Hjem >> ernæring >> 7 skumle bivirkninger av å spise søppelmat hver dag

7 skumle bivirkninger av å spise søppelmat hver dag

Åh, søppelmat. Det er ofte vanskelig å motstå, og når du begynner å gumle bort noen, det er enda vanskeligere å stoppe. Selv om du av og til ikke vil skade deg, hvis du tilfeldigvis spiser ganske mye søppelmat hver dag, du kommer til å ville legge fra deg posen med potetgull. Se, mens søppelmat kan være velsmakende, Det er mange ulemper hvis du spiser det hver dag.

Så for å hjelpe deg med å unngå å falle inn i dette farlige mønsteret, Vi avdekker noen av de skumleste bivirkningene som kan oppstå hvis du spiser junk food daglig. (I stedet, fokus på 21 beste sunne matlagingshacks noensinne!)

1

Du vil gå opp i vekt.

Shutterstock

Denne burde komme som en no-brainer. Hvis du tilfeldigvis spiser ultraforedlet mat hver dag, du kommer til å pakke på kiloene. En studie sammenlignet endringer i kroppsvekt og kaloriforbruk for 10 menn og 10 kvinner som spiste enten et ultrabearbeidet eller et minimalt behandlet diett i to uker. De som var på den ultralettbehandlede dietten spiste omtrent 500 kalorier mer per dag, spiste raskere, og gikk opp 2 kilo i gjennomsnitt. Store yikes.

Derfor vil du unngå å spise de usunneste snacksene på planeten hver eneste sjanse du får!

2

Humøret ditt endres.

Shutterstock

Det er sant - det du putter i kroppen din hver dag påvirker humøret ditt. Faktisk, 90% av serotoninreseptorene befinner seg i tarmen, så du vil selvsagt sørge for at du mater tarmene dine ordentlig. En diett som er fylt med sterkt bearbeidet mat og kjemiske tilsetningsstoffer, hjelper deg ikke med å opprettholde en sunn tarm, selv om. Plus, det er studier som forbinder å spise sunt, balansert kosthold, for eksempel middelhavskosten, og å unngå betennelsesproduserende mat (som søppelmat) kan hjelpe når det gjelder å bekjempe depresjon.

3

Du skader hjertet ditt.

Shutterstock

Når det gjelder søppelmat, Det er en god sjanse for at den kommer til å være høy i sukker eller salt. Og noen ganger begge for en ekte dobbel-whammy! Hvis du spiser mye som inneholder mye sukker og natrium, du setter deg opp for store kardiovaskulære problemer.

En studie i Journal of the American Medical Association fant ut at de som får 25% eller mer av tilsatt sukker er mer enn dobbelt så sannsynlig å dø av hjertesykdom sammenlignet med de som spiser mindre enn 10%. Og det stopper ikke der, ettersom høyt natriuminntak er forbundet med en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Så å gumle på de altfor salte bearbeidede snacksene over tid kan sette deg opp til å utvikle hypertensjon. Slag, hjertefeil, magekreft, og nyresykdom har alle vært knyttet til overdreven natriuminntak, også.

4

Huden din vil lide.

Shutterstock

Hvis du lider av konstant utbrudd og du ikke er helt sikker på hva du kan gjøre for å berolige huden din, du vil kanskje ta lang tid, se hardt på søppelmaten du spiser hver dag.

"Bedre hud er en av de store fordelene med å gi avslag på bearbeidet mat, "Isabel Smith, MS, RD, CDN, og grunnlegger av Isabel Smith Nutrition fortalte oss i en tidligere historie. "Mange konserveringsmidler og ingredienser som finnes i bearbeidede matvarer kan ofte være i veien for klarhet, sunn hud. "

5

Du er konstant sulten.

Shutterstock

Finn deg selv å spise en matbit, og ikke så lenge etter, du er sulten igjen, strekke seg etter mer? Vi vil, hvis du bare unner deg mat som inneholder mye sukker eller salt, de vil få deg til å begjære og ende opp med å spise mer av disse bearbeidede junkfoodene. Disse matvarene oppmuntrer til overspising (det er lett å spise en hel erme med informasjonskapsler eller en stor pose chips!) Uten å gi noe næringsstoff. Du blir ikke mett veldig lenge, og snart nok, du er sulten igjen. En ond sirkel!

Leter du etter flere nyttige tips? Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

6

Hormonene dine blir ubalanserte.

Shutterstock

Ifølge forskning publisert i British Journal of Nutrition , Hvis du bruker for mange kalorier fra fett og enkle sukkerarter - som er rikelig i søppelmat - kan dette rote med riktig funksjon av hormonene leptin og ghrelin. Resultatet? Kroppens evne til å regulere vekt og metabolisme fungerer ikke lenger på topp.

7

Fordøyelsen din er ikke den beste.

En ting som alle typer søppelmat har til felles? Mangelen på fiber. Fiber er et viktig næringsstoff for kroppen din som naturlig finnes i matvarer som frukt, grønnsaker, korn, og belgfrukter. Hvis du alltid strekker deg etter sjetongene, informasjonskapsler, eller kringler skjønt, du går glipp av fiberpakket mat som hjelper deg å holde deg regelmessig, slik at du ikke trenger å lide av ubehageligheten med forstoppelse.