Hjem >> barns helse >> 3 måter å hjelpe til med å få flere barn vaksinert

3 måter å hjelpe til med å få flere barn vaksinert

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Følg meg på Twitter @drClaire

Det er mye å feire under National Infant Immunization Week i år. Mer enn 90% av barna 19 til 35 måneder har mottatt alle anbefalte doser vaksiner for sin alder mot polio, meslinger, kusma, rubella, vannkopper, og hepatitt B - og mer enn 80% har mottatt all anbefalt beskyttelse mot difteri, stivkrampe, kikhoste, pneumokokker, og influensa .

Men det er også grunner til å være bekymret. Bare 72% har hatt alle anbefalte vaksiner, noe som betyr at ett av fire barn mangler minst ett. Enda mer angående, studier viser at det er geografiske klynger av underimmuniserte eller uimmuniserte barn-og det er innenfor disse klyngene at vaksineforebyggende sykdommer kan spire opp, og spre seg, raskt.

Vaksiner redder liv. De har dramatisk redusert forekomsten av mange sykdommer som før forårsaket virkelig skade og til og med død. Sykdommer som tidligere fryktet, blir nå nesten glemt. Men vaksiner virker ikke hvis barn ikke får dem.

Her er tre måter vi kan samarbeide for å redde flere liv:

1. Sørg for at alle barn har tilgang til helsehjelp. Det er ikke bare vaksinertvil som kommer i veien for vaksinasjon. For mange familier, det handler mer om å ikke ha lege i nærheten - eller ikke ha helseforsikring eller andre måter å betale for helsehjelp. Selv om det er programmer som hjelper med kostnadene for selve vaksinene, de dekker ikke kostnaden for legebesøket og annen godt barneomsorg som vanligvis følger med vaksiner. Tilgang til helse og dekning er viktig for alle aspekter av barnehelse, selvfølgelig - vaksiner er bare en del, men en viktig del.

2. Sørg for at alle foreldre har tilgang til nøyaktig informasjon om vaksiner. Det er mange rykter der ute, for eksempel at vaksiner forårsaker autisme (de ikke) eller at det er bedre å avstå fra vaksiner for babyer (det er det ikke). Med fremveksten av Internett, det har blitt lettere for feilinformasjon å spre seg - og når foreldrene først er redde, som kan være vanskelig å angre. Det er mange gode vitenskapelige bevis som viser at vaksiner er både effektive og trygge, og vi må gjøre en bedre jobb med å få informasjonen til foreldrene. Det er ikke alltid mulig å ha en fullstendig diskusjon på et 15-minutters besøk for godt barn, så vi må tenke mer kreativt om hvordan vi proaktivt kan få informasjon til foreldre - og utnytte sosiale medier og andre lokalsamfunn bedre for å spre fakta i stedet for rykter.

3. Sørg for at vi forstår bekymringene til foreldre som nøl med vaksine. Forskning på vaksine -nøling har vist at det er mange forskjellige grunner til at foreldre bekymrer seg for eller nekter vaksiner, og bare å fortelle folk at det er en god idé, kommer ikke til å gjøre susen. For eksempel, en interessant studie publisert i Natur Menneskelig atferd brukte teori om moralsk grunnlag for å utforske hvordan foreldre tar beslutninger om vaksiner, og fant ut at foreldre som nølte med vaksine, satte stor vekt på personlig frihet og renhet. Det betyr at argumenter om å unngå skade (ved å vaksinere mot skadelige sykdommer) eller rettferdighet (si at det ikke er rettferdig å sette andre i fare ved å ikke vaksinere) rett og slett ikke var like viktige for dem som deres argumenter om at det å tvinge dem til å vaksinere krenker deres personlige frihet , eller at vaksintilsetninger er urene (dette er et annet område der misforståelser er vanlige). Hvis vi ønsker å lykkes, vi må ta deg tid til å forstå og ta opp alle årsakene bak vaksinen som nøler.

Til syvende og sist, vi ønsker alle det samme:å holde barna sunne og trygge. Jobber sammen, vi kan få det til.