Hjem >> ernæring >> Himalayasaltfordeler:hvorfor det er bedre enn bordsalt

Himalayasaltfordeler:hvorfor det er bedre enn bordsalt

 • Natrium er et livsviktig mineral som kroppen din trenger for å fungere. Men for mye natrium – så vel som natrium som ikke er balansert av andre mineraler – kan bidra til helseproblemer og uønskede bivirkninger.
 • Naturlige salter, som rosa Himalayasalt og havsalt, inneholder natrium og andre nyttige mineraler som kalium og magnesium som støtter generell helse og velvære.
 • Les videre for å lære mer om fordeler og ulemper med bordsalt, Himalaya rosa salt og havsalt.

Sammen med fett har salt blitt demonisert i flere tiår i hjertets helses navn. Sannheten er at du kan vurdere salt – spesielt Himalaya rosa salt – en helsestøttende mat, i de riktige mengder.

Du ville dø uten natrium, og flere studier har funnet at restriksjon av natrium kanskje ikke påvirker risikoen for hjertesykdom så mye som tidligere antatt, og at begrensning faktisk kan ha vært assosiert med økt risiko for død totalt sett.

Så hvorfor er salt så forvirrende? Når forskere forsker på helseeffektene av salt, studerer de oftest bordsalt, som oppfører seg annerledes i kroppen og har mer natrium enn Himalayasalt og havsalt. Dessuten har ikke bordsalt andre balanserende mineraler som kalium, kalsium og magnesium som motvirker de negative effektene av natrium.

På den annen side kan du nyte flere fordeler av Himalayasalt ved å inkludere det i kostholdet ditt på mange kreative måter. Men før du begynner å utvide dine kulinariske ferdigheter, lær mer om de forskjellige typene salter, hvordan de påvirker kroppen din og akkurat hvor mye salt du bør konsumere på daglig basis.

Innholdsfortegnelse

 • Er Himalayasalt bra for deg?
 • Fordeler med Himalayasalt
 • Rosa Himalayasalt kontra andre typer salter
 • Hvor mye salt bør jeg spise?

Er Himalayasalt bra for deg?

Himalaya-rosa salt utvinnes fra eldgamle havbunner i Himalaya-fjellene i Pakistan, som har blitt komprimert gjennom århundrer for å danne tette, tørre saltsteinslag. (Disse eldgamle havbunnene er grunnen til at du kan se eller høre det kalt "Himalaya-havsalt.")

Hvordan fungerer gruveprosessen? I Himalaya gjøres det mekanisk. Arbeidere er avhengige av en rekke teknikker, inkludert håndgruvedrift og maskingruvedrift. Det viktige er at saltgruvearbeidere i Himalaya i Punjab-regionen i Pakistan ikke bruker eksplosiver for å få så rent salt som mulig. Vanligvis blir sluttproduktet testet for forurensning av tungmetaller, urenheter, forurensninger og andre ting du ikke vil ha i maten din.

Det er motstridende informasjon om hvor mange forskjellige mineraler og sporstoffer Himalayasalt har. Noen kilder sier 60, men andre sier over 80. Uansett hvem du tror, ​​har Himalaya-rosa salt dusinvis av spormineraler og har absolutt et høyere mineralinnhold enn bordsalt, som bare inneholder natriumklorid. Den rosa fargen kommer fra jerninnholdet.

Godt salt er ikke nok til å erstatte et godt kosthold og målrettede kosttilskudd. Men en mineralboost - og spesielt en elektrolyttboost - noen ganger om dagen når du salter maten er en fantastisk ting. Siden en god del av cellene dine går på elektrisitet, vil du ha rikelig med elektrolytter som natrium, kalium, kalsium og magnesium oppløst i cellevannet ditt. Elektrolytter hjelper cellene dine med å bære en elektrisk ladning, og elektrisitet gjør at cellene dine kan gjøre sine daglige jobber og kommunisere med hverandre.

I motsetning til bordsalt, som er ganske mye NaCl og ikke mye annet, vet kroppen din hva den skal gjøre med Himalaya rosa salt på grunn av mineralprofilen. Her er den biokjemiske grunnen til at det er fordeler med rosa Himalayasalt for helsen din som du kanskje ikke får med vanlig bordsalt.

