Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Natriumbenzoat?

Hva er Natriumbenzoat?

Natriumbenzoat er et natriumsalt som forekommer naturlig i noen matvarer, men er også mye brukt som et kjemisk konserveringsmiddel. Den brukes hovedsakelig som mat konserveringsmiddel, men er også funnet i kosmetikk, fargestoffer, legemidler, industrielle innstillinger. Natriumbenzoat er en vanlig ingrediens i svært bearbeidet mat som kullsyreholdige brus, eddik, fruktjuicer; i blandede ingredienser som salatdressinger; og for å stoppe fermenteringsprosessen i viner. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) og Health Protection Branch i Canada (HPB) rapporterer at i lave doser er det trygt for forbruk, men når kombinert med askorbinsyre det danner kjemiske benzen, en mistenkt kreftfremkallende.
< h4> i Mat

Sodium benzoat naturlig forekommer i lave nivåer i frukt som epler, plommer, bær og tyttebær, og i noen søte krydder, inkludert nellik og kanel. Da lagt til mat som en kjemisk konserveringsmiddel, kan om lag 75% av folk smake den. Siden det er en natriumsaltet, det smaker salt, bitter eller sur for folk flest; men for andre kan det smaker søtt. FDA tillater nå et maksimum på 0,1% benzoat i næringsmidler. Brus er nummer én kilde natriumbenzoat i kosten. På sin egen, er det ikke ansett som giftig, og studier viser ingen negative helseeffekter hos mennesker under normale forhold.
annonse

Andre bruksområder

I tillegg til dens bruk som konserveringsmiddel i mat, natriumbenzoat brukes i kosmetiske produkter som munnvann, tannkrem, deodorant, lotion, og sjampo. Dette gjøres vanligvis ved å holde bakterier fra å vokse i produktene. Det er også brukt i medisinske sirup, salver og piller. Industrielt, opptrer natriumbenzoat som en korrosjonsinhibitor, og brukes til å holde mange forskjellige typer av metaller mot rust. Det er ofte brukt i metallbokser som inneholder flytende matvarer eller rengjøringsmidler, maskiner som er utsatt for fuktighet, og i bilmotorer

Sikkerhet Bekymringer

Når det kombineres med askorbinsyre -. Også kjent som vitamin C eller sitronsyre - konserverings konverterer til benzen, til en kreftfremkallende rapportert forårsake leukemi, DNA-skader, skader på mitokondriene i cellene, celledød og Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Andre studier viser at natriumbenzoat blandet med visse kunstig konditorfarge forårsaker hyperaktivitet hos barn. Siden mange mennesker konsumerer brus på en jevnlig basis og konserveringsmiddel er vanligvis ubemerket i de fleste dietter, kan benzennivåene være svært høy for tunge brus drinkers.

Tester på Mat og resulterende handlinger

I 2005, FDA testet nesten 200 brus og relaterte drikker for benzen og fant bare ti som scoret høyere enn anbefalt kvote. Mer enn halvparten testet negativt for benzen eller inneholdt nivåer som var under kvote. Likevel, som svar på forbrukernes bekymringer, brus produsenter i USA har også begynt å fjerne kunstige farger fra sine drinker for å senke benzen nivåer. Den Foods Standard Agency Board (FSAB) i Storbritannia begynte å fjerne kunstige konditorfarge fra matvarer i 2009.

Redusere Eksponering

De som ønsker å redusere eksponeringen mot benzoater bør lese nøye etiketter på produkter og unngå de med benzen, benzoat, eller benzosyre; spesielt når det kombineres med askorbinsyre, sitronsyre og vitamin C-ingredienser. Det kan også være en god idé å begrense brus og bearbeidet fruktjuicer, spesielt for barn.