Hjem >> ernæring >> 100 verste matvarer for forkjølelse og influensa

100 verste matvarer for forkjølelse og influensa

Hvis du bestiller en kopp kyllingsuppe i det øyeblikket du snuser så mye, du er ikke alene. Selv om vi ikke benekter de sykdomsbrytende fordelene med visse matvarer, dessverre er det å spise de riktige tingene bare halvparten av kampen når det gjelder å bli bedre raskere. Hvis du vil være sikker på at du føler deg normal igjen på kort tid, Det er også en rekke matvarer og drikkevarer du bør unngå.

Selv plukker som normalt er sunne, for eksempel noen typer fisk og et par slags ferske grønnsaker, Kanskje ikke det beste valget når nesen din løper eller du ikke kan slutte å hoste. Hvis du virkelig vil sørge for at du gjør alt du kan for å bli kvitt forkjølelsen eller influensa, fortsett å lese for en liste over hvert måltid, drikke, og mellommåltid du bør unngå. (Og når du føler deg bedre, sørg for å sjekke ut disse 21 beste sunne matlagingshakkene noensinne!)

1

Sukkertøy

Shutterstock

Det er ingen hemmelighet at godteri er fylt med sukker, som er en av de beste tingene du vil unngå for bedre helse, spesielt når du er syk. Jeanette Kimszal, RDN, NCL, regner søte ting som matkategori nummer én hun råder klienter til å unngå når de er syke. "Sukker forårsaker betennelse, og dette har vist seg å redusere immuniteten ved å svekke hvite blodlegemer. Disse cellene er ansvarlige for å bekjempe infeksjoner, "forklarer hun. Gi godteriet videre for å sikre at dine sykdomsbekjempende celler fungerer for fullt.

2

Jordbær


Hvis du tror at denne supermat er en trygg innsats når du er syk, Tenk igjen. Som vi diskuterte i 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, jordbær er histaminutgivere som kan bidra til overbelastning. Histamin-drevet slim kan skape en følelse av ubehag i nesen og sinusområdet, så hold deg til andre frukter til du føler deg bedre. 3

Melk

Shutterstock

Melk er en annen mat å holde seg unna når du føler deg under været. Meieri kan midlertidig tykne slim, som vil føre til at skadelige allergener forblir i systemet lenger. Helmelk, spesielt, har også vist seg å stimulere til produksjon av slim, som er det motsatte av det du vil når du er syk.

4

Ost

Shutterstock

Ost spiller en hovedrolle i mange komfortmatfavoritter, men det er ikke noe trøstende om effekten av fullfett meieri på immunsystemet ditt når du er syk. Julie Upton, MS, RD, understreker viktigheten av å unngå pro-inflammatoriske matvarer, da de kan redusere kroppens immunsystemrespons. Fullfett meieri, som de fleste alternativer for ost, er på hennes liste over matvarer som øker betennelse etter inntak.

5

Iskrem

Shutterstock

Ikke gå til iskrem for å berolige ondt i halsen; det kan bare holde deg syk lenger. De fleste iskrem er laget med full-fett meieri, betyr at det er høyt i betennelsesutløsende mettet fett. I tillegg de søte tingene har rikelig med sukker, en annen ingrediens som har vært kjent for å øke betennelse. Tenk på dette som en dobbel ikke når du prøver å holde immunsystemet ditt i full funksjon.

6

Yoghurt

Shutterstock

Du vil kanskje holde ut på denne sunne frokoststiften når du sliter med forkjølelse. Maria Zamarripa, MS, RD, CLT, gjentar at det å unngå meieri kan være det beste trekket mens du er syk. "Meieriprodukter kan forverre eller tykne slimproduksjonen hos visse individer. Slem er slimet som linjer våre vev og fungerer som en beskyttende barriere. Imidlertid, under en sykdom, kroppens slimproduksjon går i overkjøring, "Forklarer Zamarripa.

7

Kaffe

Shutterstock

Kaffe kan virke som et must når du allerede er utslitt av influensa, men hvis du vil bli bedre fort, bør du prøve å si opp Joe. I følge Rebecca Lewis, registrert diettist på HelloFresh, kaffe dehydrerer kroppen og kan gjøre muskelsmerter verre. "Immunsystemet fungerer mest effektivt når kroppen er godt hydrert. Siden koffein i kaffe er et vanndrivende middel, det får deg til å tisse mye. Kombinert med symptomer på oppkast og diaré, koffein vil bare gjøre dehydrering verre, "sier Lewis.

8

MSG

Shutterstock

Gi den kinesiske takeaway videre hvis hodet ditt banker. I følge Journal of Head and Face Pain , det er sterke bevis på at MSG har evnen til å utløse hodepine basert på flere provokasjonsstudier. Hvis hodet ditt allerede banker eller du er utsatt for migrene, Sørg for å unngå dette tilsetningsstoffet så mye som mulig.

