Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en bekkenmasse?

Hva er en bekkenmasse?

En forstørrelse eller hevelse i nedre del av magen kan være en bekkenmasse.

En bekkenmasse er en forstørrelse eller hevelse i underlivet eller bekkenområdet. Noen mennesker kan føle en bekkenmasse, derimot, de fleste oppdages under rutinemessige fysiske undersøkelser. Masser kan forårsake betennelse i bekkenet og hevelsen kan utløse andre symptomer i kroppen, som kan varsle den enkelte om at noe er galt. Masser i bekkenet kan indikere tilstedeværelsen av en godartet eller ondartet tilstand. Av denne grunn, det er viktig å få en hvilken som helst masse evaluert av en lege.

De fleste bekkenmasser identifiseres under rutinemessige medisinske evalueringer.

Hos kvinner, en masse kan indikere en unormal vekst på eller i et kvinnelig reproduktivt organ. Veksten kan være så enkel som en godartet cyste eller så alvorlig som en ondartet svulst. Masser i bekkenområdet til en kvinne kan potensielt skade de omkringliggende reproduktive organene ved å forhindre at de fungerer som de skal. For eksempel, man kan påvirke indre bekkenstrukturer som livmor og eggstokkene. Livmor fibroider og cyster på eggstokkene er eksempler på masser i det kvinnelige reproduktive systemet.

Hvis en bekkenmasse blir funnet, en lege bestiller medisinske tester som spenner fra blodprøver til MR.

Bekkenbetennelsessykdom kan være en annen årsak til hevelse i bekkenområdet hos kvinner. Denne tilstanden refererer til en infeksjon i de kvinnelige reproduktive organene. Infeksjonen kan spre seg gjennom alle organene, inkludert livmoren, eggstokkene og egglederne. Det kan forårsake store komplikasjoner, inkludert alvorlig bekkenpine, hindrede rør og i noen tilfeller infertilitet.

Hvis en masse blir funnet, en CT -skanning kan beordres for å vurdere abnormiteten ytterligere.

Både hos menn og kvinner, en masse kan innebære abnormiteter i andre organer i nedre del av magen. Vanligvis, en gastrointestinal lidelse kan forårsake bekkenmasser hos begge kjønn. En obstruksjon eller betennelse i tarmen, infeksjon og væskeretensjon i bekkenet er noen vanlige årsaker til at en masse kan utvikle seg. Av denne grunn, en mann med bekkenmasse eller kvinner med en masse som ikke er av gynekologisk årsak, kan konsultere en gastroenterolog, som spesialiserer seg på lidelser i mage -tarmkanalen, for å undersøke opprinnelsen til massen. I mange tilfeller er det ingen overveldende symptomer på denne tilstanden, derimot, noen mennesker kan oppleve magesmerter, bekken ømhet og hevelse.

Eggstokkcyster er en type bekkenmasse.

Hvis en lege finner en bekkenmasse under en undersøkelse, medisinske tester vil bli beordret for å undersøke saken ytterligere. Dette vil vanligvis inkludere blodprøver og en rekke diagnostiske tester for å få en detaljert oversikt over de indre strukturene i bekkenområdet. Vanligvis, en datastyrt tomografi (CT) eller magnetisk resonansavbildning (MRI) kan bestilles for diagnostisk avbildning. Det er viktig å få en masse evaluert, som det kan være kreft eller til slutt kan bli kreft. Få øyeblikkelig legehjelp kan forhindre at en godartet masse blir ondartet.