier om epler og leger, Ikke sant? Forskere satte faktisk det gamle ordtaket på prøve for noen år siden, bruker ernæringsdata fra nesten 8, 400 mennesker - inkludert 753 som sa at de spiste et eple hver dag. Men mens daglige eplespisere syntes å bruke færre reseptbelagte medisiner, de var ikke mindre tilbøyelige til å gå til helsetjenester enn de andre i studien.

Men i 2020, en artikkel i Kritiske anmeldelser i matvitenskap og ernæring som inkluderte 16 studier som involverer epleforbruk, fant en rekke hjertelaterte fordeler. Å spise ett middels eple om dagen kan bidra til å senke blodtrykket, kolesterol, og betennelse, konkluderte forfatterne. Ubeskallede epler er gode kilder til både fiber og forbindelser som kalles polyfenoler som er til nytte for hjertets helse.

Populære eplesorter inkluderer Red Delicious, McIntosh, Fuji, Galla, og Honeycrisp, men mer enn 100 varianter dyrkes kommersielt i dette landet. Oppbevar epler i kjøleskapet for å holde dem ferske. Epler er nyttige, næringsrik snacks, spesielt kombinert med peanøttsmør eller fettfattig ost. Men du kan også stikke biter eller skiver av disse sprø fruktene i alle slags retter, inkludert fullkornspannekaker, smørbrød, og salater.

Bilde:© Focal.Point/Getty Images