9

Brød

Hvis du har en veldig liten glutenfølsomhet, unngå å spise brød når du er under vær. I 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, Vi forklarer at selv de med en mindre sensitivitet for gluten kan oppleve betennelse etter å ha spist hvete. Fordi betennelse ofte kan føre til en økning i slimproduksjon, det er best å legge fra seg glutenet til du blir frisk.

10

Chili Peppers

Shutterstock

Skru ned krydderfaktoren, i hvert fall til du føler deg bedre. Lewis lister opp krydret mat som chilipepper som noe du bør unngå når du er syk, spesielt hvis rennende nese er et av symptomene dine. "Capsaicin i chilipepper irriterer nesegangen, forårsaker at en større produksjon av slim kommer ut, "forklarer hun.

11

Vodka

Shutterstock

Vodka brus kan være din helgetur, men de har ingen plass i kostholdet ditt når du er syk. Kelli Shallal, MPH, RD, oppfordrer klientene sine til å unngå alkohol når de føler seg under været. "Det legger mer stress på kroppen og gjør det vanskeligere å komme seg, "forklarer hun.

12

Calamari

Shutterstock

Stekt calamari kan være en av dine favorittretter, men det har ingen plass i kostholdet ditt når du prøver å komme deg etter forkjølelse eller influensa. Calamari vil øke mengden histamin som produseres i kroppen din, som er dårlige nyheter for bihulene og nesegangene. Tilsetning av røre og olje i ligningen vil øke betennelsen, ifølge Jennifer Mimkha, MPH, RD, LDN, CLC. "Fett/fett kan forårsake betennelse, som igjen undertrykker immunsystemet ditt, "Forklarer Mimkha.

1. 3

Papaya

Shutterstock

Denne tropiske frukten er et annet produkt med sterke histaminfrigivende krefter. Histamin har evnen til å få nesegangene til å hovne opp, som fører til trengsel og tetthet. Unngå å kutte papaya til bihulene er klare og du føler deg treng.

14

Bananer

Shutterstock

Bananer har noen utrolige helsemessige fordeler, men det er best å nyte dem når du er frisk. Den avlange frukten kan utløse en histaminfrigivelse, det er det du vil unngå når du er syk. I tillegg bananer har et høyt sukkerinnhold, som kan føre til betennelse og redusere effektiviteten av immunsystemets respons på sykdom.

Når du føler deg bedre, du bør definitivt innlemme bananer i ditt daglige kosthold. Les 21 fantastiske ting som skjer med kroppen din når du spiser bananer for å finne ut hvorfor.

15

Rødt kjøtt

Shutterstock

Hopp ut på biffen, spesielt hvis du har å gjøre med kvalme eller fordøyelsesproblemer. Rebecca Kerkenbush, MS, RD-AP, CSG, CD, anbefaler å blande fettrik mat hvis magen plager deg. Fordi rødt kjøtt generelt har et høyere fettinnhold enn andre former for protein, Det er kanskje ikke det beste valget for sykedager.

16

Pizza

Shutterstock

Hver av pizzaens tre hovedkomponenter har potensial til å forverre forkjølelsessymptomer, så å kombinere dem alle er et mareritt. Det høye mettede fettinnholdet i ost kan utløse betennelse, som kan skorpen hvis du har noen form for glutenfølsomhet. Tomater er kjente histaminfrigivere, betyr at sausen kan få deg til å føle deg enda mer overbelastet.

17

Tunfisk

Shutterstock

Kvikksølvforgiftning er det minste du bekymrer deg for når du skal spise tunfisk mens du er syk. Den fiskete favoritten er spesielt høy i histaminer, som kan øke betennelsen og bidra til bihulebetennelse. For å sikre at du puster lett, vent til nesegangene dine er klare før du bestiller din favoritt sushirett.

18

Peanøtter

Shutterstock

Peanøtter er en av de vanligste matallergenene, og de er også en potensiell utløser for en større histaminfrigivelse. Selv om du regelmessig bruker disse belgfrukter, å spise peanøtter når du er syk kan føre til økt betennelse og nesestopp.

19

Pasta

Raffinerte karbohydrater, for eksempel pasta laget av beriket mel, er en viktig diett ikke, spesielt når du er syk. Upton lister opp enkle karbohydrater som en matgruppe du bør unngå når du er syk. Omtrent som sukker, enkle karbohydrater har potensial til å øke betennelse og svekke immunsystemets respons på sykdom.

20

Sjokolade

Shutterstock

I 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, Rene Ficek, RD, forklarer at mat som inneholder mye raffinert sukker, som sjokolade, kan øke produksjonen av gjær i kroppen din, som vil føre til en overvekst av bakterier. I tillegg de fleste sjokoladebarer har høye nivåer av mettet fett, som er kjent for å øke betennelsen og forverre symptomer på forkjølelse og influensa.

