Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Rickettsia parkeri

Rickettsia parkeri

Rickettsia parkeri er en bakterie som overføres av flått som kan forårsake sykdom hos mennesker. Denne bakterien, og andre Rickettsia -arter som overføres av flått, tilhører en gruppe som kalles Spotted Fever -gruppen Rickettsia .

  • Symptomer og behandling
  • OVERFØRING
  • RICKETTSIA PARKERI FORHOLD I FLORIDA
  • Ressurs

I det begrensede antallet bekreftede tilfeller, symptomene dukket opp 2-10 dager etter en flåttbitt. I motsetning til Rocky Mountain spotted fever (RMSF), R. parkeri tilfeller kan ha en vaksinasjon som ligner et sår eller kviser på infeksjonsstedet, som ofte er det første symptomet. Symptomer inkluderer også feber, utmattelse, hodepine, Muskelsmerte, og generalisert utslett. R. parkeri synes å være en mindre alvorlig sykdom enn RMSF, og kan feildiagnostiseres på grunn av kryssreaksjon av tilgjengelige diagnostiske tester.

Det er viktig å fortelle legen om flåttbitt som har oppstått. Tilfeller oppdaget tidlig i sykdomsforløpet kan enkelt behandles med antibiotika.

Rickettsia parkeri overføres av Gulf Coast -flåtten ( Amblyomma maculatum ). Det har blitt identifisert i mange av de sørlige delstatene, inkludert Florida.

Tilfeller er rapportert i hele Gulf Coast -krysset, og flere tilfeller er rapportert i Nord -Florida siden 2007. Ensomme stjerneflått kan også være en potensiell vektor.

CDC:Andre tick-borne flekkfeber Rickettsial infeksjoner