De fleste celler har en høyere konsentrasjon av natrium utenfor cellen og en høyere konsentrasjon av kalium inne i cellen. Når du har for mye natrium og ikke nok kalium, tar cellen inn for mye natrium og den gjør ikke jobben sin ordentlig.

Kalium og natrium jobber tett sammen. En av de flotte tingene med kalium er at det faktisk senker blodtrykket. Hjerne-, nerve- og muskelceller er avhengige av en riktig balanse mellom natrium, kalium og kalsium for å "snakke" med hverandre. Når diettsaltet ditt bringer hele spekteret av mineraler, får du flere helsemessige fordeler, og du trenger ikke å bekymre deg for at for mye salt kaster ting ut av veien. Når leger anbefaler å øke elektrolyttene dine for såre muskler, rykninger eller kramper (spesielt hos gravide kvinner), er dette grunnen.

Relatert: Hva er den beste måten å holde seg hydrert? Fokus på cellulær hydrering

Fordeler med Himalayasalt

Selv om det ikke er noe for deg å gå til en saltterapiøkt, er det fortsatt en god idé å finne måter å inkludere rosa salt i kostholdet ditt. Her er noen fordeler med Himalayasalt som kroppen din vil sette pris på:

 • Øker mineralinntaket ditt ved regelmessig bruk.
 • Inneholder mineraler som kalium og magnesium som hjelper deg med å balansere effekten av natrium.
 • Reduserer milde til moderate bihule- og åndedrettsproblemer som astma, overbelastning og betennelsesrelaterte lungeproblemer, når de inhaleres som salt luft.
 • Kan bidra til å opprettholde insulinfølsomheten, og hjelpe deg å få energi ut av maten du spiser.
 • En klype salt i vann om morgenen øker blodtrykket litt, og gir deg energi til å starte dagen.

Profftips: Fordi det støtter elektrolyttbalansen, anbefales Himalayasalt ofte for personer som følger lavkarbodietter. Himalaya rosa salt kan hjelpe deg å komme deg gjennom keto-influensaen ved å gi sårt tiltrengt elektrolyttstøtte. Å gå gjennom den første overgangen til ketose krever også mye hvile, riktig hydrering og inntak av rikelig med ketonforsterkende kvalitetsfett som Bulletproof Brain Octane C8 MCT Oil.

Rosa Himalayasalt kontra andre typer salter

Ett salt er ikke bedre enn det andre bare fordi det er naturlig eller ikke. Nå som du kjenner noen viktige fordeler ved Himalaya-rosa salt, la oss dykke dypere inn i de andre salttypene du kanskje har gjemt bort i pantryet ditt.

Havsalt

Som Himalayasalt kommer havsalt fra havbunnene. Hovedforskjellen er at Himalayasalt er et tørt salt utvunnet fra steinsalt i en region, mens havsalt kommer fra saltvannskilder fra hele verden. Produsenter pakker havsalt på den våte siden, lik teksturen til god slottsbyggende sand.

Som et naturlig salt, ligner mineralprofilen på Himalaya-varianten. Med havsalt er kilden imidlertid viktig - mye. Når du høster sjøvann fra forurensede havområder, ender saltet du får fra fordampning også forurenset. Forskere har funnet plast og kjemikalier i visse havsalter som du ikke vil strø på maten.

Havsalt av høy kvalitet fra rene kilder er imidlertid bra for deg, og folk som opplever hodepine fra bordsalt og himalayasalt, klarer seg generelt godt på godt hentet havsalt. Du kan også velge havsalt hvis legen din fortalte deg å kutte ned på natrium siden det inneholder mindre natrium enn Himalayasalt og enda lavere nivåer enn bordsalt. Du må være villig til å forske på produksjonen for å sikre at den kommer fra rene kilder.