21

Informasjonskapsler

Shutterstock

Ikke bli til et cookie -monster når du er hjemme og kjemper mot influensa, med mindre du vil forverre symptomene dine. Informasjonskapsler er fylt med sukker, som vil føre til betennelse og føre til at du blir mer utsatt for sykdom. "Hvis du har et dårlig kosthold med mye sukker, du vil være utsatt for å bli syk oftere, "Advarer Kimszal.

22

Wasabi

Shutterstock

Årsakene til at du bør unngå dette krydrede sushilaget er todelt. Hvis magen er urolig, Kerkenbush råder deg til å unngå all varm eller skarp mat. For det andre, som Lewis forklarer, inntak av krydret mat kan irritere nesegangene og øke slimproduksjonen. Uansett hvilken sykdom du har å gjøre med, det er bedre å holde det tørt til du føler deg mer som deg selv.

23

Pepperrot

En annen grunn til at det er best å legge fra seg krydderet til du føler deg på nivå? Som vi forklarte i 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, varm mat kan skape mer histamin i kroppen din. Denne inflammatoriske forbindelsen får nesen til å klø og kan forverre forkjølelsessymptomer, spesielt rennende nese.

24

French Toast


Denne stiftet for brunsjtid bør definitivt ikke bli en syk matvare. Fransk toast er vanligvis laget med hvitt brød eller brioche, begge blir raskt omdannet til sukker i kroppen din. Røren brødet dyppes i er vanligvis laget av meieri, som vil tykne slimet kroppen din produserer. Endelig, når lønnesirup er sjenerøst virvlet oppå, du ser på enda mer sukker og som et resultat, mer betennelse som ytterligere vil sabotere immunsystemet ditt.

25

Sukkerfrie godterier

Shutterstock

Å velge sukkerfrie versjoner av dine favoritt søtsaker kan virke som en god måte å redusere betennelse, men i virkeligheten, du kan gjøre det verre. I 14 matvarer som forårsaker betennelse, vi diskuterte skaden disse falske søtningsmidlene kan påføre immunsystemet ditt. Kunstig sukker reduserer nivået av sunne bakterier i tarmen, som fører til en reduksjon i antall antiinflammatoriske forbindelser kroppen din produserer.

26

Tequila

Shutterstock

Det kan være lurt å tenke nytt om drikkene etter arbeidet hvis du føler deg under været. Alkohol kan påvirke immunsystemet ditt enormt. Nasjonalt institutt for alkoholmisbruk og alkoholisme uttaler at å drikke for mye ved en enkelt anledning kan gjøre deg mer utsatt for sykdom i opptil 24 timer etter at du har tatt det.

27

Gin

En annen grunn til at du bør unngå å drikke gin og andre former for alkohol? Det vil hindre hydreringsarbeidet ditt, ifølge Alyssa Rothschild, RDN, CDN. "Alkohol har en dehydreringseffekt, som er det stikk motsatte av det du vil ha når du er syk, "forklarer hun." Ekstra væske som vann og te bidrar til å erstatte væske som mistes av feber og hjelper til med å løsne slim. "

Lurer du på hva annet du kan forvente når du slutter å drikke? Ta et glimt av Dette er hva som skjer med kroppen din når du gir opp alkohol for å lære mer.

28

Øl

Shutterstock

Det er ikke bare hard alkohol du må unngå; øl er også en no-go når du er syk. Å drikke en eller to bryggede drikker vil dehydrere deg, som er akkurat det du vil unngå når du er under været.

29

Champagne

Shutterstock

Lagre de sprudlende feiringene til du føler deg i A-spillet. Selv om champagne har et lavere alkoholinnhold enn brennevin, det er fremdeles ikke en ideell drikke å nippe til når du er syk. Zach J Cordell, MS, RDN, anbefaler å drikke infisert vann, kokosnøttvann, usøtet sportsdrikk som Propel, og te i stedet.

30

Vin

Shutterstock

Hold ut med å åpne den flasken rød til du føler deg på nivå. I 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, Dr. Huml, en sertifisert klinisk ernæringsfysiolog, nevnte alkohol som en av de mest pro-inflammatoriske matvarene vi spiser. Vin inneholder også et naturlig histamin som kan få nesevevet til å hovne opp, som vil forverre stuffiness.

31

Rom

Hold ut med piña coladas og romslag til du føler deg 100 prosent. Ikke bare vil alkohol som rom dehydrere deg og svekke immunsystemet, men de sukkerholdige mikserne det ofte er sammenkoblet med, vil heller ikke gjøre kroppen din noen fordel.

32

Whisky

Hvis du jevnlig slår tilbake whiskyslag, immunsystemet ditt kommer til å betale prisen. Nasjonalt institutt for alkoholmisbruk og alkoholisme forklarer at, i tillegg til midlertidig kompromittert immunsystem, kroniske drikkere har høyere risiko for å få lungebetennelse og tuberkulose enn teetotalers.

