Hjem >> Medisin >> Nyrestein, årsaker og Treatment

Nyrestein, årsaker og Treatment

What er nyrestein?
Nyrestein er en tilstand som både menn og kvinner kan lide av, hvor visse stoffer som er i urinen form i en solid hard klump i din nyre. Nyrestein er også kjent som nyresten. Nyrestein deretter passere gjennom blæren og fjernes sammen med urinen og kan føre til mye ubehag.
Dannelse av nyrestein starter i nyrebekken. Når urinen overføringer fra nyrene til blæren gjennom svært smale rør kjent som ureter, nyrestein kan også tas med det. De er utvist med urin når et individ urinates. Noen steiner er så miniscule og små at de forårsaker ingen symptomer i det hele tatt, og noen er så store at de kan føre til store smerter og ubehag for den enkelte som har til ansikt symptomene.
Smerten som nyrestein forårsake er vanligvis følte på den ene siden av kroppen og kan vare fra noen få timer til noen dager før det er ute av systemet. Når steinen har passert gjennom de system smerte deretter avtar og tilstanden er over. Folk kan ha nyrestein gjenta seg om og om igjen på grunn av visse forhold kan man lider av. Nyrestein er mest vanlig blant middelaldrende hvite menn og behandling vanligvis innebærer å lindre smerte gjennom medisinering som enten oppløses eller helt fjerner eksisterende steiner i et forsøk på å hindre gjentakelse.
Man kan vite at de lider av nyresten hvis de opplever noen av følgende symptomer. Disse symptomene er smerte som er noen ganger uutholdelig og begynner i korsryggen rett under ribbeina og det reiser nedover. Menn vanligvis føler mest smerte når steinen begynner å reise gjennom sine testikler og penis. Når tiden endelig kommer at steinen må være bestått urin vil vanligvis være vanskelig å passere med hyppige små bekker. Urinen vil noen ganger være blodig eller formørket og kan brenne når urinen begynner å passere gjennom systemet. Kvalme og oppkast kan forekomme, og man kan få en feber på grunn av en bakteriell infeksjon.
Årsak til nyrestein er på grunn av lav urinvolum og steiner er dannet. Andre årsaker er funnet gjennom arvelige faktorer. Økt kalsium i urinen kan danne nyrestein. Høy kalsiumnivå i blodet som kan føre til hyperkalsiuri og kan danne steiner. Andre sykdommer kan føre til nyresteiner, slik som Crohns sykdom og irritabel tarmsykdom. En diett med høyt oksalat kan føre steiner til å danne. Den vanligste årsaken til nyrestein er overdrevent sur urin. I noen tilfeller er det ukjent hvorfor en stein skjemaer med enkelte individer.
Å forebygge nyrestein fra forming du må drikke mye vann om dagen for å holde mengden av urin vesentlig stor og har bevegelsen av urin gjennom blæren mer overdreven. Det sies at du trenger å drikke 8 til 10 kopper vann for å ha nok væske til å prøve og unngå nyrestein. En sunn, velbalansert kosthold er viktig også, slik at kroppen din vil ha de riktige vitaminer og næringsstoffer for å få dine organer utføre sine oppgaver på riktig måte. For å hindre en stein fra forming igjen, kan legen anbefale at du endrer din diett rundt for å kompensere for hva du får for mye av eller ikke nok av. For å redusere urin surhet en lege kan foreskrive kalium citrate. Uansett sammensetningen av steinen er vil avgjøre hvilken type medisiner foreskrevet for å hindre fremtidige nyrestein fra forming i en privatperson.
Hvis du har en nyre stein, den eneste måten å komme gjennom det er å behandle den på en slik måte at den vil passere sammen med letthet. Den beste måten å gjøre dette på er å drikke mye vann, så mye som tre liter om dagen for å riktig skylle steinen ut i en rask og så smertefritt som mulig. Antibiotika og smertestillende vil hjelpe i forbifarten og i noen tilfeller med større steiner sykehusinnleggelse kan være nødvendig. Noen ganger for å hjelpe ureter musklene til å slappe av, leger vil fore krampeløsende legemidler.
Med større steiner noen ganger en spesiell behandling brukes kalles ekstrasjokkbølgen lithotripsy i så fall lydbølger skutt på det området av stein som bidrar til å bryte den opp slik at det er lettere å passere gjennom blæren. I det verste tilfelle operasjonen kan utføres for å fjerne steinen hvis det kan muligens forårsake skade på noen mens den passerer. I verste tilfelle kan fjerning av en nyre være nødvendig siden kroppen trenger bare en nyre for å utføre fullstendig.