Hjem >> ernæring >> Her er hva som skjer med kroppen din hvis du spiser ost hver dag

Her er hva som skjer med kroppen din hvis du spiser ost hver dag

Kan du nevne noe mer deilig enn ost? Enten den er smeltet på sprø pizza, En burger, mellom to brødskiver, eller spist alene med kjeks eller frukt, stjernen i meierimatgruppen kommer i en mengde forskjellige typer og smaker, og er uten tvil en av de beste matvarene som finnes. Men det er fordeler og ulemper med å spise det. Og ja, Du vil merke noen forskjeller hvis du spiser for mye ost.

Selv om ost er en god proteinkilde, kalsium, og fosfor, Det er dessverre lite fiber.

"Kombinere plantebasert mat som frukt, grønnsaker, og fullkornskaker med ost hjelper til med å fylle næringsgap og øker fiberinntaket, "Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND, prisbelønte ernæringsekspert og Wall Street Journal bestselgende forfatter av Den beste Rotisserie Chicken Cookbook , forteller oss.

Det er også viktig å merke seg at visse oster er bedre for deg enn andre. Toby Smithson, MS, RDN, CDE, av DiabetesEveryDay og forfatter av Diabetes måltidsplanlegging og ernæring forklarer videre at når man tyder hvilke oster som er gode og dårlige, Det er viktig å vurdere din medisinske historie og nåværende forhold for å dele den inn i kategorier.

"De tre kategoriene inkluderer lavere kalorier, lavere fett, eller lavere i natrium , "Smithson sier, legger til at oster som har lavest kaloriinnhold per porsjon unse er skummet mozzarella, Sveitsisk ost, og feta.

Selv om noen oster har lite kalorier, andre mangler næringsverdi og er høye i kalorier og fett per unse.

"Vær oppmerksom på at kremost og Neufchatel -ost ikke inneholder en god kilde til proteiner eller kalsium, "Smithson sier. Andre fettrike og kaloririke oster å holde øye med? Cheddar og Colby.

Akkurat som alle matvarer, selv om, ost kan spises i moderate mengder for å unngå langsiktige helseproblemer. American Heart Association bemerker det en porsjon ost er 1,5 gram og anbefalingen for å spise ost er tre porsjoner per dag. Derimot, Det kan være ulemper og fordeler med å overindulge i den deilige godbiten.

Her er hva som kan skje med kroppen din hvis du spiser for mye ost.

1

Potensiell vektøkning.

Shutterstock

Det er kanskje ikke en overraskelse at inntak av ost kan være en driver for vektøkning, noe som er tydelig i en studie fra 2016. Dette er spesielt vanlig når det er konsumert i store mengder eller med andre ikke-så-sunne matvarer.

"Avhengig av hvilken type ost du velger, du kan legge til så mye som 100 kalorier per unse ost siden det er sjelden du spiser bare en unse om gangen, "Smithson sier." Og det vil også avhenge av hva du velger å spise med osten din, siden ost kan være partner med høyere fett, fiberfattig mat som kjeks, tortilla chips, pizza skorpe, lite fiberbrød, eller pasta. "

Amidor gjenspeiler også det faktum at siden en unse ost er en veldig liten porsjon, du vil sannsynligvis spise større porsjoner på en gang.

"Det betyr flere kalorier, "sier hun." Du kan ta inn 800 eller 900 kalorier eller enda mer hvis du fortsetter å spise biter hele dagen. Det kan til slutt føre til vektøkning. "

2

Mageproblemer som forstoppelse.

Shutterstock

Å spise for mye ost - eller noe meieri for den saks skyld - har vært knyttet til risikoen for mageproblemer, som gass og oppblåsthet, spesielt for de som kan være laktoseintolerante.

"Selv om ost er en lavere laktosemat med en unse skarp cheddarost, mozzarella ost, og sveitsisk ost som gir mindre enn 0,1 gram laktose, det kan være en grense som kroppen din tåler på en gang, "Amidor sier." Å spise en mengde laktose som er større enn kroppens evne til å fordøye det, kan føre til gastrointestinale forstyrrelser, som er definisjonen på laktoseintoleranse. "

Det kan være vanskelig å tyde om du er laktoseintolerant, så Amidor bemerker at det er viktig å passe på symptomer som magesmerter, flatulens, oppblåsthet eller oppsøk lege for testing.