33

Blå ost

Shutterstock

Hold deg unna den stinkende osten, spesielt hvis du har problemer med hode eller bihule. Ifølge The National Headache Foundation, blåmuggost er rik på tyramin, en forbindelse som hovedsakelig finnes i eldre matvarer, som har potensial til å utløse hodepine og migrene.

34

Pølser

Shutterstock

Det er et par grunner til at du bør unngå denne ballpark -favoritten når du er syk. Zamarripa anbefaler å kutte ut all salt mat, som har potensial til å gjøre deg dehydrert og deretter forverre forkjølelsessymptomer. I tillegg en studie publisert i tidsskriftet The Lancet viser at nitrit, en forbindelse funnet i pølser, har potensial til å utløse hodepine hos ellers friske voksne.

35

Bacon

Shutterstock

Det er best å gi denne frokostfavoritten videre, hovedsakelig på grunn av det høye natriuminnholdet. "For mye salt kan føre til dehydrering under en sykdom. Overskudd av salt fører til at væske trekkes fra cellene inn i blodet ditt, etterlater cellene dine dehydrert, som kan forverre eller forlenge symptomer på forkjølelse og influensa, "sier Zamarripa. Hun nevner spesielt å unngå bearbeidet kjøtt, som bacon, samt hurtigmat og høyere saltsupper.

36

Bologna

Shutterstock

Bologna er en form for bearbeidet kjøtt, en stor diett ikke når du er syk og prøver å holde deg hydrert. I tillegg bologna inneholder nitritter, den samme forbindelsen som finnes i pølser som har vist seg å utløse hodepine. Bearbeidet lunsjkjøtt er aldri det sunneste måltidet, men hvis det er en favoritt, vent med å unne deg til du føler deg bedre.

37

Pepperoni

Den eneste måten å gjøre pizza til en enda verre syk mat? Tilsett pepperoni. Det bearbeidede kjøttet inneholder mye nitrater som forårsaker hodepine og overflødig natrium, som kan forårsake dehydrering. I tillegg pepperoni inneholder mye mettet fett, som vil øke betennelsen i kroppen.

38

Reke

Si farvel til skalldyr mens du er syk, spesielt hvis du vil unngå å irritere bihulene. Reker og de fleste andre skalldyr inneholder forbindelser som utløser frigjøring av histamin, som vil forverre følelser av overbelastning og prippen.

39

Pølse

Shutterstock

Uansett hvor mye du liker å unne deg en lenke eller to, Det kan være lurt å vente til du blir frisk med å spise pølse. Kombinasjonen av mettet fett og natrium er en dobbel whammy når det gjelder betennelsesreaksjoner. Tilsetning av nitritt betyr potensialet for hodepine etter festen, som vil føles mye verre hvis du allerede er syk.

40

Energidrikker

Shutterstock

Du må hvile når du er syk, ikke prøv å presse gjennom ved hjelp av koffeinfylte energidrikker. Eliza Savage, MS, RD, CDN anbefaler å unngå både alkohol og koffein når du er under været. "Overdreven koffein kan dehydrere systemet, mens du virkelig trenger masse væske for å fremme optimal hydrering, øke immunsystemet, og skylle ut systemet, "sier hun. Mange energidrikker inneholder også mye sukker, som kan beskatte immunsystemet.

41

Potetgull

Shutterstock

Potetgull er aldri en mat du bør spise med forlatelse, men det kan være lurt å være ekstra forsiktig når du er under vær. Kerkenbush advarer mot å spise noen form for knasende mat når du er syk, spesielt hvis du har problemer med å svelge, da det kan irritere halsen. Potetgull har også et høyt natriuminnhold som kan bidra til dehydrering og forverre forkjølelsessymptomer.

42

Granola

Shutterstock

Denne snacken er en annen ting du bør vurdere å unngå, spesielt hvis det er halsen som plager deg. De skarpe bitene kan være slipende og ubehagelige, spesielt hvis du allerede har problemer med å svelge. I tillegg mange granolaer har villedende høyt sukkerinnhold, som kan føre til betennelse og ubehag i bihulene.

43

Valnøtter

Shutterstock

Valnøtter er normalt et sunt tillegg til kostholdet ditt, men du vil kanskje tenke nytt på chomping på dem mens du er syk. Ikke bare har de knasende nøttene potensial til å irritere sår hals, de inneholder også høye nivåer av histamin. For å unngå å irritere nesegangene, det er best å hoppe over valnøtter til forkjølelsessymptomene er lettet.

44

Eddik

Fermentert mat og krydder som eddik har også høye nivåer av histamin, gjør dem til et mindre enn fantastisk valg når du er syk. Fordi histamin har evnen til å få nesegangene til å hovne opp og overdrive følelser av overbelastning, Det er best å unngå histaminrike matvarer til symptomene dine forsvinner.

45

Delikatessekjøtt

Shutterstock

Det er en grunn til at kjøttpålegg kan holde seg "friskt" så lenge:konserveringsmidler. Ikke bare er disse tilleggene mindre enn ideelle ernæringsmessig, de er et mareritt hvis du allerede sliter med forkjølelse eller influensa. Legen Adrienne Youdim anbefaler å unngå bearbeidede matvarer fordi de gjør kroppen mer utsatt for virus og sykdom.

