Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en kjent fremmed?

Hva er en kjent fremmed?

Kjente fremmede kan være en del av en vaskeriopplevelse.

En kjent fremmed er en person som man ofte ser, vanligvis, men ikke alltid i samme setting, men som man ikke interagerer med. Forholdet mellom kjente fremmede er et emne av interesse for sosiologi fordi et slags forhold eksisterer selv uten interaksjon. En kjent fremmed kan være en klassekamerat, noen sett ofte på treningsstudioet, noen som sitter i nærheten på t -banen, eller noen av mange andre gjentatte ganger sett mennesker. "Forholdet" mellom disse fremmede stammer fra den gjensidige beslutningen om ikke å samhandle til tross for regelmessig å være i nærheten av hverandre. Kjente fremmede er ofte nært knyttet til ens oppfatning av et bestemt sted mer enn de er definert av de spesielle egenskapene til mennesker.


Kjente fremmede kan knytte vennskap basert på lignende interesser.

Ikke-interaksjonsaspektet ved det kjente fremmede forholdet kan avsluttes hvis de fremmede møter hverandre vekk fra sine normale møteplasser. Personer som ser hverandre på vaskeriet med jevne mellomrom, for eksempel, er sannsynlig å samhandle hvis de møter hverandre mens de er på ferie et sted langt hjemmefra. I tillegg katastrofer eller andre ekstraordinære omstendigheter kan få en til å samhandle med en kjent fremmed. Kjennskapen har en tendens til å gi et visst nivå av støtte og komfort under urovekkende eller skremmende omstendigheter.


Kjente fremmede kan være noen som henger på vanlig restaurant eller bar.

Det er ganske vanlig at man tildeler en fiktiv bakhistorie og kallenavn til en kjent fremmed basert på utseende og oppførsel. Å gjøre det har en tendens til å få en til å føle seg noe nærmere den kjente fremmede og har en personlig effekt. Hvis kjente fremmede mennesker til slutt møtes, hver kan forklare detaljene til de fiktive personene de brukte på hverandre, ofte med effekten av stor gjensidig underholdning.


Kjente fremmede kan henge sammen på en klubb uten å ha noen meningsfylte interaksjoner.

Kjente fremmede er mer vanlige i noen typer lokalsamfunn enn i andre. I spesielt små grupper, som private skoler, små bedrifter, og liten, sammensveisede nabolag, det er relativt sjelden at den kjente fremmede forblir en fremmed over en lengre periode. Den lille størrelsen på samfunnet gjør samhandling ganske sannsynlig og kan også gjøre avstand og forsettlig unngåelse av interaksjon noe frekk. I slike lokalsamfunn, det er mulig å ha en form for mindre forhold til omtrent alle, og den lille størrelsen på samfunnet gjør en form for interaksjon nesten uunngåelig.


Kjente fremmede er vanligst i tettpakket byområde, selv om de finnes i små byer også.

I tettbygde byområder, på den andre siden, nesten alle er sannsynligvis en kjent fremmed for noen andre. Det store antallet mennesker som man sannsynligvis møter på daglig basis, gjør meningsfull sosial interaksjon med hver person nesten umulig. Forsøk på å sette i gang sosiale forbindelser i disse tettpakkete byområdene kan også ofte sees på som irriterende og frekt.