Overindulging i ost kan også gjøre det vanskelig å gå på do. Smithson deler at selv om ost er en god proteinkilde, "det er ikke en fiberkilde, og hvis du spiser osten din med en allerede fiberfattig spiseplan, du vil føle effekten av forstoppelse. "

3

Økt risiko for hjertesykdom.

Shutterstock

Amidor bemerker at mens ost kan være en del av et sunt kosthold når det spises med måte, "å spise store porsjoner ost ofte, spesielt fettrike oster som inneholder mye mettet fett, kan øke risikoen for hjertesykdom. "

"Dette gjelder spesielt hvis du har en familiehistorie med høyt kolesterol eller hjertesykdom, " hun sier, og legger merke til at diettretningslinjene for amerikanere fra 2015-2020 anbefaler at maksimalt 10% av de totale daglige kaloriene kommer fra mettet fett.

"En unse parmesanost, som er omtrent på størrelse med terninger, har 23% av den anbefalte daglige mengden mettet fett, "Amidor sier." Andre harde fete oster har lignende mettet fettinnhold, så å spise store porsjoner gjennom dagen kan absolutt øke mengden mettet fett som forbrukes. "

Smithson foreslår videre at siden mettet fett kan øke kolesterolnivået, "Velg mozzarellaost i stedet for cheddarost som en måte å redusere mengden mettet fett som forbrukes."

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

4

Høyt natriuminntak.

Shutterstock

Det er ingen tvil om at ost er en av de deiligste smakfulle godbitene. Det eneste problemet? Osten er fylt med natrium. "Hvis du har høyt blodtrykk, det anbefales å holde natrium på 2, 400 milligram per dag eller mindre, "Sier Smithson." Når vi ser på de beste valgene for oster, Sørg for å vurdere porsjonsstørrelsen som er angitt for milligram natrium. "

Hvis du leter etter et lavt natriumalternativ, Smithson sier å gå med sveitsisk ost. "Mykere oster har også en tendens til å være lavere i natrium på grunn av det økte natrium som kreves for aldringsprosessen i harde oster, "legger hun til.

5

Forbruk av essensielle næringsstoffer.

Shutterstock

Ost kan lett være en del av et sunt kosthold når det ikke spises for mye, spesielt fordi den inneholder mange fordelaktige næringsstoffer. Selv om næringsinnholdet kan variere, "ost, som cheddar, gir seks viktige næringsstoffer, inkludert protein, kalsium, fosfor, vitamin B12, niacin, og vitamin A, "Sier Amidor.

Det er viktig å sørge for at du får gode kalsiumkilder gjennom dagen, og ost kan være billetten til det. I henhold til kostrådene 2015-2020, kalsium er et underforbruket næringsstoff av amerikanerne. "Å ha nok kalsium har vært forbundet med redusert risiko for osteoporose, "Amirdor legger til med henvisning til en studie.

6

Redusert risiko for høyt blodtrykk og diabetes type 2.

Shutterstock

En gang til, ost har blitt inkludert i sunne diettplaner på grunn av meieriinntaket.

"DASH -spiseplanen (diettmetoder for å stoppe hypertensjon) blir år etter år vurdert som en av de beste spiseplanene, og nøkkelen til denne dietten er delene av hver av matgruppene som anbefales, "Smithson sier, legger til at en nylig studie viste at forbruk av meieriprodukter reduserte risikoen for type 2 diabetes og høyt blodtrykk.

Alt i alt, det er OK (og til og med sunt!) å nyte ost i moderate mengder i kostholdet ditt på grunn av de potensielle fordelene det gir. Bare ikke bruk for mye i en sittende eller over tid for å unngå langsiktige helseproblemer eller komplikasjoner som kan oppstå hvis du spiser for mye ost.