46

Geitost

Hold ut med denne myke osten, som er kjent for å frigjøre histamin til kroppen. En opphopning av histamin kan forårsake hodepine, kløe, og rød hud som alle er mindre enn ideelle når du allerede er under vær.

47

Kjernemelk

Shutterstock

Den sure kvaliteten som gir kjernemelk sin særegne smak er også det som bidrar til dens status som mat som inneholder mye histamin. Fermenterte meieriprodukter har en tendens til å ha høye histaminnivåer, betyr en potensiell økning i betennelse og en enda rennende nese.

48

Pommes frites

Shutterstock

Det er flere grunner til at du bør legge fra deg de friterte spydene, spesielt når du er syk. Upton råder sine klienter til å holde seg borte fra pommes frites når de er syke på grunn av deres evne til å forårsake betennelse. I tillegg hvis magen er urolig, å spise noe fett er ikke veien å gå. "Fettrike matvarer tar betydelig lengre tid å fordøye og ber derfor magen om å jobbe mye hardere når den allerede er sensitiv-dette kan føre til sure oppstøt og oppkast, "ifølge Lewis.

49

Soda

Hilsen av Shutterstock

Du tror kanskje å drikke en brus er den beste måten å få en urolig mage på, men det hindrer immunsystemet ditt. Dr. Luiza Petre kaller brus som en av de verste matvarene å spise når du er syk, hovedsakelig på grunn av det høye sukkerinnholdet. "Betennelse svever med sukkerholdige matvarer og drikkevarer. Det svekker faktisk de hvite blodlegemene dine, som er kroppens infeksjonskjempere. Siden immunsystemet ditt er nede, du vil bli sykere lenger, " hun sier.

50

Muffins

Hilsen av Dunkin Donuts

Muffins inneholder mye raffinerte karbohydrater og sukker, to ting du vil unngå så mye som mulig når du er syk. Dr. Petre erkjenner at mange mennesker ønsker slike matvarer når de er syke, men understreker at det å forlate dem kan forlenge restitusjonstiden din. "Disse raffinerte karbohydratene brytes raskt ned i sukker og reduserer dermed kroppen din når du prøver å bekjempe infeksjonen. Disse øker betennelsesnivået og reduserer utvinningen din alvorlig, "avslutter hun.

51

Seitan

Denne kjøtterstatningen er laget nesten helt av gluten, som kan være ekstremt problematisk hvis du har noen form for sensitivitet for dette hveteproteinet. Som vi tok for oss i 15 matvarer som kan gjøre deg overbelastet, gluten har potensial til å forårsake betennelse og en økning i slimproduksjon hvis du har problemer med å fordøye det. Spill det trygt og hold deg unna seitan til du ikke lenger er overbelastet.

52

Grillet ost

Det er et par grunner til at du bør unngå å spise denne spisestolen for enhver pris. Osten inneholder mye mettet fett og natrium, som kan bidra til betennelse og dehydrering. Hvis det ikke var problematisk nok, det hvite brødet det er laget av, inneholder mye raffinerte karbohydrater, noe som kan føre til en økning i blodsukkeret og enda mer betennelse. Endelig, å steke smørbrødet legger til enda vanskeligere å fordøye fett, som kan være spesielt grov på en allerede sensitiv mage.

53

Milkshakes

En kremaktig shake kan høres ut som den perfekte nostalgiske overbærenheten, men det er en alvorlig 'ikke, 'spesielt hvis immunsystemet ditt allerede kjemper mot en infeksjon. "Iskrem er det verste ... ettersom den kombinerer fett, sukker, og meieri som genererer økt stress og betennelse i det allerede kompromitterte immunsystemet, "sier Dr. Petre. Fordi iskrem står i sentrum i de fleste milkshakes, det er best å unngå dem når du er under været.

54

Soyasaus

Hilsen av Shutterstock

Mye som eddik, soya årsak er et krydder du bør unngå så mye som mulig når du er under været. Det populære ris -akkompagnementet inneholder en betydelig mengde histamin på grunn av gjæringen som er involvert i produksjonen. I tillegg soyasaus har høye nivåer av natrium, som vil gjøre deg mer sårbar for å bli dehydrert, spesielt når du allerede er syk.

55

Tørkede aprikoser

Shutterstock

Hvis du har lyst på aprikoser, hold deg til den ferske versjonen i det minste mens du bekjemper sykdom. Den tørkede frukten har mye høyere nivåer av histamin, som vil irritere nesegangene og potensielt forårsake hodepine. Hel frukt har også et større vanninnhold enn tørket frukt, som er et alvorlig pluss når du er syk og utsatt for dehydrering.

