Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning av å spise fersken,

En stor bivirkning av å spise fersken,

Sier diettist

Det er noen få ting som skriker om sommeren, som sesongens første modne fersken. Enten de er lagt til smoothies, salsa, parfaits, muffins, paier, eller spist rett av treet, disse steinfrukter er et deilig tillegg til utallige søte og salte sommerretter.

Derimot, disse smakfulle fruktene har noen få triks i ermet bortsett fra bare å utvide bredden på ditt kulinariske repertoar; ifølge eksperter, de er ikke sløv når det gjelder helsen din, enten.

"Fersken gir en rekke helsemessige fordeler som ikke bør overses. Fersken gir et stort utvalg av mange vitaminer og mineraler fra kobber til vitamin C, " sier Trista Best , MPH, RD, LD , en registrert diettist på Balance One Supplements.

Faktisk, fersken har spesifikke forbindelser i seg som kan gi unike helsemessige fordeler for de som bruker dem. "Disse forbindelsene, karotenoider og koffeinsyre, er kjent som fytonæringsstoffer og fungerer som antioksidanter i kroppen, "sier Best. Lastet med potente bioaktive forbindelser, en stor bivirkning ved å spise fersken er å redusere oksidativ skade som kan føre til kreft.

"Disse forbindelsene har vist seg å ha kreftdempende egenskaper og blokkerer utviklingen av celler fra å bli kreft. Andre polyfenoler som finnes i fersken bidrar til å redusere betennelse og forhindre eller redusere oksidativt stress fra giftstoffer og frie radikaler." (Relatert:Denne saftige sommerfrukten hjelper til med å øke immunsystemet.)

Shutterstock

En in vivo-studie fra 2014 publisert i Journal of Nutritional Biochemistry fant at ferskenfenoler var effektive for å hemme vekst og metastase av MDA-MB-435 brystkreftceller, med studiens forfattere som antyder at enten daglig inntak av to eller tre fersken eller kosttilskudd som inneholder fersken polyfenolekstrakt kan være et effektivt middel for å redusere spredningen av brystkreft etter at en pasient først er diagnostisert.

I tillegg en studie fra 2010 publisert i Miljøvitenskap og teknologi fant at ferskenpolyfenoler viste effekt når det gjelder å drepe brystkreftceller uten å påvirke friske celler negativt.

Så, mens du kanskje tar deg til den fersken først og fremst for sin velsmakende smak, du får en rekke helsemessige fordeler for hver bit.

For flere sunne kostholdsnyheter, sørg for Meld deg på vårt nyhetsbrev og les disse neste:

  • En stor bivirkning av å spise kirsebær, Si dietister
  • Hemmelige bivirkninger av å spise vannmelon, Sier Science
  • Den beste frukten å spise, Ifølge en diettist