Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Vestibuloplasty?

Hva er Vestibuloplasty?

Vestibuloplasty refererer til kirurgisk modifikasjon av munnhulen som kan omfatte styrke gingival-slimhinnen eller bentetthet eller omleiring omfattende vev. De kirurgiske prosedyrer involverer generelt å øke høyden og bredden av gummien regionen i forberedelse for proteser eller orale implantater. Omfanget av operasjonen varierer, avhengig av mengde bein tap og størrelsen på arealet som krever gjenoppbygging. Kirurgi for å reparere det vestibulære forlengelse området strekker seg alt fra utsiden av tennene og tannkjøttet på innsiden av kinnene.

Personer som bruker gebiss vanligvis legger merke til at det over tid blir apparatene løsere og løsere, vanligvis krever relining av protese plate eller krever den enkelte til å gjennomgå montering for nye proteser. Enten mangler en tann, den nedre eller øvre tennene, eller en hel munnfull av tenner, tannkjøtt og underliggende bein vanligvis forverres. Etter tapet av hver tann, reabsorbs legemet benvevet forårsaker krymping. Membraner og vev som dekker benet også avta. Oral kirurger utfører vestibuloplasty i et forsøk på å erstatte disse tapene.
annonse

Oral kirurger vanligvis utfører vestibuloplasty i et sykehus. Lengden på oppholdet og påfølgende rekonvalesens tid i stor grad avhenge av hvor mye reparasjon nødvendig. I tilfeller hovedsakelig involverer vev krymping, kirurger vanligvis innlemme podet vev, forutsatt av pasienten, for å bygge opp og styrke mønelinjen for støtte av et implantat eller protese plate. Kirurger vanligvis få vevet ved å barbere en ekstremt tynt stykke hud fra låret, taket av munnen eller øyelokkene.

Når betydelig bein tap oppstår, leger vanligvis erstatte beinet med et bein pode eller en syntetisk enhet. Grafts for denne prosedyren kan innebære å ta bein fra pasientens egen hofte. I det tilfelle at meget lite ben eller vev forblir som i tilstrekkelig grad bærer en hvilken som helst form for dental apparatur, kan kirurgen velge å utføre omfattende modifikasjoner.

I tillegg til bare å øke ben og tannkjøtt høyde og bredde, kirurger kan senke nivået av gulvet eller taket i munnen for å oppnå mer dybde mellom toppen av tannkjøttet og sulcus, hulrommet mellom kinnet og tyggegummi. Oral kirurger også referere til denne typen vestibuloplasty som sulcoplasty. Under denne operasjonen, leger klippe og lavere muskler og vev som fester kinnet til gulvet eller taket av munnen og leppene.

Som med alle kirurgiske prosedyren, er en rekke farer involvert. Overdreven blødning, hevelse og infeksjon kan oppstå. Vev kan ikke gro skikkelig. Nerve og muskel vev kan medføre varige skader som resulterer i ansikts hengende eller sagging.