Hjem >> ernæring >> Cantaloupes skylden for US Deaths

Cantaloupes skylden for US Deaths


De sakkyndige stadig presse spise mer frukt og grønnsaker for bedre helse, men for over sytti mennesker, som råd på alvor slo tilbake. Cantaloupes, alle vokst fra samme Colorado gården, blir skylden for den dødeligste matbårne sykdommer utbrudd siden 1998. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har det vært tretten dødsfall fra dagens utbrudd som involverer listeria forurensede cantaloupes. Nå arbeidet må begynne å bestemme hvor i matvarekjeden endre forurensning kan ha oppstått. Tatt i betraktning den store spredningen av disse cantaloupes, som kan være en tidkrevende og svært vanskelig oppgave.

Bakteriene ble oppdaget i september etter mer enn et dusin mennesker over fire stater ble syk. Til slutt ble sykdommen spores ned til cantaloupes levert av en enkelt produsent, Rocky Ford cantaloupes produsert av Jensen Farms ligger i Granada, Colorado.

Tre uker senere utbruddet hadde spredt seg til atten forskjellige tilstander, med over sytti mennesker syke fra bakterier og tretten døde. CDC rapportert til media på utbruddet, drepte de verste siden skjemt pølser tjueen mennesker i 1998.

Listeria forurenset cantaloupes ha drept fire mennesker i New Mexico, mens to har dødd i Colorado, to i Texas. Kansas, Maryland, Missouri, Nebraska og Oklahoma har hver hadde ett dødsfall knyttet til dette utbruddet.

Jensen Farms frivillig mintes cantaloupes selges under Rocky Ford etiketten som ble sendt mellom 29. juli og 10. september i sytten stater. Farm tals har sagt at cantaloupes i spørsmålet bør ha enten en grønn og hvit etikett som sier "Product of USA, Frontera Produce Company, Fresh, Rocky Ford Cantaloupe eller en grå, gul og grønn klistremerke som sier" Jensen Farms- Søte Rocky Ford . CDC, FDA og Jensen Farms advarer om at alle som mistenker at de kan ha en forurenset cantaloupe, men kan ikke finne en etikett skal returnere den til sin butikk for identifisering og sourcing informasjon. Alle som har spist cantaloupes i de siste ukene, og da hadde influensalignende symptomer bør kontakte lege, spesielt hvis de har helseproblemer som inkluderer kreft eller immunologiske sykdommer samt gravide.

Frontera Produsere arbeider med FDA samt de statlige helsemyndigheter i hver av de berørte statene til å fastslå hvor forurensningen kan ha oppstått.

Listeriose forårsaker symptomer som kan variere fra feber og frysninger til muskelsmerter og diaré, og er ofte forveksles med influensa hos ellers friske voksne. Men det kan være farlig for eldre voksne, de med immunitet problemer og gravide kvinner som kan abortere.

Flere søksmål er allerede innlevert av en advokat med en annen for å være innlevert innen uken. De fleste har blitt arkivert av familiemedlemmer av de som har dødd, men flere av de syke menneskene er også vurderer filing søksmål også. Det offentlige blir trygg på at cantaloupe høsten er endte på Jensen Farms så nye forurensede meloner er ikke sannsynlig å ankomme. Fordi de er bare levedyktig for to uker, skjemt meloner sannsynligvis vil bli trukket fra hyllene og ødelagt uansett.