56

Ananas

Shutterstock

Ananas er en annen tropisk mat du best unngår til du er helt frisk. Den gule frukten har høye nivåer av histamin, en forbindelse som kan gjøre noen av dine mest irriterende forkjølelsessymptomer verre. I tillegg ananas inneholder askorbinsyre, som kan irritere sår eller kløende hals.

57

Muslinger

Shutterstock

Gi muslingene videre til dine bihule-relaterte symptomer har blitt bedre. Disse bite-størrelse skalldyr er potente histaminfrigivere, betyr at kroppen din vil skape mer av den overbelastningsfremkallende forbindelsen når du spiser muslinger. Og uansett hva du gjør, sørg for å si nei til stekte muslinger, som er lastet med lett fordøyelig fett og betennelsesfremkallende panering.

58

Kamskjell

Shutterstock

En annen skapning av havet som best unngås mens du nyser, hoste, og snuse. Omtrent som muslinger, kamskjell anses å være histaminfrigivere, betyr at de vil få kroppen din til å produsere mer av tingene. Det er best å redusere mengden histamin kroppen din produserer når du er syk for å unngå betennelse og lunger.

59

Østers

Shutterstock

Østers kan være et kjent afrodisiakum, men de har liten kraft når det gjelder å kurere en forkjølelse. Faktisk, Den bite-sized skalldyr kan gjøre dine forkjølelsessymptomer verre fordi de inneholder en forbindelse som stimulerer histaminproduksjon i kroppen. Histamin har potensial til å gjøre rennende nese langt verre, så unngå de østers happy hours til bihulene er på høyde.

60

Hvetekim

Shutterstock

En mindre sannsynlig histaminfrigivende synder? Hvetekim. Selv om denne delen av hveteplanten inneholder flest næringsstoffer og vitaminer, den har også det høyeste nivået av histamin. Fordi denne forbindelsen kan forverre forkjølelsessymptomer som rennende nese og lunger, det er best å unngå hvetekim mens du føler deg under været.

61

Ansjos

Shutterstock

Disse fiskene kan være små, men de er kraftige histaminfrigivere, som er dårlige nyheter når du er overbelastet og prøver å få nesen til å slutte å løpe. Enda verre, en av de mest populære måtene å spise ansjos er på toppen av pizza, som er en av de verste matvarene du kan spise når du er syk. Mellom betennelsesfremkallende ost og histaminfrigivende tomatsaus, det siste du trenger er en annen viktig kilde til histamin som pålegg.

62

Sardiner


Nok en liten fisk med en stor dose histamin, sardiner er noe du bør unngå når du har å gjøre med bihulebetennelse og rennende nese. I følge New South Wales Food Authority, sardiner har høye nivåer av histidin, som kan omdannes til histamin i nærvær av visse bakterier og under gjæring.

63

Makrell

Shutterstock

Mackerel is another type of fish you need to skip out on when you are sick or trying to cut down on the level of histamine you intake. The American Academy of Allergy Asthma and Immunology singles out mackerel as one of the types of fish most likely to cause histamine toxicity.

64

Mahi Mahi

Hold off on the fish tacos! Mahi Mahi, which frequently makes an appearance in tacos, is another fish that The American Academy of Allergy Asthma and Immunology names as being particularly high in histamine. Hold off on indulging until you're feeling better or your sinuses may pay the price.

65

Herring

Shutterstock

Don't even think about choosing smoked herring to top your next bagel. Herring is another fish with the potential to cause histamine toxicity according to The American Academy of Allergy Asthma and Immunology. Smoked varieties contain higher levels of sodium which is another major negative when you're sick and at risk of becoming dehydrated.

66

Avokado

Shutterstock

No guacamole until your sinuses clear! Dessverre, this fatty fruit is rich in histamines, which means consuming ample amounts of avocado toast could make your runny nose even worse. I tillegg the high-fat content may be difficult to digest if your stomach is unsettled.

67

Eggplant

Shutterstock

Eggplant is a seemingly innocent vegetable that comes with a dirty secret:It has a super high histamine content. Som et resultat, chowing down on eggplant can make your nasal passages swell and exacerbate feelings of congestion. Hva enn du gjør, avoid eating eggplant parmesan when you are sick because the additions of cheese and breading are sure to trigger inflammation.

68

Spinat

Shutterstock

Spinach is a bonafide superfood, rich in iron, vitamin c, vitamin k… and histamine. Unfortunately for Popeye and all fellow spinach lovers, the leafy green is a no-go when you're struggling with sinus congestion and a runny nose.

69

Cashews

Shutterstock

These nuts are normally a great go-to snack, but you might want to ease off on them when you are sick. Cashews have a high level of histamine, which is bad news when you're dealing with most common cold symptoms. I tillegg Kerkenbush warns clients to avoid eating nuts with a sore throat as the jagged pieces can feel abrasive and irritating.

70

Mussels

Mussels are another major don't when you are battling a cold, flu, or sinus congestion. They are part of the shellfish family and consequently contain a compound that increases the amount of histamine released in your body. In order to avoid irritating your nasal passages, hold off on feasting on mussels until you feel good as new.

