Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de medisinske bruksområdene til Ocimum Gratissimum?

Hva er de medisinske bruksområdene til Ocimum Gratissimum?

Ocimum gratissimum ble vist å lindre diaré hos marsvin.

Basilikum er ikke bare en kjøkkenvennlig urt som brukes i mange kulinariske kreasjoner. En variant, kalt Ocimum gratissimum , som kommer fra Afrika og vokser i hele Hawaii og andre tropiske regioner, har også anerkjente helsemessige fordeler. Allment kjent som nellik basilikum eller afrikansk basilikum, denne planten brukes av herbalists for å behandle en rekke sykdommer, fra bakterielle infeksjoner og diabetes til smerter og leverskader.


Ocimum gratissiumum olje brukes noen ganger for å avvise mygg.

Flere studier har bekreftet effekten av Ocimum gratissimum ved behandling av ulike tilstander etter at den er kondensert til en essensiell olje. Dette er i stor grad kreditert plantens høye konsentrasjoner av en fenylpropenforbindelse kalt eugenol. Andre planter som inneholder dette kjemiske middelet er fedd av Syzygium aromaticum arter samt kanel; muskat; stjerneanis; dill; søt basilikum, eller Ocimum basilicum ; og hellig basilikum, eller Ocimum tenuiflorum .


Gratulerer så mye, som kommer fra Afrika, brukes av herbalists for å behandle en rekke sykdommer.

De antibakterielle egenskapene til Ocimum gratissimum er kanskje de mest studerte og verifiserte. Flere studier har blitt utført som gir tro på bruk av denne planten for behandling av diahrrea og andre gastrointestinale infeksjoner. En felles studie i 1999 av universitetene i Vestindia og Nigeria fant at bladekstraktet ga lindring fra diaré hos labrotter og marsvin. En annen studie, utgitt i 2002 av Journal of Ethnopharmacology , fant at den essensielle oljen slapp av tynntarmen hos labrotter, Videre hevder at planten er gunstig for å lindre gastrointestinale plager.


Gratulerer så mye, en type basilikum, har vist seg å øke libido for laboratoriemus.

Studier tyder på det Ocimum gratissimum bekjemper effektivt flere typer invasive bakterier. Disse spenner fra shigella og salmonella til escherichia og proteus stammer. Oljene på planten var også effektive for å bekjempe stammer av E. coli, dysenteri og tyfus. Noen undersøkelser bekrefter også at fedd basilikum er effektiv for behandling av ulike veterinære problemer, fra å drepe ormer hos geiter til å øke libido hos laboratoriemus. Noen bruker til og med oljen som en aromatisk, ennå dødelig, myggmiddel.


Oljene til Ocimum gratissimum -planten kan være effektive for å bekjempe stammer av E. coli -bakterier.

Annen bruk av Ocimum gratissimum blir fortsatt studert i 2011, spesielt bruk av eterisk olje som smertestillende middel, eller smertestillende. Selv om planten ikke brukes alene for å gi denne lettelsen, den har vist suksess når den administreres i samklang med andre påviste antibakterielle og antiinflammatoriske urtemidler fra Afrika. Disse inkluderer planter som Gongronema latifolium , hvilken, i Ghana, er kalt nsurogya , eller "frykter ikke brann" samt Vernonia amygdalina , som er kjent som bitter blad.