Hjem >> helse >> Hvor lang tid tar det å lege en skuldersubluksasjon?

Hvor lang tid tar det å lege en skuldersubluksasjon?

Helingstiden for en skuldersubluksasjon eller skulderinstabilitet kan avhenge av hyppigheten av smertefulle episoder

Tilhelingstiden for en skuldersubluksasjon eller skulderinstabilitet kan avhenge av hyppigheten av smertefulle episoder og typen behandling og rehabilitering som utføres. Imidlertid er estimert tidsramme tre til fem måneder. Målet med rehabilitering er å gå tilbake til vanlige aktiviteter og sport. Hvis du kommer tilbake for tidlig, kan du forverre skaden, noe som kan føre til permanent skade. Alle kommer seg etter skader med ulik hastighet. Det bestemmes av hvor raskt skulderen din kommer seg og ikke av hvor mange dager eller uker det har gått siden skaden din oppsto. Du kan trygt gå tilbake til sporten eller aktiviteten din når

 • Din skadde skulder har et komplett bevegelsesområde uten smerte.
 • Din skadde skulder har gjenvunnet normal styrke sammenlignet med den uskadde skulderen.

I kastesport må du gradvis bygge toleransen din for kast. Dette betyr at du bør starte med å kaste forsiktig og gradvis kaste hardere.

Hva er en skuldersubluksasjon?

En skuldersubluksasjon ligner på en skulderluksasjon, forskjellen er at en subluksasjon er midlertidig og delvis. Det kan beskrives som ustabilitet i skulderleddet. Skuldersubluksasjoner er mye mer vanlig enn dislokasjoner og oppstår ofte i forbindelse med andre skader. Skulderleddet er et kuleledd som dannes av skulderbladsbenet (skulderbladet), som fungerer som socket, og hodet på humerus (overarmsbenet), som fungerer som kulen. Skulderinstabilitet eller skuldersubluksasjon oppstår når hodet på humerus (kulen) ikke beveger seg ordentlig mot overflaten av scapula kalt glenoid fossa (socket). Mulige årsaker til en skuldersubluksasjon kan omfatte

 • Traumatisk dislokasjon: Skulderen gjennomgår en skade med tilstrekkelig kraft til å trekke skulderen ut av leddet, for eksempel en voldsom takling i rugby eller et fall på en utstrakt hånd.
 • Ikke-traumatisk dislokasjon: Det er forårsaket av gjentatte skulderbevegelser som gradvis strekker ut bløtvevsdekselet rundt leddet og forårsaker at rotatorcuff-musklene blir svake. Regelmessig arbeid med hendene over hodet kan bidra til dette.
 • Posisjonell ikke-traumatisk dislokasjon: Evnen til å dislokere skulderen uten noen form for traumer kalles posisjonell ikke-traumatisk dislokasjon. Det kan starte som et festtriks, men hvis det gjentas, kan det oppstå under daglige aktiviteter.

I noen få tilfeller kan hjerneslag forårsake muskelsvakhet, noe som kan føre til subluksasjon.

Skuldersubluksasjonssymptomer

Symptomene på skuldersubluksasjon kan omfatte

 • En poppende følelse på tidspunktet for dislokasjon
 • Alvorlige smerter i skulder eller overarm
 • Synlig deformitet som en støt foran på skulderen eller i armhulen
 • Nummenhet eller prikking langs armen
 • Svakhet i armen
 • Svært begrenset bevegelsesområde
 • Den berørte skulderen kan se ut til å henge ned og fremover og skape en stor fordypning rett under skulderbladet nær kragebeinet
 • Muskelspasmer kan oppstå i skulderen

Noen ganger er det ingen skuldersmerter eller løs følelse, og det vil bare være en følelse av død arm. Dette kan oppstå etter å ha gjort en takling eller å sette skulderen i en vanskelig posisjon der den er skadet. En ung, aktiv person som har en subluksasjon eller dislokasjon vil sannsynligvis oppleve gjentatte dislokasjoner som fører til kronisk ustabilitet. Risikoen for tilbakefall kan være så høy som 60 prosent, med hver dislokasjon som forårsaker mer slitasje på skulderen. Eldre mennesker har vanligvis mindre sannsynlighet for å oppleve tilbakefall på grunn av den naturlige stivningen av kroppen.