71

Kombucha

Shutterstock

Kombucha is a favorite amongst nutritionists and holistic wellness experts, but it's not something to try when you are sick. Many of kombucha's health benefits come from its fermentation process, which also causes the level of histamine in the beverage to rise. Unless you want to experience more congestion, hold off on the bubbly drink until you can breathe easy again.

72

Dates

Shutterstock

Pass on dates, especially the dried ones, when you are feeling under the weather. Dried dates have higher levels of histamine due to the preservation process. Dates also have one of the highest sugar contents of all fruits, which is a huge issue when your body is battling an infection. According to Mimkha, sugar causes inflammation which weakens your body's white blood cells and makes you more susceptible to illness.

73

Crawfish

This Southern favorite is a serious don't when it comes to eating for maximum immunity. As part of the shellfish family, crawfish are also potent histamine liberators. And while crawfish are generally boiled, the stick to your ribs sides that accompany them are often filled with simple carbohydrates and saturated fat, both of which will trigger inflammation.

74

Figs

Shutterstock

Figs are usually a healthy way to add extra vitamins and minerals to your diet, but when you are sick it's best to avoid them. Dried figs, spesielt, contain high levels of histamine, which can worsen some of your most irritating cold symptoms such as a runny nose or a headache.

75

Prunes

Shutterstock

These dried plums are a known constipation cure, but if you are dealing with any other bodily ailments it's best to take prunes out of the equation. They have high levels of histamine, which can further irritate your nose and cause more cold-related discomfort.

76

Onion Rings

Shutterstock

If you think indulging in some of your favorite fried foods will make you feel better when you are sick, it is time to reconsider. "Fatty foods cause inflammation and thus suppress the immune system, " says Dr. Edison de Mello, MD, Ph.D. Hold off on treating yourself until after you have made a full recovery.

77

Chicken Tenders

They might be your favorite bar food, but chicken tenders certainly aren't one of your body's top choices when it comes to infection-fighting fuel. According to Mimkha, fat takes longer to digest than carbohydrates or protein and can be difficult to break down when you're suffering from GI issues like an upset stomach. Even if you aren't feeling nauseous, fatty foods like chicken tenders are known to cause inflammation, which will weaken your immune system.

78

Fish Sticks

Fish sticks should stay a distant, childhood memory, at least until you feel all better. Between a batter that is rich in simple carbohydrates and a stint in the deep fryer, fish sticks are a recipe for inflammation and consequently, a longer amount of recovery time.

79

Mozzarella Sticks

Shutterstock

This popular appetizer takes one inflammation-causing food—mozzarella—coats it in breading that is high simple carbohydrates which further increase inflammation, and tosses it into a vat of oil, a third inflammatory food. The marinara sauce that often comes as a condiment is made with histamine-rich tomatoes which are yet another reason why you should avoid eating saucy mozzarella sticks when you are sick.

80

Kake

Shutterstock

Everyone likes a good slice of birthday cake, but you should hold off on the celebrations and the pastry until you feel better. "Hands down one food that I would advise clients to stay away from when they are sick is excess added sugar and refined carbs, " Kimszal says. Cakes are made with lots of white flour and sugar, making it the worst of the worst.

81

Donuts

If you're looking for a way to make cake even more inflammatory and potentially worse for your immune system, ser ikke lenger. Donuts, especially the frosted ones, are high in sugar and refined carbohydrates. If that wasn't bad enough, deep frying the dough adds a ton of fat, which further contributes to inflammation.

82

Smør

Shutterstock

Step away from the butter stick, especially when you are sick. Butter is high in saturated fat, which will increase inflammation and hinder your immune system. I tillegg according to Dr. de Mello, dairy can thicken the mucus in your upper respiratory system, which is the last thing you want when you are sick.

83

Sugary Cereal

Shutterstock

Hold off on the Fruit Loops, Trix, and Captain Crunch. Breakfast cereals like these are high in sugar and refined carbohydrates, both of which are inflammatory and will lead to you feeling worse for longer. Once you pour milk on top, you're adding mucus-thickening dairy to the mix which won't do your sinuses any favors.

84

Crab

Crabs are also a member of the shellfish family and consequently are known histamine liberators. When you are sick, the last thing you want in your system is an influx of histamine, which will cause the tissues in your nose to swell and worsen all of your nose and sinus symptoms.

85

Fruktjuice

Shutterstock

It's time to stop the perpetuating myth that drinking fruit juice when you are sick will somehow magically help you recover. Although most juice does contain ample amounts of immune-boosting vitamin C, it's also chock-full of sugar, which will cause inflammation and weaken your body's immune system responses. If you're really craving a glass, try diluting the juice with water to lower the amount of sugar you are consuming.

If you want to know what you should be eating to boost your immunity, check out our list of 17 Immune Boosters Better Than Emergen-C.