Havsalt brukes ofte i oppskrifter fordi dets flassete tekstur setter en deilig finish på måltidene. Hvis du leter etter noen smakfulle måter å tilsette mer havsalt til kostholdet ditt, bør du vurdere disse oppskriftene:

 • Kjølt prosciutto-innpakket asparges Antipasto :For en forrett eller til og med en rask lunsj, kan du ikke gå galt med denne forfriskende retten, som inneholder flassende havsalt i en urtepakket dressing og til avslutning.
 • Sukkerfrie sjokoladekaffetrøfler :Finnes det noe mer dekadent enn kaffe og sjokolade? Disse sukkerfrie trøflene kombinerer begge de rike smakene til en perfekt bitestørrelse. Et dryss havsalt på toppen gir en tilfredsstillende crunch samtidig som den forsterker den søte smaken. Enten du foretrekker de søte og glatte tonene av Bulletproof Original Coffee Beans eller den røykfylte finishen til Bulletproof French Kick Ground Coffee, kan du ikke gå galt med denne syndfrie oppskriften.
 • Paleo-gresskarscones :Ha en av disse sconesene med havsalt sammen med skuddsikker morgenkaffe, og du vil føle deg klar til å takle dagen. Fullpakket med kvalitetsfett fra Bulletproof Grass-Fed Ghee, kan du gi kroppen din et ytterligere næringsløft med en deilig glasur med en Bulletproof Chocolate Dipped Collagen Protein Bar.

Bordsalt

Selv om det er langt fra rent, er bordsalt så nær 100 % NaCl du kan komme. Hva er noen funksjoner som vanligvis forbindes med bordsalt?

 • Den er utvunnet ved bruk av eksplosiver, som er en utrolig billig metode. Men du kan ikke sprenge noe uten å legge igjen uønskede forbindelser.
 • Bordssalt blekes kjemisk for å gjøre det unaturlig hvitt. Den er også strippet for mineraler som kalium og magnesium som balanserer effekten på blodtrykket.
 • Produsenter blander inn antiklumpemidler for å forhindre at det klumper seg. Noen antiklumpemidler i matvarer (som kalsiumkarbonat) er tryggere enn andre som inneholder aluminium- eller cyanidforbindelser.

Da finner du noen ganger ingredienser du ikke forventer. Noen merker av kommersielt tilgjengelig salt inneholder til og med dekstrose, et maisavledet sukker. Folk skjønner ikke at de ikke bare salter maten, de sukker den også!

Jodert salt

Jodisert salt er bare bordsalt med kaliumjodid tilsatt. Regjeringsinitiativer på 1920-tallet introduserte kaliumjodid i salt for å redusere struma, som er forstørret skjoldbruskkjertel fra jodmangel.

Jod er viktig for riktig skjoldbruskkjertelfunksjon, og inntaket må balanseres med et annet mineral som er viktig for skjoldbruskkjertelens funksjon, selen.

Relatert: Er du trøtt, eller er det lite magnesium? Tegn på magnesiummangel

Hvor mye salt bør jeg spise?

Er Himalayasalt bra for deg? Ja, med måte. Selv om det ikke finnes en ensartet tilnærming til salt, er den anbefalte daglige mengden natrium mindre enn 2300 milligram per dag.

Generelt sett får du sannsynligvis en sunn mengde salt når:

 • Du spiser ekte mat
 • Du spiser minimale mengder ferdigpakket mat eller mat med konserveringsmidler
 • Du salter maten etter smak

Når du spiser ekte mat og massevis av grønnsaker, vil kroppen din selvregulere saltinntaket ditt. Det er ikke tilfellet med pakket mat. Matprodusenter konstruerer smaken av snacks og pakket mat for å holde dem stabile og også få deg til å ha lyst på mer, slik at du får i deg mer salt enn smaksløkene oppdager.

Det er mange endringer du kanskje vil gjøre i livsstilen din for å forbedre måten du føler deg på. Salt er lett. Når du har funnet en som fungerer for deg, trenger du aldri å tenke på det igjen. Bare grip inn i skapet ditt og dryss vekk!

Nysgjerrig på hvor mye salt som er riktig for deg og din livsstil? Les vår praktiske guide for å bestemme hvor mye salt du bør spise.