Hjem >> ernæring >> Drikkevaner Eksperter advarer om at du bør unngå hvis du er over 50 år

Drikkevaner Eksperter advarer om at du bør unngå hvis du er over 50 år

Når du har mer enn 50 års livserfaring under beltet, du vet sannsynligvis en eller to ting om kroppen din og generell helse. Du har kanskje innsett at å ha et par glass vin treffer deg som massevis av murstein dagen etter, at grønnsaker faktisk smaker ganske godt når du vet hvordan du skal tilberede dem, og at det som virket som en liten overbærenhet i øyeblikket, kan vise seg som store gevinster på skalaen hvis du ikke er forsiktig.

Derimot, selv om du tror du ser på matinntaket som en hauk, Det er en ting du kanskje overser når det gjelder helsen din:drikkevanene dine. Hvis du vil forbedre helsen din raskt, les videre for å finne ut hvilke drikkevaner diettister sier at du bør unngå hvis du er over 50. Og hvis du vil fornye matvanene dine, start med de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

Drikker alkohol daglig

Shutterstock / Dean Drobot

Det er lett for den sporadiske cocktailen å bli et daglig ritual, men det kan ha alvorlig skadelige effekter på helsen din, spesielt hvis du er over 50.

"Selv alkoholalternativer uten sukker kan bidra til vektøkning på grunn av at flytende kalorier mangler fiber, protein, fett, eller noen næringsstoffer som kan bidra til å føle seg mett og fornøyd. Dette kan føre til overdreven kaloriinntak og til og med hoppe over et mer næringsrikt alternativ i stedet for det andre glasset øl eller vin, "forklarer Megan Roosevelt, RDN , grunnlegger av HealthyGroceryGirl.com.

Og for flere måter å forbedre ditt velvære på, sjekk ut disse overraskende bivirkningene av å ikke drikke alkohol, Si eksperter.

Drikker alkohol før sengetid

Shutterstock

Det er ikke bare kaloriene i de alkoholholdige drikkene du bør være forsiktig med. Til tross for at du føler deg sliten, alkohol kan ha en sterkt negativ innvirkning på søvnen din, også.

"Å drikke for mye alkohol før sengetid kan redusere søvnkvaliteten, inkludert REM -søvn, eller dyp søvn. Hvis du drikker for mye før sengetid, eller til og med for nær sengetid, det kan påvirke produktiviteten din dagen etter, "forklarer Courtney D'Angelo, MS, RD , en registrert diettist og forfatter på Fit Healthy Momma.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

Drikker sukkerholdige drikker

Shutterstock / Red Confidential

Disse sukkersøte godbitene gjør ikke dine helsegoder i alle aldre, og de er spesielt dårlige for deg hvis du er over 50.

"Når vi blir eldre, vår kognitive funksjon er i fare for tilbakegang. Den gode nyheten er at kosthold kan påvirke hvor godt hjernen vår eldes. Epidemiologiske så vel som musstudier har vist at høye inntak av raffinert sukker er forbundet med en nedgang i kognitiv funksjon; derfor, kan det være lurt å vurdere å begrense inntaket av raffinert sukker og sukker-søtet drikke når du blir eldre, "forklarer Lacy Ngo, MS, RDN , forfatter av The Nourishing Meal Builder , siterer en studie fra 2018 publisert i Nutricion Hospitalaria .

Drikker for mange koffeinholdige drikker

Shutterstock

Selv om du ikke fyller kaffen med sukker, overskytende koffein kan ha en alvorlig skadelig effekt på helsen din etter 50.

"Etter 50, å få god søvn kan være mer utfordrende [og] koffein kan ta opptil 10 timer å fullstendig rydde ut, "forklarer Keith-Thomas Ayoob, EdD, RD, FAND , en assosiert klinisk professor emeritus ved Albert Einstein College of Medicine. "Ta en kopp kaffe eller te om morgenen, men bytt deretter til koffeinfri, "Ayoob anbefaler.

For litt mer insentiv til å slippe de koffeinholdige drikkene, sjekk ut disse bivirkningene av å gi opp kaffe, I følge Science.

Drikker væske for nær sengetid

Shutterstock / Syda Productions

Å ha et par slurker med vann før sengetid kan ikke gjøre mye skade, men å drikke mye mer enn det kan gjøre en stor forskjell i kvaliteten og varigheten av søvnen din.

"Spesielt menn kan finne prostata forstørre, legger press på blæren selv om den er mindre enn full. For å redusere antall ganger du må stå opp om natten for å tisse, det kan hjelpe å drikke mer væske i løpet av dagen, så det er mindre behov for å tisse over natten, forstyrrer søvn, "sier Ayoob, som anbefaler å drikke bare det som er nødvendig for å ta medisiner om natten innen to eller tre timer før sengetid.

Les dette neste:

  • De beste og verste drikkene på hyller i 2021 - rangert!
  • Den beste måltidsplanen hvis du er over 50 år, Sier diettist
  • Hemmelige triks for å se yngre ut etter 50, Si eksperter