86

Bagels

Bagels are pretty much just a massive serving of refined carbs, which your body will quickly convert into inflammation-inducing sugar. Spreading cream cheese on your bagel will add even more inflammation into the equation, thanks to the schmear's high saturated fat content.

87

Lobster

Courtesy of Red Lobster

No matter how much you love breaking into this crustacean, it's best to do it when you're feeling on your A-game. Lobsters are another example of histamine liberators, which is what you want to avoid when you are sick. If you do to choose to indulge while you are still under the weather, avoid pairing your meal with butter because the high saturated fat content is known to trigger inflammation.

88

Flour Tortillas

It's never a good idea to wrap your burrito in one of those oversized flour tortillas, but it is especially problematic when you are sick and trying to feel better. Flour tortillas are filled with unrefined carbohydrates, which will trigger inflammation in your body and weaken your white blood cell's response to disease.

89

Margaritas

These festive drinks combine two things that are terrible for your immune system:alcohol and sugar. "Sorry that pre-dinner cocktail will cause additional inflammation that will leave your white blood cells even weaker and slow down your body's healing process, " explains Dr. Petre. Given margaritas high sugar content, they're one of the worst cocktails you can pick when you are sick and trying to avoid inflammatory foods

90

Cupcake

Jason Varney/Galvanized

No matter how small they are, cupcakes are still loaded with way more sugar than you need. While extra sugar is never a do, it's an even bigger don't when you are under the weather and trying to avoid foods that trigger inflammation. Hold off on the sweet stuff so that you can feel better faster.

91

Macaroni and Cheese

Shutterstock

This shouldn't come as a shock to you. As its name implies, macaroni and cheese combine two foods, both of which are extremely problematic for your immune system. Cheese is high in saturated fat and can cause the mucus in your upper respiratory system to thicken. Macaroni is high in refined carbohydrates, which trigger inflammation as well as gluten, which can also increase inflammation if you have any underlying sensitivity to it.

92

Pai

Like most of its dessert counterparts, pie is far from an ideal sick food. Faktisk, it's one of the worst things you can eat when you are ill because it will, without a doubt, lead to inflammation. Between the filling and the crust, pie contains a plentiful amount of sugar and refined carbohydrates, both of which will translate into a major inflammatory response. For å gjøre vondt verre, most pies are made with ample amounts of butter, which will only add to the inflammation situation.

93

Burger

Another nutritional no-brainer. As we explained in 15 Foods That Can Make You Congested, red meat can worsen congestion by contributing to an excessive mucus build-up. If that was not bad enough, many burgers are pan-fried which ups their inflammation-causing fat content. Endelig, by sandwiching the burger between a bun made with white flour, more inflammation is created because the bread will quickly break down into sugar in your body.

94

Agave

Shutterstock

While agave may be considered a healthier sweetener than sugar, there's nothing healthy about consuming lots of the stuff, especially when you are sick. "While you are sick, sugar decreases your immune response, impeding your body's ability to fight the infection off, " explains Bess Berger, RDN, CDN, CLT. Because agave is basically straight-up sugar, you should avoid it until you're feeling up to par.

95

Crackers

Shutterstock

You may be tempted to reach for a box of Saltines the moment you start feeling a bit off, but this is far from the best move. Most crackers are made with refined flour, which means they will quickly turn into sugar when you digest them. "Sugar lowers your immune system's effectiveness, " Berger says. Consequently, it's best to hold off on the simple carbohydrates, especially when your immune system is already taxed.

96

Kringler

Shutterstock

Different snack food, same idea. Most pretzels are made with refined flour, meaning they're on the fast track to becoming sugar in your body once you finish swallowing them. To add insult to injury, crunchy snacks like pretzels have the potential to irritate the lining of your throat or make it worse if it is already bothering you.

97

Lønnesirup

Shutterstock

Your favorite pancake topping has got to go, at least while you are trying to recover from the cold or flu. Maple syrup is nearly all sugar, which means it is destined to increase inflammation in your body and weaken your immune system.

98

Frozen Yogurt

Shutterstock

Ice cream's innocent little sister isn't really so innocent after all. Much like ice cream, frozen yogurt is made with dairy which has the potential to thicken mucus and worsen congestion. In order to compensate for lower fat content, many brands add extra sugar to their frozen yogurts, which is exactly what your immune system does not want. "Added sugars sap your energy and suppress the immune system, " says Savage.

99

Barley

Shutterstock

We're not denying that on an average day, barley is a healthy food choice. It's high in fiber, vitaminer, og mineraler, and because it is an unrefined carbohydrate, it won't immediately translate into sugar in your body. Derimot, if you have any kind of gluten sensitivity, barley can trigger an inflammatory response, especially when you are sick. Play it safe and wait to eat this wholesome grain until you are totally recovered.

Don't worry, not everything is off-limits when you're bedridden. If you want to know what you should be eating, we have a list of 13 Foods to Eat When You're Sick.