Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en bulking disk?

Hva er en bulking disk?

Mann som opplever smerter i korsryggen fra en bulende disk.

En bulende disk er en tilstand relatert til ryggraden, vanligvis korsrygg , eller nedre del av ryggen, som oppstår når en disk buler gjennom en spalte i ryggraden. Diskene er myke, geléaktig materiale som demper ryggvirvlene i ryggraden. En bulende disk oppstår når disken skifter ut av sin normale radius og forekommer oftest bare som følge av alder.

En bulende disk er forskjellig fra en diskusprolaps ved at en bulende disk vanligvis oppstår gradvis over tid i stedet for plutselig. En diskusprolaps er ofte et resultat av en skade eller traumer i ryggraden. Hos flertallet av pasientene som opplever en bulende disk, det er ingen smerte med mindre disken blir herniert eller stikker ut i en nerve.


En sunn ryggrad og en ryggrad med en bulende skive.

I mange tilfeller, en bulende disk kan diagnostiseres som en tilstand som er sekundær til et annet problem. Fordi en bulende disk ikke alltid forårsaker smerte, Det kan bare bli funnet under en rutinemessig eller diagnostisk avbildningstest, for eksempel magnetisk resonansavbildning (MR). Typisk, en bulende disk er ikke et problem med mindre den begynner å forårsake smerte, blir herniert eller sprekker.


En bulgiong -disk påvirker vanligvis korsryggen, men kan forekomme i nakkeområdet.

Behandling for en bulende disk eller til og med en diskusprolaps er relativt konservativ i de fleste tilfeller. Rest- og løftebegrensninger er vanlige, og en lege kan anbefale en kombinasjon av varme- og isterapi og antiinflammatoriske medisiner eller kortisoninjeksjoner. Medisin kan foreskrives for å håndtere eventuelle smerter.


Selv om det vanligvis er en tilstand som påvirker korsryggen, av og til, det kan forekomme en bulende disk i nakkeområdet. Vanligvis, smerter som stråler ut til skuldre og armer indikerer at en nerve i nakken kan bli klemt eller presset på. I korsryggen, Noen ganger kan smerter stråle ut til beina.


En gelpakke kan hjelpe mot smerter forårsaket av en bulende disk i nakkeområdet.

En fysisk undersøkelse av legen din vil hjelpe deg med å finne ut hvor ubehaget ditt kan komme fra, og om problemet oppstod gradvis eller plutselig. I de fleste tilfeller, konservativ behandling lindrer problemet. Ryggoperasjon, men ikke like vanlig, kan lindre alvorlig smerte forårsaket av kompresjon på nervene fra en bulende disk som blir herniert.